Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Pekingben bemutatták a Puskás Hungary-t

Puskás Ferencre magyar futball-legendára emlékeztek pénteken a magyar EU-elnökség alkalmából Pekingben egy nagyszabású rendezvényen, ahol levetítették a Puskás Hungary című filmet is.
Az impozáns díszletek között rendezett eseményen mintegy háromszáz jelenlévő előtt, több mint tíz külföldi misszióvezető, kéttucatnyi diplomata, és a kínai sajtó több mint 30 képviselője jelenlétében emlékeztek a megszólalók Puskás Öcsire, beszéltek Magyarországról, kisfilmeken idézték fel a magyar nevezetességeket és a szabadban terített asztaloknál fogyasztott vacsora közben vetítették le Almási Tamás dokumentumfilmjét, a Puskás Hungary-t.

Az EU soros elnökségét ellátó Magyarország képviseletében köszöntőt mondó Kusai Sándor nagykövet az uniót is egy olyan futballcsapathoz hasonlította, amelynek 11 helyett 27 játékosa van. Egy részük több mint 60 éve csapattag, míg mások, így például Magyarország, viszonylag frissen álltak be - mondta, s hozzátette: hazánk ez év január elsejétől a "csapatkapitány".

Bárhol is volt Puskás a világban, igyekezett magáévá tenni a helyi kultúrát, megtanulni a nyelvet, elkészíteni a sajátos ételeket és megpróbált a helyi szokások szerint viselkedni - hangsúlyozta a magyar nagykövet. "Ha most itt lenne közöttünk, bizonyára kínaiul beszélne Önökhöz és kínai vicceket mesélne" - magyarázta.

Neményi Ádám producer a filmet személyesen mutatta be a kínai közönségnek. A jelenlévőknek szórakoztatóan beszélt magyarországi élményeiről a hazánk népszerűsítésében már eddig is jelentős szerepet vállaló Csen Pej-sze (Chen Peisi), a Kína-szerte ismert kopasz komikus, akit Budapesten járt édesapja Pest után nevezett el Pej-szének.

A díszvendégek két futball-labdát is elláttak kézjegyükkel. Az egyiket Kína vezető labdarúgócsapata, a pekingi Guoan kapta, míg a másikat a Csaojang (Chaoyang) kerület egyik középiskolai ifi csapata.

A pekingi Nemzeti Kincsesparkban tartott rendezvényt a magyar nagykövetség szervezte, s a jelentős magyarországi érdekeltségekkel rendelkező Huawei, távközlési berendezéseket gyártó vezető világcég szponzorálta. A vállalat jelenlétében ott volt Jang Ho-hsziong (Yang Hexiong), a cég alelnöke, aki ugyancsak méltató szavakkal beszélt a kiváló sportemberről.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemond a holland királynő?

Holland lapértesülés szerint küszöbön áll a holland királynő lemondása. A Privé hetilap szerint… Tovább olvasom