Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Öten erőszakoltak meg egy 9 éves kislányt

Nem felelős a napközis tanár azért, hogy osztálytársai megerőszakoltak egy 9 éves kislányt egy szegedi általános iskolában - ezt állapította meg az ügyben indított belső vizsgálat. Eszerint egy játszótéren erőszakoskodtak a gyerekek, és mivel elbújtak, a pedagógus nem láthatta őket.


Mindez még tavaly októberben történt, a rendőrség azonban csak most adott tájékoztatást az ügyről.A kislányt tavaly októberben erőszakolta meg több osztálytársa az iskolához közeli játszótéren, a napközis foglalkozás ideje alatt. Belső vizsgálat indult, ami megállapította, hogy a tanárt nem terheli felelősség, mert a gyerekek a játszótéren elbújtak előle. Nem volt olyan helyzetben a pedagógus, hogy bármi módon közbeavatkozhatott volna - mondta a Független Hírügynökségnek Kardos János, a szegedi polgármesteri hivatal oktatási irodájának vezetője. Az irodavezető szerint a tízéves gyerekek között az sem valószínű, hogy ténylegesen nemi erőszak történt volna. Ez huszonévesek között elképzelhető, de tízéves gyerekek között fenntartással kell kezelni a történteket - fogalmazott.

A rendőrség meghallgatta a gyerekeket és szüleiket, de eljárást azért nem indítottak, mert egyikük sem éri el a büntethetőség alsó korhatárát. A nyomozati anyagot a gyámhatóságnak küldték el, ott még nem fejezték be a vizsgálatot, így nem lehet tudni, mi lesz a fiúk sorsa. A történtek után a kislány szülei úgy döntöttek: nem várják meg a gyámhivatali vizsgálat eredményét, még tavaly másik iskolába íratták gyermeküket. A fiúk azonban továbbra is ugyanabba az intézménybe járnak. A kriminológus szerint évente átlagosan 3 és félezer bűncselekményt követnek el gyerekek. Az erőszakos közösülés azonban ebben korban nagyon ritka. Kádár Gábor büntetőbíró, a Kriminológiai Társaság Csongrád megyei titkára a Független Hírügynökségnek elmondta: nem jellemző, sőt, abszolút egyedinek mondható, hogy ilyen fiatal korban erőszakos közösülés történjék. Csák Annamária gyermekpszichológus azt mondja: ebben a korban a gyerekek többségét a megfelelési vágy hajtja, és legtöbbször nincsenek tisztában még azzal, hogy egy-egy tettüknek milyen következménye lehet. Itthon 14 év alatt - büntetőjogi szempontból - nem lehet büntetni a gyerekeket.

Korábban:

A fiúk öten voltak, a legidősebb is csak 10 éves, a gyerekeket szüleikkel együtt beidézték a rendőrségre, de eljárást nem lehet indítani ellenük, mert egyikük sem éri el a büntethetőség alsó korhatárát.

Saját osztálytársai erőszakoltak meg egy 9 éves kislányt egy szegedi általános iskola napközis foglalkozása alatt. A fiúk öten voltak, a legidősebb is csak 10 éves. Szüleikkel együtt beidézték őket a rendőrségre, de eljárást nem lehet indítani ellenük, mert egyikük sem éri el a büntethetőség alsó korhatárát - írja a hiradó.hu.

Magyarországon évente több mint háromezer gyermek követ el bűncselekményt. Az Igazságügyi Minisztériumban elvetették a 14 éves büntethetőségi korhatár leszállítását.

Nézze meg a Hiradó riportját!

Olvasóink írták

67 hozzászólás
 • 67. Di 2009. szeptember 18. 16:50
  „Hát inkább a 14 éven aluliak (gyermekkorú személyek) kövessenek bűncselekményeket, minthogy felnőtt korukban börtönben kelljen szenvedniük. Egyébként hazánkban minden a legnagyobb rendben van, nem kell leszállítani a büntethetőség alsó korhatárát, mert a 14. életév (Büntethetőség alsó korhatára) 1961 óta ez így nagyon jó! Kár lenne leszállítani a büntethetőség alsó határát 14 alá. Addig kövessenek el bűncselekményeket, amíg be nem töltik a 14. életévüket!”
 • 66. kackac 2009. január 26. 16:01
  „- Meddig szűz a cigány kislány?
  - ???
  - Amíg erősebb, mint az öccsei, amíg gyorsabb, mint a bátyjai és az apja börtönben ül.”
 • 65. hungarista 2009. január 26. 11:19
  „Úgy hiszem ezután már a gyerekem szülinapi buliját is lefújom, mert mi van ha amíg én a konyhában mosogatok, v. éppen sütit szeletelek, addig a (felügyeletemre bízott) gyerekek orgiát rendeznek a gyerekszobában.
  Utána én is szerepelnék az esti híradóban... A rendőrségi kihallgatáson, meg csak bámulnék a semmibe és azon gondolkodnék, miért is nem gondoltam arra, hogy egy 9 éves gyereket már a szex is érdekelhet...
  Sőt, ezután a hozzánk érkező gyerekeket megmotozom, mert bármelyiknél lehet szúró-vágó eszköz. (Hogy én erre eddig sose gondoltam. Miért? Mert én is normálisan nevelem a gyerekeimet és ezért azt gondoltam más is így tesz.)”
 • 64. metrooman 2009. január 25. 12:54
  „Így kell látogatottságot csinálni az oldalnak feldobnak 1 sztorit ködösen aztán adnak neki egy jó címet aztán csak várják a nagy látogatottságot........Ha már egyszer leközlik akkor már normálisan csak felébeharmadába:S”
 • 63. Judytka 2009. január 25. 12:32
  „Elemér addig "osztja" itt az észt,míg neki nem marad...”
 • 62. fortuna54 2009. január 25. 12:03
  „Elemér.Még azt is felirták,minden igavonót megdug.”
 • 61. Judytka 2009. január 25. 11:55
  „Milyen szüleik vannak az ilyen gyerekeknek???
  Szerintem meg felelős a tanár..végül is a napköziben rá vannak bízva a gyerekek,nem?Különösen,hogy csak 10 évesek.Akkor ott mindenki azt csinál,amit akar,ha elbújik?Ennyi erővel a torkát is elvághatták volna a kislánynak,akkor sem lenne felelős?Érdekes..
  Sajnos akár az is megtörténhet,mert erre neveli őket a média,meg a net..(az erőszakra)”
 • 60. fortuna54 2009. január 25. 11:55
  „Elemér.álmomban lattam szüleid szekerét,rá volt irva,a fiam szellemileg károsult,buggyant.”
 • 59. Andi30 2009. január 25. 09:22
  „Szia Norbi!
  Tudom hogy nem bántani akarsz.
  De még is csak más 20 évesen szülni mint 13-14 évesen...
  Bár sokat nem számít,de már voltam 20 éves amikor "bekaptam a legyet"
  Mindig komolyabb voltam az átlagnál,bár tényleg tapasztalatlan voltam.
  Férjem volt az első...igaz 7 év után el váltunk,mind ketten hibásak voltunk.
  Tanultam még terhességem alatt,és le is diplomáztam.
  Most már egy 8 hónapos lányom is van,és jelenleg is tanulok,és saját költségen.
  Munka és 2 gyerek mellett kevésbé lenne időm.
  Szóval nem segélyből és családi pótlékból élünk,mind ebben az országban oly sokan.
  Természetesen nem azokat akarom bántani akik önhibájukon kívül nem tudnak el helyezkedni.
  Gimnáziumban jártam,de már akkor végig dolgoztam minden nyarat,és nem követelőztem a szüleimnél.
  Segítettem(most ha tudok segítek) a két öcsémet és a idős szüleimet is.

  Ja és büszke anyuka vagyok!!!!

  Tudod nem bántam meg hogy 20 évesen szültem.

  Szép napot mindenkinek!”
 • 58. xd86 2009. január 25. 09:09
  „Andi30: kitűnő a lányod? biztos nem rád ütött...”
 • 57. Hunicum 2009. január 25. 08:25
  „Kedves Andi!
  Szerintem 20 évesen szülni, tehát 19 évesen "bekapni a legyet" se felnőtt korhatár. Nem sok "kisfelnőttet" ismerek, aki még 20 se volt, de máris megvolt az egzisztenciális háttere. Nem beszélve, hogy semmilyen tapasztalata nincs még az életről. Épp, hogy kikerült az iskolából.
  Nem megbántani akarlak!
  Üdv.: Norbi”
 • 56. Andi30 2009. január 25. 01:13
  „Érdekes egy történet!
  Ha tényleg így történt az eset(én el hiszem)tényleg nem lehet hibáztatni a tanárnőt!
  A tanárnő nem gondolta volna hogy ilyen megtörténhet,pláne 9-10 évesek között.
  Már elnézést,de sok idióta szülő (pláne anyuka)van,aki nagyon félre neveli a gyerekét.
  Anyuka is egy "majmot" csinált a lányából.
  A kislány anyjának tényleg nem sok esze lehet,de a lánynak sem.
  Sokra nem is viszi,még ahhoz is hülye lesz hogy egy gyárba elmenjen betanított munkára.
  Majd jó lesz valamelyik utca sarokra.....
  Mehet majd abortuszra 12 évesen,arra biztos "megjön" neki.
  Az én lányom is jeles tanuló,még se kaptunk feliratot! :-)))
  Tényleg hol osztják a feliratot? :-)))”
 • 55. hungarista 2009. január 24. 23:21
  „A gyerekek el voltak bújva egy csúszda alatti kis házikóba és az egyik figyelő kisfiú szólt, ha közelített a tanárnő. Nem kellene ismeretlenül szapulni idegen okoskodóknak, mert nagyon rendes gyerekszerető pedagógus. A kislányom szerint, (osztálytársak) a "megerőszakolt" kislány egyáltalán nem tiltakozott, másnap vigyorogva ment suliba. Mesélte a lányom, hogy ennek a kislánynak még elsőben az anyja kiszőkítette a haját. Valószínű nem egy értelmes példány az anyuka sem, ha ilyet csinált a 7 éves lányának.
  Bár nem ide tartozik, mégis elgondolkodtató, a lányom óvónénije mesélte még évekkel ezelőtt:
  "Képzeld kérdezem a Petikét, hogy miért ilyen későn jött oviba.
  Válaszolta a gyerek: Apa pornófilmet nézett és meg kellett várni amíg vége lett."
  Nem kell hárítani a felelősséget a tanárokra, hanem a pornókazit eltenni a gyerek elől és az életkorának megfelelő szexuális felvilágosításban részesíteni.”
 • 54. anyu2 2009. január 24. 22:12
  „A büntehetőség korhatárát azért lett volna jó lejjebb - 12, 10 éves korra- vinni, hogy a szülők is tudják: van szankció !
  Mert így, ugye, ők beadják a csemetét az intézménybe, meg is szünt a felelősségük ! A nevelő felel persze, ha a gyerek suli után a szomszédot zaklatja, a parkot rongálja, a boltban csn ezt-azt - sajnos, nem büntethető ! Ha az intézményben rongál, verekszik: a pedagógus felel. Mint az ókorban, akkor is a pedagógust-a gazdagok gyermekeit kísérő rabszolgát-verték, büntették a gyerek hibáiért !
  CSAGHOGY: van az Oktatási törvénynek olyan passzusa, miszerint a szülő köteles a gyermekét olyan mentális állapotban intézményekbe - óvoda, iskola- beadni, hogy normakövető módon tudjon résztvenni a közösség munkájában. TEHÁT: az éjszakai ellenőrizetlen tv-zés, net-ezés vagy szülők családi háborúja után , tanszerek , házi feladatok nélkül érkező gyerekeket nem is kellene fogadni az intézményben ! ( Ahogy - bocs, de a repedt oldalú bőröndöt, amelyikből mérgező vegyszer folyik, sem adhatom be a csomagmegőrzőbe ! Tönkreteszi a többit. Egy elég, hogy minden kárt szenvedjen ! ) A pedagógusnak nincs eszköze az agresszió megfékezésére, szépen kérheti a gyerekeket erre-arra. A délutáni csürhézést tessék megfigyelni: rongálás, fák, játszóterek tördelése, rablások, száguldás biciklivel, görkorival a járdán, rablótámadások. a rendőrség nem tudja megfékezni, miért épp a pedagógusok lennének erre képesek, ki sincsenek erre képezve !
  A pszichológushoz küldhetik el a gyerekeket, amitől hónapok múlva lehet esetleg eredményt várni. Addig ül a kis kezelt a többi között persze.A tanár gyakran hallja a szülőtől: kérem, én már nem bírok vele, de nem is érekel , mit csinál !
  Az persze sokakat érdekel, megbukik-e, ha a jegy rossz, rögtön a felügyeleti szerveknél tesznek panaszt !
  Sok itt a baj, de messzire nyúlanak a gyökerek ! Érik a vetés !”
 • 53. Primax 2009. január 24. 21:58
  „Elemér for president ! ! !”
 • 52. elemér 2009. január 24. 21:48
  „Jó tanulók szülei kapnak feliratot a sulibol. Ezt a kocsira teszik, fiam jeles tanuló ! Ilyet is láttam kocsin, fiam nem jeles, de megdugta a matek tanitóját.”
 • 51. előrelátó 2009. január 24. 21:30
  „Andi30: már itt tartunk? nem mered leirni, hogy CIGÁNY? Eszemet eldobom, emberek!!!!
  Ide jutott az ország.......”
 • 50. Túrabakancs 2009. január 24. 21:08
  „Ha tavaly novemberben történt ez az eset, akkor miért most hozta le a média?
  Kiknek az érdekében történt ez? Egyáltalán miért nem mondják meg hogy miben
  merült ki az erőszak? : nem mindegy hogy vidd ki a bilit, vagy idd ki a bilit! :)
  Vagy kecsesen ringó fecske, vagy recsegve fingó kecske! Még a végén belemagya-
  rázzák hogy a rács rázza a majmot... Amúgy lehet hogy csak bottal piszkálták
  meg a leányzót! :)”
 • 49. elemér 2009. január 24. 20:52
  „43. hozzászólás xd86
  Idefigyi ha Mo. lenne az USA határon, akkor már kiürült volna. Gyurcsányi átmászna a keritésen és leolthatnátok a villanyt.”
 • 48. Ritt 2009. január 24. 20:42
  „Nevelőintézetbe velük!!!De különben hol volt a tanár?”
67 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apja ölhette meg a holtan talált gyermekét

A boncolás szerint bűncselekmény áldozata lett az a kisgyermek, akinek apja később autóbalesetet… Tovább olvasom