Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Ötvenéves olaszországi parkolási bírságot egyenlített ki egy amerikai turista

Ezer lírára büntették 1964-ben Bob Athertont az olaszországi Lericiben, mert szabálytalanul parkolt kismotorjával. Az amerikai férfi idén egyenlítette ki büntetését, 50 dollárt küldött a liguriai kisváros illetékeseinek.
Az arizonia Phoenixben élő Atherton, aki egy mérnökcéget vezet, középiskolásként utazta be két barátjával Európát 1964-ben. Az 50 évvel ezelőtti út tárgyi emlékei között kutakodva találta meg a Vespájára függesztett parkolási bírságot, amely ezer lírára (130 forintnyi) rúgott.

Felébredt a lelkiismerete, amiért annak idején nem egyenlítette ki a számlát.

"Olaszországban diákszállókon laktam és Vespával közlekedtem. Utazáson utolsó napján bírságoltak meg" - idézte fel a The Daily Telegraph brit napilapnak a történteket.

Van pár barátom Olaszországból, és megírtam nekik, hogy szeretném kifizetni az összeget. Ötven dollárt tettem egy borítékba és néhány hete elküldtem. Választ nem kaptam. Szerettem volna rendezni a dolgokat, az is lehetséges, hogy odautazom - mondta Atherton.

A brit lap megkereste az olasz város polgármesterét, aki méltatta a gesztust, amelytől azt reméli, hogy más turistáknak is példaként szolgál.

Köszönöm Atherton úrnak magam és a város nevében, nem felejtek el válaszolni neki, és személyesen köszönöm meg becsületességét - mondta Marco Caluri.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült a kávé genetikai térképe

A növény DNS-ének elemzéséből fény derült a koffein evolúciójára. Tovább olvasom