Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Perceken múlt a megasztárosok élete: majdnem ölt a szénmonoxid

A Megasztár két indulója, Talán Attila és Nagy Kristóf a rossz szigetelésnek és egy összetört pohárnak köszönheti, hogy életben van.
A két énekes nemrég közös albérletbe költözött, ám kis híján tragédia történt. A fűtés ugyanis elromlott, a lakótársak pedig szénmonoxid-mérgezést kaptak! - írja a Blikk.

– Én nem tudtam aludni, egész éjjel fájt a fejem és hányingerem volt. A harmadik lakótársunk, Gergő éjjel kiment a konyhába egy kis vízért, mert ő is rosszul érezte már magát. Mi már csak a csörömpölést hallottuk, és mire kiértünk a konyhába, láttuk, hogy Gergő összeesett, és félig az asztal alatt fekszik. Bele sem akarok gondolni, mi lett volna, ha nem vesszük észre, hogy rosszul van – idézte fel a Blikknek a néhány nappal ezelőtt történteket Bozont.

Olvasóink írták

 • 13. pappe 2012. február 22. 15:39
  „12-hez: "egy közeli ismerősöm keresztfiáról van szó, aki CO mérgezés miatt lett rosszul és nem bármi mástól." Oké, így már azért más a "leányzó fekvése". Így már hiszek Neked! De azért - valljuk be - az előző kommented nem volt ilyen egyértelmű, azért is kezdtem el róla filózni.”
 • 12. bugyortudor 2012. február 22. 13:35
  „Rendben, elfogadom, hogy szkeptikus vagy és nem hiszel el semmit, amit olvasol vagy hallassz, és nem veled vagy a családoddal történik. Nekem elég, hogy egy közeli ismerősöm keresztfiáról van szó, aki CO mérgezés miatt lett rosszul és nem bármi mástól. A család számára ez így is elég ijesztő volt, mikor arról értesültek, hogy a fiú kórházban van emiatt. Az pedig valóban elhanyagolható részlet, speciel én is most tudtam meg, hogy kikkel lakott együtt a fiú, merthogy érdekes módon a család ezzel nem kérkedett egyáltalán.”
 • 11. pappe 2012. február 22. 12:28
  „9-hez: "A Gergő nevű fiút a kórházban több öltéssel varrták össze, miután elájult és a széttört üvegpohár szétkaszabolta. " Persze ez sem bizonyít semmit a tényen (?) kívül, hogy elájult és széttört üvegpohártól sérült meg. Elájulni (vagy médiásabb kifejezéssel élve "beájulni") nem csak szénmonoxidtól lehet. Persze ez is benne van a pakliban, azt nem is vitatom.”
 • 10. pappe 2012. február 22. 12:25
  „8-hoz: "a kerékpáron a lámpa KÖTELEZŐ és büntetnek is érte, ha nincs. Úgyhogy elég rossz példát hoztál :)" Egyébként ez teljesen jó példa, elvonatkoztatva attól, hogy persze az kötelező. 30-as táblánál is kötelező 30-al menni, mégse tartja be senki. (Na jó, tisztelet a kivételnek és a tanulósofőröknek.) A hangsúlyt arra fektettem, hogy a lámpa is és a szénmonoxid-mérő is - mindegy, hogy kötelező vagy sem - ÉLETET MENTHET! Ezért javaslom mindenkinek. Főleg, ha az illető gázfűtéses lakásban lakik és éjszakai műszakba biciklivel jár! :)”
 • 9. bugyortudor 2012. február 22. 12:00
  „Infamous!
  A 3 fiúból az egyiknek van egy győri rokona, mint említettem. A Gergő nevű fiút a kórházban több öltéssel varrták össze, miután elájult és a széttört üvegpohár szétkaszabolta.
  Csak ennyire kamu a történet. Neked sem kell mindent elhinni, amit az Indexen írnak.”
 • 8. bugyortudor 2012. február 22. 11:58
  „pappe
  Neked legyen mondva, a kerékpáron a lámpa KÖTELEZŐ és büntetnek is érte, ha nincs. Úgyhogy elég rossz példát hoztál :)
  Amúgy az ilyen dolgoknak is kell a reklám. Kíváncsi lennék most annak a több 100 embernek a rokonai mit mondanának a témára, akiknek a hozzátartozói meghaltak. Nem egy ember élete múlhat ezen a szerkentyűn, hanem egy egész családé. Hányszor hallottunk olyan hírt, hogy az egész család meghalt CO mérgezésben? Sajnos sokszor. Nekünk is első dolgunk volt beszerezni egyet, mert bár a kazánunk viszonylag új, nagyon szeles környéken lakunk és van két kislányunk. Ha magunkra nem is, rájuk mindenképp gondoltunk, amikor megvettük a 2000 Ft-os szerkezetet. Ami egyébként akkor is jelez, ha merül benne az elem, tehát olyan nem fordulhat elő, hogy épp kimerült és azért nem jelez, azon kívül már nagyon kis mennyiségű CO-nál is jelez.
  Vagyis biztonságos.
  Mellesleg nem hiszem, hogy most gyorsan minden CO gyártó felhívta a Blikket és a Kisalföldet, hogy írjanak erről cikket.”
 • 7. Infamous 2012. február 22. 11:51
  „#2: azt a Kisalföld cikke nem említi meg, amit az Index igen, hogy eléggé kamuszagú a történet és a srácok így akartak maguknak egy kis média felhajtást...nem kell mindent benyelni, amit a média lehoz!”
 • 6. pappe 2012. február 22. 11:30
  „4-hez: "hiába a sok figyelmeztetés , hogy egy CO mérő életet menthet, mindenki vegyen egyet" Így van! Másrészről ez olyan, mintha a kerékpárosoknak mondanánk, hogy a biciklilámpa életet menthet, mindenki vegyen.
  5-el is egyetértek. Némi reklám azért van a dologban...”
 • 5. Hyppolit 2012. február 22. 11:01
  „Nem tudom, hogy kikről szól a cikk, de számomra káosz: 1. ..két énekes (T. Attila és N. Kristóf)..közös alblérletbe költözött 2...a lakótársak (!) mérgezést kaptak.. 3. ..Gergő rosszul érezte magát...4. ..idézte fel a történteket Bozont..
  Legyen bárki, akár egy hajléktalan, Isten ments, hogy értelmetlen halállal végződjön bármilyen, akár itteni szénmonoxidos eset! Abszolut együtt érzés. De kicsit én is úgy érzem, hogy itt megint a névtelen embereknek próbálnak ál-reklámot gyártani egy sajnálatos eseményt meglovagolva. Senkit ne érjen ilyen "baleset", de ilyen alapon több ezer emberről lehetne cikket írni (csak egy kicsit összeszedettebben, felfoghatóan).”
 • 4. VMV 2012. február 22. 10:58
  „Valóban jó dolog az érzékelő, tavaly télen mi is vettünk egyet, és megmentette az életünket.
  Minden tragédia alkalmával végig fut a hátamon a hideg és eszembe jut, hogy megosztom a történetünket... Tavaly március 15-én nagyon jó idő volt, a meleg levegő miatt hődugó alakult ki a kéményünkben, és a CO visszaáramlott a lakásunkba. Írtózatos sipolással jelzett a műszer, rögtön hívtam a gázkazán szerelőnket, aki teljesen hülyének nézett, és közölte, tuti rossz CO mérőt vettem, dobjam a kukába. (Hozzá kell tennem, direkt nem a legolcsóbbat választottuk, az egyik legmegbizhatóbb márka) És különben is március 15-én nem fogok találni senkit, aki feleslegesen kimegy az én kedvemért. Egyébként is meleg van, nem is indul el a gázkazán... 9 hónapos kislányunkkal egyedül voltam otthon, nem tudtam mást csinálni, kihívtam az Égázosokat. 15 perc alatt odaértek, bemérték a CO-t, és azonnal leszerelték a gázórát, kb 1/2 óra alatt kellett összepakolnunk és otthagyni a lakást. Az ez után következő herce-hurcát inkább hagyjuk. Igazából csak annyit szerettem volna ezzel mondani, hiába a sok figyelmeztetés , hogy egy CO mérő életet menthet, mindenki vegyen egyet. Ha esetleg megtörténik a baj a gázkazán szerelő sem veszi komolyan... Pedig ebből él...”
 • 3. pappe 2012. február 22. 10:32
  „Mindenkinek javaslom a szénmonoxid-mérőt. Pár ezer forintért kapni és rettentő sípolással figyelmeztet, ha megnő a koncentrátum. Nálunk minden szobában van. Ja és még a leghidegebb mínuszokban is szoktunk szellőztetni.”
 • 2. bugyortudor 2012. február 22. 10:19
  „Infamous
  Ők is valakinek a gyerekei, rokonai, mint ahogy a 3. fiú is. Neki ráadásul győri rokonai is vannak, akik rendkívül aggódtak érte. A fiúkat most felhasználták arra, hogy felhívják a figyelmet a CO veszélyeire, mert a fűtési időszak sajnos magában hordozza ezt a veszélyt.
  Emberségből elégtelen.”
 • 1. Infamous 2012. február 22. 09:55
  „moderálva”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Perverz kukkoló lesi Ördög Nóra és Tatár Csilla bugyiját

Egy kukkoló megszállottan lesi Ördög Nórát és Demcsák Zsuzsát az RTL Klub és a TV2 reggeli… Tovább olvasom