Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Összeírnák a házimajmokat Nagy-Britanniában

Az országban jelenleg törvényesen tarthatók otthon majmok, azonban a parlament környezeti ügyekkel foglakozó bizottsága aggódik az állatok életkörülményei miatt.
A háziállatként tartott majmok összeírását sürgeti Nagy-Britanniában a parlament környezeti, élelmiszer- és vidéki ügyekkel foglakozó bizottsága. Jelentésükben aggodalmukat fejezték ki a magánkézben lévő majmok életkörülményei miatt.

A képviselők támogatják a főemlősök háziállatként való tartásának és az ehhez kapcsolódó kereskedelmének betiltását, ennek előkészítését szolgálná a majmok összeírása - adta hírül a BBC. Jelenleg törvényesen tarthatók otthon majmok Nagy-Britanniában.

A bizottság szerint a tilalom elrendelése előtt meg kell tudni, mennyi selyem-, oroszlán- és pókmajom él magántulajdonban az országban. Becslések szerint számuk 3000 és 20 ezer közé tehető. Azt is javasolták, a tulajdonosok kapjanak hat hónapot a felmérés kezdete előtt, hogy regisztrálhassák az állatokat.

A kampány résztvevői azonban kételkednek a regisztrációra való felhívás sikerében: sok gazda a kutyák, illetve a veszélyes vadállatok összeírási kötelezettségének sem tesz eleget.

Az állatok jólétével foglalkozó szervezetek szerint a házi tartás nem egyeztethető össze a főemlősök összetett társas, viselkedési, környezeti és étrendi igényeivel. Képzés híján az emberek nincsenek tisztában azzal, hogyan kell megfelelően ellátni ezeket az állatokat - jelentette ki Philip Mansbrigde, a Care for the Wild szervezet munkatársa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jennifer Lopez mégis fellép a focivébé megnyitóján

Így a rapper Pitbull és a brazil Claudia Leitte vele együtt adja elő a torna hivatalos dalát. … Tovább olvasom