Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Pláza vs Árkád: tavaszi divatmustra

Ismét összehasonlítottuk Győr két legnagyobb bevásárlóközpontját. Míg az egyikben a választék óriási, addig a másikban trendi ruhaüzletet is alig találni.

A Plázaban alig néhány ember lézengett, amikor a kisalfold.hu TrendTeam üzletről-üzletre próbálta kideríteni a legújabb divatot. Valljuk be, a kínálat most sem vett le a lábunkról, sőt, hagyott némi kivetnivalót maga után. Bár, találtunk egy trendi tavaszi topánt és egy menő nyulas pólót is, de ennyi...

Nálunk még mindig az Árkád viszi a prímet, hiszen a butikok kirakatai már most várják a (tavaszi) meleget. A 2010-es tavasz-nyári divatjának tökéletesen megfelel a shoppingcenter felhozatala.

Éljen a farmer!

Továbbra is slágerszín a kék, a fehér, törtfehér és az arany. Hódít a farmer - mint ingben, kabátban és (természtesen) nadrágban is.


A H&M polcain már sorakoznak a nyári magasított derekú farmersortok, a Zaraban pedig csipőfazonuval találkoztunk (csak).

Talpas leggings avagy nadrágkengyel

Nem hiányozhat a tavaszi kollekciónkból a talpas leggings (avagy talpalló, nadrágkengyel) sem, amely csak a sarkat és a lábfej első kétharmadát hagyják szabadon. Mielőtt bárki rohanna az első boltba (például a Zaraba) egy-egy ilyen talpas cicanadrágért jobb, ha jó alaposan megnézi magát a tükörben, vastag boka mellé ugyanis szigorúan tilos szürke vagy bármilyen világos színű fazont választani, ezek sajnos egytől egyig vastagítják a bokát. 


Ebben az esetben nem sokban különbözik ez a fazon egy hagyományos cicanadrág viselési szabályaitól, lehet hordani egyszerű sportcipővel és balerinával, aki pedig igazán bátor, az kombinálhatja saruval vagy gladiátor szandállal is. 


Hajpánt helyett fejpánt

Idén kobakunkat fejpánttal ékesíthetjük (ami FIGYELEM: nem egyenlő a hajpánttal). A hippis megjelenést kölcsönző darab lehet kövekkel díszített, de a bátrabbak a hatalmas virággal kiegészített fejdíszt is válaszhatnak. A sztárok között is egyre népszerűbb, főleg Paris Hiltonon láthatunk sokat.

Szegecsre, rojtokra fel!

Akkor menő igazán a cipőd - legyen az magassarkú vagy nyári saru, esetleg platform - ha legalább három szegecs díszíti. Ugyanez vonatkozik a táskákra s némi rojttal megspékelve még menőbb a hatás. 


Aranyos kiegészítők!

Gyöngy, fa és arany (de az minden mennyiségben) - ez a három anyag jellemzi a tavaszi bizsu divatot. Kifinomult, elegáns és klasszikus megjelenést kölcsönöz a mindennapokban. Egy ilyen kiegészítő bármilyen egyszerű ruhát képes különlegessé varázsolni.  

 

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. baribor 2010. április 04. 21:21
  „nagy elvárás ma egy online "újságírótól", hogy helyesen bírjon írni? komolyan, ha nem megy zsigerből, ott a word ellenőrzője, vagy ne adj´ isten, rákeresek, ha bizonytalan vagyok...hú, igaz, az értelmi hibákkal már nem ilyen egyszerű. persze lehet igénytelennek is lenni. engem speciel zavar, és az is, hogy a következő nemzedéknek ezt örökíti a "modern média". ha nagyon nehéz ez számotokra cikkírók, vegyetek fel lektornak, egy kis zsebpénzért megcsinálom!
  "hagyott némi kivetnivalót maga után" , "2010-es tavasz-nyári divatjának", "mint ingben, kabátban", "csipőfazonuval", "amely csak a sarkat és a lábfej első kétharmadát hagyják szabadon", "talpas cicanadrágért jobb, ha", "de a bátrabbak a hatalmas virággal kiegészített fejdíszt is válaszhatnak"...
  fú, és ez még csak a fele...”
 • 25. maradando 2010. március 11. 01:27
  „A 60-as évek "divat" vegyesboltját már senki nem sírja vissza -Hiába no,mégiscsak fejlödünk !
  "20 év múlva az lesz a kérdés :mi is volt az a "Pláza" ?”
 • 24. gyurmaöcsi 2010. március 10. 10:19
  „Nagyon jó ez divatmustra.Legalább a tapasztalatokat megtudjuk osztani egymással.Itt a tavasz lassan és családomnak ,föleg a két lurkónak a ruhatárát fel kell újítani mert a tavalyit kinőtték.Sokat keresgéltem a netten mielőtt elindulnék bárhová is. Itt van most az alkalom mert az Árkádban 10-14-e között Tavasz Kupon Akciót tartanak,20-30-40 %-os kedvezménnyel.Közel 200 akciós kupon közül válogathatsz.Én átböngésztem és ha jól számolok elég sokat fogok spórolni ezzel az akcióval.Kinyomtattam a kuponokat és este a nejemmel átböngésztük a lehetőségeket.osztottunk és szoroztunk és a végén 6 ezret spóroltunk a kupon akcióval.Úgy hogy a hétvégén elmegyünk az Árkádba vásárolni.Ha valakit érdekel akkor innen ki tudja nyomtatni a kuponokat vagy csak egyszerűen szétnéz.http://www.napiakciok.hu”
 • 23. egyolvasó 2010. március 04. 21:15
  „# 21

  Igaz, hogy a két győri "parasztplázát" csak kívülről láttam, de a korábbi munkám során több ilyen jellegű üzletközpontban is jártam az országban és tapasztalataim szerint mindenhol volt nyilvános mosdó. Ha jól tudom, akkor kötelező is az OTÉK szerint. Álmennyezetről meg annyit, hogy az árkádban is akad bőven olyan üzlet, ahol hiányzik. Nem hiszem, hogy egy bevásárló központ attól lesz sikeres, hogy van-e álmennyezet vagy nincs. Amit nagyon utálok a klasszikus plázákban: a közlekedőkön is szól egy alap zene és minden üzletből más-más zene hallatszik ki, aminek az eredménye: egységes zaj. Kelet-Magyarországról alkotott véleményéhez csak annyit fűznék hozzá, hogy van a világon számos olyan hely, ahonnan Győr tűnik egy putrinak.”
 • 22. Truder 2010. március 04. 20:41
  „Istenem milyen hatalmas problémák... Vicc az egész :)
  Meg az ilyen hülye cikk az értelmetlen hasonlítgatásról..”
 • 21. Hedon 2010. március 04. 20:24
  „#20

  Mindent elmond ezekről a "strip mall"ról (igy trendi mint a popcorn) hogy még
  illemhelyiség kialakítására sem futotta annyira hatékony ez a felfogás.
  Az hogy állmennyezet szintén nem része az üzletnek pedig önmagáért beszél.
  Csodálatos érzés, amikor a mennyezetről hullik a por és a veréb xar.
  Végül a római birodalom is csak a Dunáig terjedt mert a túl oldal már akkor
  is a senki és semmi földje volt. Azóta benépesedett bangladesiekkel.”
 • 20. egyolvasó 2010. március 04. 18:59
  „#12

  Igénytelen parasztplázának nevezett bevásárlócentrumok ("strip mall") nyugaton és Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Gondoljunk csak arra, hogy ebben az esetben az üzletek bérlőinek nem kell megfizetni a bérleti díjban azon közös terek üzemeltetését, amit Ön színvonalnak nevez. Végül jó lenne, ha csak akkor használná a putri jelzőt a hozzászólásában említett két városra, ha már járt is ott. Mindkét városban található igényes, az Árkádhoz hasonló színvonalú bevásárlóközpont (Miskolcon kettő is), sőt legjobb tudomásom szerint pont Békéscsabán található Magyarország legnagyobb vidéki plázája.”
 • 19. Huligan 2010. március 04. 18:59
  „hát nektek elég kisebbségi érzésetek van itt, kicsit eltúlozzátok, mondjuk azokat a fekete vasalt haju, lakkozott körmű marhákat én is keresztül lőném de aki fikázik itt az inkább csak csóró, és irigykedik. jó dolgokat lehet itt venni, van minden.”
 • 18. Mankapunka 2010. március 04. 18:28
  „Túránál az igazság.

  A sok sminktől hányni tudok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 17. mecsoka 2010. március 04. 15:57
  „bakker! ezektől nem menő lesz valaki, hanem kurvoid... Vagy ma már a kettő ugyanaz?”
 • 16. nanemá 2010. március 04. 14:47
  „Dagi semmiképp.De ilyen szétaszott sem.”
 • 15. dr73 2010. március 04. 14:16
  „Emlékszem még arra,mikor kamaszodtam és a nővérem is fejlődésben volt,ugyan ilyen vékonyka volt.Szinte étvágycsinálón éltünk,és rengetegen voltunk inkább vékonyak,
  mint olyan elhízottak,ahogyan sokan most vannak az általános iskolákban.
  Szóval inkább vékony,mint dagi...”
 • 14. nanemá 2010. március 04. 13:39
  „Dr.Horváth
  Erősen igazad van.
  ...és általában az ilyen beteg kinézetű kislányokra vannak méretezve a ruhák is.”
 • 13. dr73 2010. március 04. 13:21
  „12!
  Így igaz!
  Sőt,kellenének sokkal színvonalasabb nem a "plázacicák" olcsó ruháit kiszolgáló üzletek.
  Vannak nagyon nívós,minőségi üzletek-ezeknek kellenek teret adni.
  Erre is lenne kereslet.
  Független attól,hogy ételre nem jut sok embernek sajnos,de most nem is ez a cikk lényege.”
 • 12. Hedon 2010. március 04. 13:11
  „#7

  "Az élet bebizonyította, hogy Győr mégse akkora város, mint amekkorának a befektetők és a városatyák gondolják"

  Csak az bizonyosodott be hogy igénytelen paraszt plázákra nincs szükség.
  Dunacenter, Family Centerekkel szerencsére Győrben már nem lehet labdába rúgni.
  A Plaza valóban haldoklik mert elfelejtették fejleszteni. Amíg egyedül voltak
  Nem volt fontos fejleszteni. Úgy jártak mint a Baross úti üzlettulajdonosok
  Az ETO Park pedig üzletek nélkül eleve reménytelen, hiába van már több igényes kávézó is.
  Győr nem Miskolc vagy Békéscsaba meg a többi keleti putri!
  Vagy minimum Árkád színvonal vagy Tesco és Lidl. A középutas megoldás
  láthatóan nem működik és ez így van jól!”
 • 11. Dr.Horváth 2010. március 04. 13:07
  „A képeken bemutatott hölgyemények vagy anorexiásak, vagy alultápláltak, de mindenképpen - legalábbis számomra - rondák. Se mellük, se fenekük, se semmi...”
 • 10. Túrabakancs 2010. március 04. 12:57
  „OCC!
  Szerintem csak azoknak a férfiaknak van igényük a plázacicákra, akik
  megengedhetik maguknak, hogy egy ilyen leányzót eltartsanak anyagilag.
  Azok nagy része csak a mutogatásra valók, meg hogy a haverok irigykedjenek,
  de a házasságot ezekkel a nőkkel egyik sem kívánja igazán. Lehet valaki csinos
  egyszerű ruhában is, igaz ahhoz azért ki is kell hogy nézzen valahogy a hölgyemény.
  Nem kimondottan a vastag smink segítsgével...”
 • 9. OCC 2010. március 04. 11:28
  „Az a gond, hogy azért vannak ilyen "plázacicák", mert a fiúkáknak erre van igényük. Én meg valahogy úgy vagyok vele, hogy ha valakinek én kellek, az elfogad farmer/pulcsi összeállításban is, nincs szükség rá, hogy kipakoljam, amim van... Ebből tehát az következik, hogy azt veszem meg, amiben jól érzem magam, nem pedig azt, ami "elvárt" lenne.”
 • 8. igazmondó 2010. március 04. 10:34
  „Az Árkád jó. Olcsón is vannak jó cuccok.
  A pláza rég meghalt, a többi meg sosem futott fel igazán.”
 • 7. egyolvasó 2010. március 04. 10:20
  „A többi három bevásárlóközpontban miért nem próbálkoztak? Talán azért, mert a plazahoz hasonlóan ott is pangás van? Az élet bebizonyította, hogy Győr mégse akkora város, mint amekkorának a befektetők és a városatyák gondolják. Amúgy tényleg ez a hétköznapi élet legfontosabb kérdése: plaza vagy árkád?”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lista készül az emberi emésztőrendszerben lévő baktériumokról

Ezernél több baktériumfajt mutattak ki az emberi emésztőrendszerből kínai genetikusok, melyről a… Tovább olvasom