Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Palya Bea született hiperaktív

Prima Primissima Díjra jelölték a közelmúltban Palya Beát. A 33 éves énekes mozgalmas életet él, a koncertek mellett Egyszálének címmel adott ki lemezt, és retroslágerek egyedi feldolgozására készül. Hiperaktívnak mondja magát, és nem szereti, ha énekesnőnek nevezik.

– Nagyon sűrű az életem, és nagyon jól érzem magam! Nemcsak koncertezek, új lemezre is készülök, amelyen retrodalokat dolgozok fel. Vágvölgyi B. András Colorado Kid című filmjében is lesz egy rövid jelenésem. A hétvégén egy csehországi fesztiválon léptem fel, és rengeteget táncolok – sorolta lelkesen Palya Bea, amikor megkérdeztük, mi tölti ki az egyik legújabb Prima Primissima-jelölt napjait. Népzene és közművelődés kategóriában jelölték a díjra a magyar kultúra 2008-as nagykövetét, aki 2007-ben az esélyegyenlőség nagykövete volt.

A jelölésnek örültem, ahogy örülök a díjaknak is: megmutatják, hogy
jó irányban haladok.
– A jelölésnek örültem, ahogy örülök a díjaknak is: megmutatják, hogy jó irányban haladok. De nem a díjak visznek előre, hanem az éneklés szeretete – tette hozzá. Idén májusban jött ki Egyszálének című lemeze, és vallja: elsősorban bátorság kell hozzá, hogy egyedül, hangszeres kíséret nélkül kiálljon a színpadra. – Mindig is énekeltem egyedül, de kellett a húsz év tapasztalat, hogy elhiggyem magamról, képes vagyok egy egész estét ezzel kitölteni – magyarázta.

A magánéletben is bátornak mondja magát: bátran vállalja, ami éppen történik vele, és bátran építi bele a zenéjébe. A magánéletét és a hivatását nem egyszerű különválasztani, egyszerre az élete és a munkája az éneklés.

Palya Bea
Palya Bea

– Számítógépes agyam van, úgy fogalmaznék: nagyon sokat dolgoztam rajta, hogy ezek a fájlok külön legyenek elmentve, és mindig azt nyissam meg, amire szükségem van – osztotta meg velünk a módszerét. Sokat foglalkozik a barátaival, a cicáival és a kedvesével. Hosszú ideje együtt vannak, elmélyült a kapcsolatuk. Bea a táncba is bevonja, reggelente öt percet táncolnak együtt, a lendületes mozgás szerinte három kávéval is felér.

Családalapítást még nem tervez, de hiszi: nem törvényszerű, hogy a kismama bezárkózzon, csak a gyerekének éljen.

– Az utóbbi két-három évben határtalanul elkezdtem élvezni az életet, most még nem akarok gyereket. Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy kivonjam magam mindenből, amint anya leszek. Született hiperaktív vagyok. Régebben még féltem, hogy csökken a kreativitásom, ha babát vállalok. Most azonban már úgy látom, rengeteg dologgal lehet foglalkozni a gyereknevelés mellett, a főzéstől az éneklésen át egészen az írásig.


Emberzenész

Az egyik legsokoldalúbb fiatal, magyar énekes foglalkozik magyar, balkáni, indiai, arab népzenével, énekelt már operettet, sanzont – de nem szereti, ha énekesnőnek nevezik. – Én is játszom a nőiességemmel, de az énekesnőhöz nekem olyan nőalak kapcsolódik, aki sminkeli magát, szép ruhákat vesz fel. Bennem nagyon erős a férfi- és a női oldal is, és amiből én merítek, az egy nagyon tiszta emberi dolog. Elneveztem magam emberzenésznek: előbb ember vagyok, aztán zenész, és előbb énekes, mint nő. Van egy lény, aki a hangját, szívét kinyitja, az csak egy dolog, hogy női testben, női lélekben él – fejtette ki.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repülő tanga okozott áramszünetet a faluban

Repülő tanga okozott áramszünetet egy brit faluban: az alsónemű léggömbre kötve repült felfelé, ám… Tovább olvasom