Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Ötfős banda dobott pezsgősüveget a kislányra: Felismerték őket!

Sikeres műtéten esett át a Tatabányán pezsgősüveggel fejbe dobott Aranka. A 11 éves gyermek házának környékén élők félnek, állítják: egy ötfős banda tartja rettegésben a lakótelepet.
Életmentő műtéten esett át Aranka, a hétfői baleset 11 éves sérültje. A kislányt tegnap reggel operálták, miután hétfőn brutális módon fejbe dobták. A koponyáját törte be a tizedikről elhajított pezsgősüveg - írja a Bors.

Az örömhírek ellenére sem csitulnak az indulatok a Mártírok útján, a baleset helyszínén. Az ott lakók ugyanis állítják, egy ötfős, fiatalokból álló banda felelhet a balesetért.

– A banda tagjai között van egy ikerpár is, amelynek egyik tagjában ő felismerni vélte a rendőrök által keresett vékony, 170 centi magas, piros dzsekis személyt. A közös képviselő szerint lehetetlen lezárni az átjárót, a tűzoltóság biztonsági okok miatt megtiltotta - mondta a házfeügyelő.

A teljes cikket megtalálja itt.

Olvasóink írták

 • 17. gonzo 2011. március 12. 12:15
  „kata11,külföldön Albániát,esetleg Ugandát vagy valami hasonlót értesz ugye?
  El nem hiszem,hogy ésszel gondolkodók által lakott országokban az általad említett a gyakorlat.....
  Egy tűznél,mikor pillanatok alatt mindent ellep az átláthatatlan maró füst,keresgélhetnéd a kulcsodat asszem...
  Ja,tudom,ott mindenki tudja,hol a kulcs,hiszen az "külföld"...
  Na,ha meg is van a kulcs,a füstben esetleg feltámolyogsz a tetőajtóig,és ott teljesen higgadtan megkeresed(a tök sötétben,maró füstben)a kulcslyukat....na ezt te sem gondolod komolyan.”
 • 16. tati 2011. március 12. 09:43
  „nem világos,emberek?
  a tetőre vezető utat sem zárni,sem eltorlaszolni nem lehet,mert egy 10 emeletes házban ez az egyik menekülési útvonal.
  rettegésben tartják a ház és a környék lakóit?
  van ott rendőrség?
  valamint ha 10 emeletesről beszélünk,lakják férfiak is,mert ha igen,akkor nem értem mi a gond ezekkel a renitensekkel...
  odamenni a ház férfi lakóinak,elzavarni őket.ilyen egyszerű.ha szájalás van,akkor pofon.ki látja?”
 • 15. Jandex 2011. március 12. 07:37
  „14. kata11 2011.03.12. 00:57
  Melyik "külföldön"?”
 • 14. kata11 2011. március 12. 00:57
  „Kulfoldon ugy oldjak meg a helyzetet: minden ajtot, meg a tetore vezetot is zarjak! De aki ott lakik , az kap kulcsot!
  Ilyen egyszeru.”
 • 13. Demeter222 2011. március 12. 00:35
  „A "jó" ügyvéd felmenti a legdurvább büntettek elkövetőit is, ha annak van pénze azt kifizetni. Ezt mindenki tudja, ez már így természetes. De miért? Eredetileg azért van ügyvéd, hogy ártatlanul ne büntessenek meg senkit, nem pedig azért, hogy a bűnözőt felmentsék, miért nem így működik? Ez az igazság? Ez a jog?”
 • 12. Hyppolit 2011. március 11. 22:08
  „annobon, igazad van abban, hogy valószínüleg nem célba dobtak, viszont tény, hogy feltehetően miután benyomták a pezsgőt, tahó módon eldobták az üveget, ahogy a mezőn szokták ugyanezek. Ráeshetett volna egy autóra, egy idős emberre, ne adj Isten egy babakocsira, stb, tehát ez megítélésem szerint nem gondatlanságból történő elkövetés, hanem szándékos károkozás. A tettük súlyát fel tudták mérni, vagyis, hogyha vkit esetleg eltalálnak, akár halállal is végződhet. Ezúttal szerencse volt (némileg). Saját környezetemből vett sajnálatos tapasztalatom alapján viszont abban igazat adok, hogy manapság létezik egy olyan ügyvédi mentalitás is, hogy a "védelem" kitalál egy egetverő hatalmas hazugságot, és azt csúsztatva körülbástyázza jogszabályokkal. Láttam már így elveszíteni pert, amit már csak a hamis tanúk spékeltek meg. Sajnos minden szakterületen akad olyan, akik a beszületes szakemberek és a szakma renuméját tapossák sárba a koszos kis pénzük miatt, vagy pusztán kivagyiságból. Remélem ez a "banda" a lehető legerősebb büntetést kapja!”
 • 11. lakatlajos 2011. március 11. 18:26
  „csak egymásnak dobáltuk az üveget és az egyikünk nem tudta elkapni, az meg véletlenül átröpült a perem fölött.

  Ne adj ötleteket...”
 • 10. annobon 2011. március 11. 17:46
  „9-hez: Bizony igazad van. Ez volt valszeg a valós szitu. Viszont - sajnos saját bírósági tapasztalatból tudom -, hogy ilyen esetekben, mivel 5-en voltak (közülük 1 elkövető) szemtanúk, minden bizonnyal úgy fog lezajlani a tárgyalás, hogy "ők semmi rosszat nem akartak", "nem állt szándékukban", stb. Még azt is el tudom képzelni, hogy "csak egymásnak dobáltuk az üveget és az egyikünk nem tudta elkapni, az meg véletlenül átröpült a perem fölött.
  Nem véletlenül vannak az ügyvédeinknek a legjobb autói és villái. /Tisztelet a kivételnek./”
 • 9. BsBe 2011. március 11. 17:26
  „7. annobon 2011.03.11. 12:34 Igen, remélhetőleg nem szándékosan tették, és nem "célba vették" a kislányt. Azonban ebben az esetben sem beszélnek kizárólag csak a szerencsétlen véletlenről. Igen, valóban "Jogi szemszögből sajnos enyhébb büntetésre számíthat az elkövető, hiszen - fenti okfejtésemet ismételve - a védelem mindenképpen a "gondatlanságból elkövetés" irányába fogja terelni az ügyet, szemben a nagyobb súllyal bíró "szándékossággal".
  Aztán holnap röhögve dobják a következő üveget, vagy bármit, és lehet, hogy annak már ennél is komolyabb következménye lehet.
  Az ilyen eseteket igenis szándékosnak minősíteném, mert az üveg nem magától esett le, és abban a pillanatban mikor eldobták, benne volt a szándékos károkozás, bárhogy, bárkinek csak "durranjon".”
 • 8. öröksoproni 2011. március 11. 12:57
  „"FIATALOKBÓL álló banda"- és még lejjebb akarják vinni az iskolakötelezettség korhatárát! Még több unatkozó, deviáns kölyköt az utcára, hajrá!”
 • 7. annobon 2011. március 11. 12:34
  „Az esetről a következő a véleményem, előrebocsátva, hogy mélységesen elítélem az elkövetőket. De nem tartom túl életszerűnek, hogy a banda tagjai "célbadobtak" volna a kislányra. Aki már dobott búcsúban kislabdával 2-3 m-re levő célokra, az tudja miről beszélek. Itt a vakvéletlen közrejátszott abban, hogy a kihajított (és idézem a cikkből: "koponyáját törte be a tizedikről elhajított pezsgősüveg") palack sajnálatos módon eltalálta a vétlen áldozatot. A banda nagyfokú felelőssége abban áll, hogy emberi életet és testi épséget veszélyeztettek azáltal, hogy - talán csak merő ´szórakozásból´ ledobtak egy tárgyat a tetőről. Jogi szemszögből sajnos enyhébb büntetésre számíthat az elkövető, hiszen - fenti okfejtésemet ismételve - a védelem mindenképpen a "gondatlanságból elkövetés" irányába fogja terelni az ügyet, szemben a nagyobb súllyal bíró "szándékossággal".”
 • 6. senkialadár 2011. március 11. 12:33
  „óváron jópár tizesnek fel van kamerázva a tetőre meneteli ajtó,most minden lakó beledob 1-2 ezer ft-ot(vagy akár részletben) és meg is lehet venni a felszerelést”
 • 5. gonzo 2011. március 11. 11:19
  „Kedves Goldmund!
  Mégis,hogy gondolod,hogy a tetőre vezető ajtót lezárják?Tűz esetén életet menthet a nyitott ajtó.Igen,ez a kockázat benne van,bárki felmehet,leeshet,ledobhat bármit.Szerencsére ezek a dolgok nem jellemzőek.”
 • 4. HarconaMarcos 2011. március 11. 10:53
  „Nem a tűzzáró ajtókat és a menekülés utakat kell elzárni, hanem az ilyen bandákat. Ha mondjuk az első hívásra kimenne a rendőrség, és megkérdezné, hogy miért is pezsgőznek a tetőn aztán dobálják le az üvegeket, akkor legközelebb talán nem mennének fel. Természetesen közveszély okozás miatt azonnali feljelentéssel.”
 • 3. AntiFricc 2011. március 11. 10:21
  „Szegény gyermek, remélem felépül. Példás büntetést ezeknek az ostoba elkövetőknek.

  "házfeügyelő"
  Nem sokat tett hozzá a KO, de még ezt is elszúrta.”
 • 2. Goldmund 2011. március 11. 08:59
  „"A közös képviselő szerint lehetetlen lezárni az átjárót, a tűzoltóság biztonsági okok miatt megtiltotta"

  Viszont a FELJÁRÓT szerintem le lehetne zárni. Vagyis azt az ajtót, amin ki lehet menni a tetőre. Ha nem így lenne, akkor bármikor gyerek is fölmehetne és baleset érhetné.”
 • 1. Hyppolit 2011. március 11. 08:39
  „A tettes/ek brutalitásánál csak a primitívsége a nagyobb. Remélhetőleg a rendőrség elfogja az arra "jogosultakat", és kivonják őket a forgalomból.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válságban Gregor Berni és Nyuszómuszó szerelme: mégsem ő az igazi

Megpróbálják ugyan fenntartani a látszatot, de zátonyra futott Gregor Bernadett és Magyar Attila… Tovább olvasom