Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Orvos szakértő vizsgálja a kettős haláleset

Orvos szakértő vizsgálja, hogy valóban önkezűség okozta-e a veszprémi erdőben szombaton holtan talált két férfi halálát - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Kómár Viktória elmondta: a rendőrségi helyszíni vizsgálat során felvetődött az önkezűség gyanúja; az ajkai rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálatot indított, és orvos szakértő feladata megállapítani, hogy valóban önkezűség történt-e. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon ugyanakkor lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt indult eljárás a fiatal férfi esetében - tette hozzá a szóvivő.

A Veszprém megyei mentőszolgálat vezetője, Lattenstein János szombaton az MTI-nek azt mondta: délután fél ötkor kapták a jelzést arról, hogy a Kisszőlős, Vid és Csögle által alkotott háromszögben, az erdőben feltehetően vadászfegyvertől sérült meg két ember. A helyszínre kiérkező mentők már nem tudtak segíteni a fejsérülést szenvedett férfiakon - erősítette meg.

Pap Gyula, a Veszprém megyei, dabronyi székhelyű Marcal-Bitvaközi Vadásztársaság elnöke vasárnap az MTI-nek azt mondta: a társaság egyik sportvadász tagja a 18 éves fiával és az élettársával együtt szabályosan, az előírásoknak megfelelően ment ki vadászni a közeli erdőbe. Nem sokkal azután, hogy elfoglalták helyüket, az apa nagyon súlyos szabálytalanságot követett el: átadta a fegyverét a fiának, s magára hagyta őt a magaslesen.

Az apa egy másik magaslesen foglalt helyet, hogy onnan vadásszon; röviddel ezután a fiú egy lövés következtében életét vesztette - közölte a vadásztársaság elnöke, hozzátéve: az apa ezt vélhetően nem tudta feldolgozni, s miután az élettársa magára hagyta a fiával, hogy segítséget hívjon, a 60 éves férfi maga ellen fordította fegyverét.

Korábban

K. János az élettársával és 18 éves fiával, Tamással indult vadlesre egy Dabrony falu közeli erdőben. Miután Tamást egyedül hagyták, a fiú agyonlőtte magát, majd az apa is öngyilkos lett - írja a Bors.

K. János és élettársa egy másik lesre kapaszkodott fel. Hamarosan lövést hallottak Tamás irányából, azt hitték, a fiú elejtett egy vadat. Amikor azonban a pár visszaért a helyszínre, szörnyű látvány fogadta őket: Tamás fejbe lőtte magát. A látványtól K. János is összeomlott, amíg párja segítségért sietett, ő is maga ellen fordította fegyverét. Mire az asszony visszatért, már János sem volt életben. Az élettársat sokkos állapotban szállították pszichiátriára - olvasható a Bors cikkében.

Olvasóink írták

 • 18. szabo1936 2012. január 31. 16:03
  „13.Tonybacsi
  Miert lene elmebeteg?
  A volt fonokomel szoktunk vadaszni es o mindig vite a fiat magaval es meg is engedte neki az elso lovest(a gyerek sajat fegyverevel)Nem elmebeteg volt hanem egy nagyon kepzet mernok es egy tartalekos alezredes a US Armiban.”
 • 17. szabo1936 2012. január 31. 15:49
  „16.Jerry
  Milyen fegyvertartasi engedelyrol beszel maga?
  En Washington allamban elek,par evel ezelot besetaltam egy zaloghazban korulnezni es megtetszet nekem egy puska amit azonal megvetem.Az egesz akcio talan 8 percig tartot a tulajdonos elkerte a jogositvanyomat es folhivot egy telefon szamot ahol utana nezet,hogy tiszta vagyok e (nem buntetet eloeletu)kifizetem a $150 dollart es kisetalatam a puskaval.It nicsen vadasz engedely hanem amikor szezon van egy Huntig licence (vadasz engedelyt) kell veni amivel le lehet loni egy szarvast vagy mas vadat.A madarak vadaszsara kulon engedely kell vasarolni.Aban tisztaban vagyok,hogy it minden allamban mas a fegyvertartasi engedely.It Washington allamban csak az alcazot fegyver tartashoz kell engedely ami igen konyen megszerezhato.Igen vanak olyan allamok ahol a fegyver vasarlas utan kell 24 orat varni mielot a fegyver atveszik mert adig tart a szemelyi elenorzes,de azok AK-47,vagy M16,semi automatic lofegyvereket vasarlnak.
  15.bumburnyak
  Tisztelt uram!
  Ne tesek mar ilyen szoszallhasogato leni mga biztos tudta,hogy amikor Amerikat irtam akor en a USA ra celooztam es nem Venzuelara!”
 • 16. Jerry 2012. január 31. 14:16
  „Szabó úrnak az az apró tény is kimaradt, hogy az USA 50 államában sincs egyésges fegyvertörvény.Azt is elfelejtette, hogy a hadkötelezettség 16-50 év általában,ami nem azonos a sorkötelzettséglel ,ami ugye 18 éves kor.A nagy korúság,ami pla szavazati jofgot meghatározza lehet akár 21 év is.Azonban minden országban a fegvertartás korhoz és vizsgához van kötve.Nálunk pl a vadászvizsgaáhouz 18 évet be kell tölteni,és elöször csak sörétes fegyverre kap engedélyt, majd a golyosra külön vizsgázni kell.Ahogy az autónál is külön kel vizsgázni személyre,kisteherre, kamionra.Egy kismotorra szóló jogsi nem elég a kamionra. Az apa hibázott,mikora fiát ott hagyta a lesen,akkor meg főleg, ha golyós fegyvert is ott hagyta neki.Ezt még az USA-ban,Texasban sem engedik meg a legliberálisabb fegyvertrartási szabályok.Persze, tudjuk a messziről jött embertől.hogy amerika más világ, de szabályok ott is vannak, mégha egy kint ragadt hazánkfia azokat nem is ismeri.”
 • 15. bumburnyák 2012. január 31. 13:00
  „T. Szabó Úr!
  Nem hiszem hogy kompetens ebben az ügyben vagyis hogy objektív véleménye lehet aki az usa-ban él.
  Meg lehet nézni a lőfegyveres gyilkosságok számát a lakosságra kivetítve usa-ban és itt. Töredéke! Sőt 1-2%-a csak.
  Az "amerika" alatt gondolom Ön usa-t értett. Vagy Kanadát, vagy Mexikót, Panamát, Chilét, Brazíliát, Argentínát, Columbiát.........? Nem hiszem hogy egész Amerikában egyforma fegyver törvények vannak.”
 • 14. bumburnyák 2012. január 31. 12:49
  „moderálva, köszönjük”
 • 13. tonybacsi 2012. január 31. 08:36
  „Tisztelt Szabo ur,
  igaz amit irt,kiegésziteném: az a 12 éves gyerek kezd vadaszni,akinek az apja ELMEBETEG!!!”
 • 12. Dr.Lang 2012. január 30. 16:25
  „Ennyi az elet? Nem is szeretem kinyitni az ujsagot, csak felzaklatja az embert az ilyen hir. Nyugodjon bekeben mindketto.”
 • 11. szabo1936 2012. január 30. 15:53
  „Mar megint,jon a sok hulyeseg,hogy hany evesnek kell leni ha valaki fegyvert tart vagy hasznal.
  Tisztelt holgyeim es uraim a vilag minden hadseregeben a korhataly 17 ev nem szamitva az Afrikaiakat akiknel a korhatar nem szamit.
  Amerikaban mar 12 eves gyerekek is elkezdenek vadaszni 22 caliberes vagy 33 caliberes Winchesterel miert kelene ilyesmihoz engedely,na meg vadasz vizsga?Aki hulye es ongyilkos akar leni az nem a fegyver hibaja!Most akor mi lesz ha o kiugrik egy 10 emeletes panel lakas ablakabol,maguk befognak falazni minden ablakot,hogy egy hulye ne tudjon ki ugrani?
  Ebreszto emberek maguk igen elvanak ot maradva!”
 • 10. bogote 2012. január 30. 15:53
  „A teljes igazságot csak ők tudják és magukkal vitték a sírba. Na, meg persze az élettárs. hát?”
 • 9. átlagember 2012. január 30. 15:11
  „Az senkinek sem fordult meg a fejében, hogy az apa lőtte le véletlenül a srácot, majd végzett saját magával?”
 • 8. Innen 2012. január 30. 14:48
  „Az is lehet, hogy véletlen baleset történt a fiúval, de ha tényleg nem volt engedélye a fegyverhez, akkor apukának csak gratulálni tudok, hogy egyedül hagyta a gyereket egy éles lőfegyverrel. Még ha 18 éves, tehát jogilag felnőtt emberről van is szó... Amúgy meg szerintem egy öngyilkossági szándéknak vannak komoly előjelei. Részvét a családnak.”
 • 7. Ivco 2012. január 30. 12:43
  „Inkább magával végezzen az ilyen mint ártatlan kívül állókkal! Szomorú eset.”
 • 6. pancser 2012. január 30. 11:35
  „Ilyenkor mit lehet tenni, meg az ilyesmi ellen? Sajnos nincsen recept. Nyugodjanak békében.”
 • 5. lueser 2012. január 30. 11:34
  „A történet kritikus mozzanata:Ha az apa lőni akarta engedni gyakorlat és engedély nélküli fiát,akkor ugyanazon a magaslesen két különböző(sőt,azonos) irányba is megtehették volna.Ehhez képest a két les-változat egyértelmüen több és nagyobb kockázatot jelent.”
 • 4. pappe 2012. január 30. 11:16
  „Kicsit gyanús is volt a számomra, hogy egy 18 éves legálisan birtokoljon egy golyós vadászpuskát, hacsak nem hivatásos vadász...”
 • 3. kisember1 2012. január 30. 10:27
  „Részvétem a hozzátartozóknak. Igen, valóba furcsa és nagyon szomorú történet. Lehetséges, hogy nem először volt a "gyermek" kezében a fegyver. Gyerek kora óta biztonságosan vadásztak a jelenlétében. Ugyanakkor a fiúnak nem volt engedélye. "a srác hétvégenként jött hozzá", mármint az édesapjához.
  Sajnos a sok film láttán azt hiszik a gyerekek, hogy halhatatlanok. Ráadásul a valóság meg még gyakran elviselhetetlenebb. Válás, házasság, új élettárs, veszekedés, bármi.
  Lehetséges, hogy egy ez véletlen, játszott a fegyverrel a fiú. De az is, hogy szándékos...ez nem biztos, hogy kiderül...
  Az édesapa valószínűleg belerokkant egy perc alatt a történtekbe...megint érthetetlenül és értelmetlenül haltak meg...”
 • 2. attila0325 2012. január 30. 10:19
  „A rádióban azt hallottam, hogy a fiúnak nem volt fegyvertartási engedélye, saját puskája sem, apja fegyvere volt nála.”
 • 1. pappe 2012. január 30. 09:37
  „Van pár dolog, amit nem értek. Rendben van, hogy 18 év a nagykorúság határa nálunk. (Vannak országok, ahol 21, sőt olyan is, ahol 23.) Magaslesen golyós fegyvert szoktak használni, tehát a 18 éves fiúnak komoly vadászfegyvere volt. Azaz mikor a vadásztanfolyamot elkezdte még csak 17 lehetett. A fiú öngyilkossági szándékának ezek szerint semmi előjele nem volt, hiszen valszeg akkor nem hagyták volna magára a lesen. Az apa öngyilkossága az előzmények tükrében eléggé furcsa, nem akartam írni, hogy nonszensz. De mint a történelem folyamán sokszor azért gondolom ilyen öngyilkosság-hullámra is volt már - nem is egy - példa. Részvétem a rokonoknak. U.i. Még annyit, hogy éles fegyver tartásához pszichiátriai szakvélemény is szükséges - legjobb tudomásom szerint...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

800 ezer nézővel a hét legnézettebb műsora lett A Dal

822 ezres nézettségével a hét legnézettebb köztévés produkciója lett A Dal, az Eurovíziós… Tovább olvasom