Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Parlament előtt a bioüzemanyag törvény

A közlekedésben felhasznált összes energia 10 százalékának megújuló energiaforrásokból kell származni 2020-ra - ezt írja elő a nemzeti fejlesztési miniszter által a parlamentnek hétfőn benyújtott bioüzemanyag törvény.
A megújuló energiaforrásból előállított villamos energia két és félszeres szorzóval, míg a hulladékból, erdő- és mezőgazdasági maradék anyagból nyert energia kétszeres szorzóval vehető figyelembe a számítás során.

A kormány menetrendet ad az említett 2020-ig megvalósítandó 10 százalékos megújuló forrásból származó üzemanyag részarány elérésére. Minden év március 31-ig rendeletbe foglalja a kormány azt, hogy a következő 3 évben mennyi legyen ez a részarány.

Az üzemanyag forgalmazóknak úgy kell értékesíteniük, hogy havonta teljesítsék a kormány által meghatározott arányszámot. Amennyiben ezt nem érik el, bírságra számíthatnak.

A törvényjavaslat előírja az üzemanyag előállítók és -forgalmazók jelentési kötelezettségét, és azt is, hogy ha ezt elmulasztják, mennyi bírságra számíthatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halott osztálytársuk agyára bukkantak amerikai diákok

Horrorrá vált egy New York-i iskolai osztály kirándulása: a diákok a városi hullaházat keresték… Tovább olvasom