Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Oroszlán Szonja életében mindennap farsang van

,Nem szabad hagyni, hogy az élet elsuhanjon mellettünk, meg kell állni és körül kell nézni - vallja Oroszlán Szonja, aki filozófiáját utazásai során egy szegény ember mosolygó szemének is köszönheti.
,,Nem szabad hagyni, hogy az élet elsuhanjon mellettünk, meg kell állni és körül kell nézni" - vallja Oroszlán Szonja (34), aki filozófiáját utazásai során egy szegény ember mosolygó szemének is köszönheti. A színésznővel kilátásba került szerepálmáról beszélgettünk, és Szonja azt is elárulta, jelleméhez jobban illik a lőfegyverekkel hadonászó rendőrnő, mint a romantikus álmodozó karaktere.- Egy évre kiszakadt a mókuskerékből és hátára vette az úti batyut. Tavaly eljutott többek között Indiába, Hollywoodba, New Yorkba, Mexikóba és Barcelonába is. Úgy tudom, fiókja mélyén őriz egy listát azokról a helyekről, ahová életében el szeretne jutni. Mi minden van még hátra?
- Igen, van egy ilyen listám és még sok tervem, ami megvalósításra vár. Kilátásban van egy alaszkai út és szeretném megismerni a szafarit.

- Két teljesen ellentétes világ.
- Imádom a havat, a fehér tájat, a hegyeket. Kíváncsi vagyok az örök téli táj állatvilágára. A szafarira kifejezetten az állatok miatt mennék, mert az izzadás és a hőség egyáltalán nem vonz, de az élményt már csak gondolatban is nagyon izgalmasnak találom. Hogy mikor jutok el a listámon soron következő helyekre, az évszakoktól is függ, de annyi biztos, hogy belátható időn belül megvalósítom a vágyaimat.

- Az élet más dolgait is szereti rendszerben látni?
- Igen, de azért leszögezném, a listát nem azért írtam össze, hogy pipálhassak, egyszerűen csak szerettem volna egyben látni az elképzeléseimet. Rendes és rendszerető nő vagyok. A színház világában is elengedhetetlen, hogy rendszerhez igazodjunk. Pontos embernek tartom magam, amire szükségem is van, hiszen mindig időpontra megyek a felvételekre, a próbákra. Tehát a szakmám is megkívánja tőlem a rendszert. Persze ez csak a színházi függöny mögül, a mélységekben látszik ilyen világosan, hiszen magasabbról nézve az életem rendszertelennek is mondható: két-három hónapig filmet forgatok, aztán újabb fél évig egy színházi előadást próbálok, majd megint egy két hónapos tévés forgatás következik; egyik estén fellépésem van, de a másikon nincs.- ,,Megcsókolta" Chaplint Svájcban és ,,érintette" a Taj Mahal hagymakupoláját is. Ha visszatekint eddigi életére, mégis mi az, amit a legnagyobb kalandjának tart?
- Életem meghatározó élménye volt, amikor a gízai piramisokkal álltam szemben. Erre a lélegzetelállítóan misztikus helyre ráadásul teveháton jutottam el.

- Több hónapja pihen a hátizsákja. Milyen tanulságokkal pakolta tele?
- Mivel rendszerető ember vagyok, a szervezett utakat szeretem és azt, ha minden gördülékenyen megy körülöttem. Nem tudnám csak úgy, spontán felkapni a hátizsákom, és szállás, helyszínegyeztetés nélkül nekiindulni az ismeretlennek. Mindez elvenné a figyelmem a megismeréstől. Ebből adódóan megtanultam jól, rendszeresen pakolni a bőröndömbe. Megtapasztaltam, bizonyos országokban hol és hogyan élnek az emberek. Láttam, hogy sok embernek nem más, csak a mindennapi betevő a tét, amiért nap mint nap harcolni kell, és láttam olyan országot is, ahol uralkodók és királyok dőzsölnek. Ez segített abban, hogy helyre tettem magam a világban, illetve már azt is tudom, mi az igazán fontos az életben. Amikor egy szegény ember rám mosolygott, nem a féltékenységet láttam a szemében, hanem azt: jó, hogy eljöttél az én földemre. Ez mélyen elgondolkodtatott. Tudom, nem a pénz boldogít.

- Hogy érzi, mi teszi boldoggá?
- A természet és az állatok. Nem szabad hagyni, hogy az élet elsuhanjon mellettünk, meg kell állni és körül kell nézni. Nem jó, ha az örökös pénzhajhászásba és a munkába temetkezünk. Engedni kell, hogy megtörténhessen velünk az életünk.

- A fontosabb momentumokat blogjában (Mondja Szonja - a szerk.) rögzítette. A szabadságon sem feledkezett meg közönségéről.
- Szerencsére az utazgatások között volt alkalmam játszani is a színházban. Színésznőként úgy éreztem, szükségem volt a sokéves munka után a levegővételre, a feltöltődésre. De a közönségem mindig is fontos, ha nem a legfontosabb számomra.

- Olvasgatta a kommenteket?
- Figyelemmel kísértem a hozzászólásokat. Sok olvasóm járt ott, ahová készültem, vagy éppen ott, ahonnan a bejegyzést készítettem. Így számos hasznos tippet kaptam tőlük, hová érdemes elmenni. És jó érzés volt látni: a rajongóim figyelnek rám.

- A pihenőév letelte után itthon szerepek várták a színházban és a televízióban is. Újonnan megszerzett tapasztalatait hogyan hasznosítja?
- Nyugodtabb lettem, így pedig jobban tudok koncentrálni. Másként figyelem a szövegkönyveket is, sokat változtam.

- Ezek szerint kapkodás jellemezte a mindennapjait?
- Úgy fogalmaznám meg, hogy sok mindent csináltam egyszerre, de már rájöttem, mindenre nem lehet százszázalékosan koncentrálni.

- Színházi szerepeiben - És mennyi szerelem!, Mégis kinek az élete?, Fekete Péter - jellemzően könnyedebb, romantikus karaktereket alakít, ezzel szemben Betti, a köztévén látható Hacktion informatikusnőjeként kemény, racionális alkatot formál meg. Saját személyiségére képes hatással lenni ez az erős kontraszt?
- Boldog vagyok, hogy egyik nap lövöldözhetek rendőrnőként, a másik nap pedig romantikázhatok a színházban. Mindig farsang van! Ez szórakoztat, és a legjobb benne, hogy ez a szakmám.- Betti szerepe miatt megtanulhatta, hogy kell orosz bilincset kötni és lőni is. Oroszlán Szonja talán nagyobb utazást tehetett az önismeret országában, mint kirándulásai közben?
- A küzdősport és a lövészet mindig az életem része volt, nem Betti karaktere miatt emeltem fel először fegyvert. Egyébként a lövészetet is azért szeretem - úgy látszik, mostanában ez lett a jelmondatom -, mert amikor elsütöm a fegyvert, meg kell állnom, a pontosság miatt még a lélegzetemet is vissza kell tartanom. Ez kikapcsol és jót tesz. Érdekes, de a szerepeim többsége miatt mindig naivnak hisznek az emberek, pedig nekem ez a szerep volt az új. A naivát nehezebb eljátszanom, mint a kemény, rendszeres nőt.

- A közelgő tavasz a megújulás ideje, a madarak pedig azt csicsergik, új szerep várja.
- A Madách Színház színpadán megvalósulhat régi szerepálmom: Mary Poppins, az esernyős dada figuráját alakítom. Sosem szerettem volna bébiszitter lenni, a szerep inkább azért áll közel a szívemhez, mert óriási kihívás. Mary nagyon összetett karakter, széles rétegeket vonz a színházba. Ének- és tánctudás terén is sokat kell nyújtanom a porondon. Rengeteg gyakorlást igényel, hogy tökéletesen megformálhassam. Régen volt már, hogy ilyen nagy energiát kellett fektetnem egy szerepbe. Keményen kell dolgoznom, de nagyon élvezem. A főiskola óta nem kellett sztepptáncolnom, most ezt is újratanultam. A történet egyébként gyermekkorom kedves meséje.

- A dada a gyerekekkel is példásan bánik.
- Ha tanácsra lesz szükségem, a férjemhez fordulok, aki teniszoktatóként gyerekekkel is foglalkozik nagyon jó érzékkel. A férjem a kicsikhez jobban ért nálam, én inkább az állatokkal jövök ki jól. Ez kiváló harmóniát teremt közöttünk. Az ember neve mindenkit meghatároz. Az oroszlán az állatok királya, biztosan nem véletlenül foglalnak el ezek az élőlények olyan nagy helyet a szívemben.

- Egyszer kifejtette a babavárást sürgető újságírói kérdésekre, nem szabad ezt siettetni, sem késleltetni. Meddig várna a gyermekvállalással?
- Hiába a tervezgetős énem, ez nagyobb dolog egy utazásnál. Ez nagyon fontos momentum egy pár életében. Biztos eljön ennek is az ideje, amikor a sors úgy akarja.

- A tavasz nemcsak új szerepet, hanem egyéves házassági évfordulójukat is elhozza.
- Ezt csendben, meghitten ünnepeljük majd. Az esküvőnk is így zajlott, nem vertük nagy dobra, összesen hárman voltunk a helyszínen, New Yorkban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonöt évet is kaphat a férfi, aki a ˝saját anyja volt˝

Akár 25 év börtönt is kaphat az az amerikai férfi, aki 6 esztendőn át a saját anyja volt, mármint… Tovább olvasom