Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Oszama holttestének képét már 2004-ben terjesztették - hoaxban, amely most újra terjed

Jelenleg a leggyakoribb hoaxok Oszama holttestéről és halálának utolsó pillanatának felvételeiről keringnek.
A kiberbűnözők előszeretettel használják fel az olyan világrengető híreket, mint a legutóbbi királyi esküvő, vagy a japán földrengés. Az Oszama halála kapcsán megjelent hírek ezen a héten több, mint 4 millió internetes látogatottságot generáltak másodpercenként, ezzel párhuzamosan a Symantec szakértői 419 féle internetes csalásról számoltak be.

A Symantec 2004-ben már jelentett egy hoax email támadásról, amelyben Oszama bin Laden elfogásáról közöltek egy linket, amely egy fertőzött oldalra irányít. Ehhez hasonló internetes csapdák Oszamáról 2005-ben és 2006-ban ismét feltűntek.
Jelenleg a leggyakoribb hoaxok Oszama holttestéről és halálának utolsó pillanatának felvételeiről keringnek, és nagy valószínűséggel az elkövetkező hetekben továbbra is növekedni fognak a kiberbűnözők által generált Oszama híresztelések.

A veszélyek elkerülésére a Symantec következőket javasolja:

Használjon megbízható biztonsági szofvereket! Védje meg számítógépét a vírusoktól és használjon megbízható biztonsági megoldásokat.

Legyen elővigyázatos! Ne nyisson meg olyan csatolmányokat, amelyeket ismeretlen embertől kap, még akkor sem, ha érdekes információt tartalmazhat. A kiberbűnözők ugyanis legtöbbször szenzációhajhász hírekkel csalogatják oda a gyanútlan áldozatokat.

Vigyázzon a linkekkel! Különösen legyen körültekintő a közösségi oldalakon használt rövidített linkekkel, mert előfordulhat, hogy fertőzött oldalra irányítanak. Ha biztosra akar menni, inkább írja be a böngészőbe a keresett oldalt.

További információt Oszama bin Laden-hez kapcsolódó internetes fenyegetettségekről az alábbi linken talál: http://www.symantec.com/connect/blogs/osama-dead-no-longer-hoax

Olvasóink írták

  • 1. Madarász 2011. május 06. 14:25
    „Könyörgöm!

    Mielőtt feltesznek valamit, legalább valaki olvassa el! Mi az hogy "holtettének"?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új szereplők a Barátok köztben

Anya és lánya érkezett tegnap este a Mátyás király térre, természetesen nem mindenki örömére. Tovább olvasom