Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Paprikás Csirke a Lánchíd tetején

Magyarország - Az Északi-sark, a Budapest-Bamako rali, Brüsszel, a Góbi-sivatag és a Karib-tenger után a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület ezúttal Magyarországon, a Lánchíd tetején főzte meg legendássá vált paprikás csirkéjét, mintegy 45 méterrel a Duna szintje fölött.Az egyesület szerint a Lánchíd Magyarország egyik legjellegzetesebb jelképe, amely először kötötte össze Pestet és Budát, az embereket, a kettészakadt országot.

A híd - szimbólum, ugyanolyan, mint a gasztronómia, mely az embereket hivatott összekötni a kultúrán keresztül - ezért esett a választás a 6. főzőalkalommal a Lánchídra.


Paprikás csirke a Lánchíd tetején!

A Lucullus BT már nagy elánnal készül következő nagyszabású gasztro-expedíciójára, amely 2009. augusztus végére várható.

A Lánchíd tetején azonban nehezebb főzni, mint az Északi-sarkon...

"A Lánchídon való főzés volt az eddigi legextrémebb, mindennél nehezebb és veszélyes főzőhelyszín" - mondta el Turóczi Gábor, az egyesület elnöke, egyben a paparikás csirkék elkövetője.

"A Lánchíd budai hídfőjének felső ajtaját meg sem tudtuk nyitni - vélhetően a fagyok miatt ragadt be. A pesti hídfőn sikerült végül feljutnunk a Lánchíd pesti pillérének belsejébe, majd annak tetejére egy belső létrán át, hogy a kétfelé lejtő (egyáltalán nem egyenes) bádoggal lefedett kisméretű tetőn elinduljon a főzés.

A szél nagyobb volt, mint az Északi-sarkon, gázégőnk lángja legalább ötször kialudt, pedig körbebástyáztuk egy dobozzal. Emellett a kellékeink is állandóan el akartak repülni a főzés 1/2 órája alatt, és a szél okozta hideg sem volt valami kellemes. Ehhez még hozzájött a híd állandó rángása és némi tériszony" - tette hozzá Turóczi Gábor a nehézségekről.

A Lucullus BT örvendetesnek tartja, hogy a magyar kultúra legkifejezőbb attribútuma, a paprikás csirke újabb jellegzetes helyen készült el, a magyar gasztronómiai kultúra kedvelőinek legnagyobb örömére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra tanul beszélni Noel

Felébredt az éber kómából, és elhagyhatta a kórházat az a hatéves kisfiú, aki tavaly novemberben… Tovább olvasom