Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Panaszt tettek Dépardieu csecsenföldi lakása miatt

Egy novoszibirszki férfi azt kérte az orosz ügyészséghez benyújtott panaszában, hogy vizsgálják meg, törvényesen jutott-e lakáshoz Csecsenföld fővárosában a januárban orosz állampolgárságot megszerző Gérard Dépardieu.
Rosztyiszlav Antonov azt kifogásolta, hogy a világhírű francia színész úgy kapott február végén Groznijban ötszobás luxuslakást, hogy a vonatkozó orosz törvények szerint nem szorult arra rá.

A szibériai panaszos arra hivatkozott, hogy az orosz lakástörvény 49. paragrafusa szerint az állami vagy önkormányzati ingatlanalapból a szerény jövedelmű állampolgároknak kell lakást biztosítani a várakozási sorrend figyelembe vételével.

Véleménye szerint - amely az internetes közösségi oldalakon is olvasható - "Dépardieu vagyoni helyzete nem hagy kétséget afelől, hogy nem szegény, és nem is szerepel azok között, akik arra várnak, hogy javítsák a lakáshelyzetét a csecsen fővárosban".


Antonov azt követelte az ügyészségtől, hogy amennyiben törvénysértésre bukkannak, akkor vonják felelősségre az érintetteket.

Ramzan Kadirov csecsen elnök február 25-én adományozott Déperdieu-nek egy ötszobás luxuslakást a főváros szívében lévő Groznij-City modern épületegyüttesben.

A kaukázusi köztársaság vezetőjének szóvivője sietve reagált az ügyészségen tett panasz hírére. Kijelentette, hogy a január elején Vlagyimir Putyin döntése alapján orosz állampolgárrá lett francia színész törvényesen kapta ajándékba a grozniji lakást.

Alvi Karimov az Interfax orosz hírügynökségnek elmondta, hogy az a modern épület, amelyben az ötszobás lakosztály található, nem állami költségvetésből készült, és nem a helyhatóság tulajdona.

Gérard Dépardieu kilenc napja másodszor járt Csecsenföldön, ahol díszpolgárrá avatták és fényes külsőségek közepette fogadták. Ezt megelőzően Mordvinföld székhelyére, Szaranszkba is ellátogatott, ahol a 64 éves francia színészt legjobb orosz barátja, Nyikolaj Bordacsev filmarchívum-igazgató rokonainak lakásába jelentették be, a Demokrácia utca 1. szám alá.

A magas franciaországi vagyonadó elől "menekülő" Dépardieu január elején, orosz személyigazolványa átvételekor dicsérte az oroszországi demokráciát és nekitámadt az orosz ellenzékek, amely viszont őt bírálta a hiányosnak tartott orosz demokrácia felmagasztalásáért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy teknős tüzes vágya miatt égett le egy garázs

Egy teknős tüzes szerelme miatt égett le egy garázs az Egyesült Államokban. Tovább olvasom