Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Örökbe fogadó sztárok

Sharon Stone, Madonna, Calista Flockhart, Jodie Foster, Angelina Jolie és Brad Pitt – csak néhányan a hírességek közül, akik gyermekeket fogadtak örökbe.

Néhányat közülük a harmadik világból. Most Sir Elton John is gyerekre vágyik: egy ukrán kisfiút szeretne felnevelni.

Nicole Kidman – akkor még Tom Cruise feleségeként – sokáig nem esett teherbe, aztán amikor mégis, elvetélt. A házaspár 1993-ban adoptált egy kislányt, Isabellát, két évvel később pedig egy kisfiút, Connort. Azóta elváltak, mindketten új családot alapítottak, de az örökbe fogadott gyerekek dolgairól, jövőjéről közösen döntenek, és megosztották a felügyeleti jogot is.

A legtöbb örökbe fogadott gyermekkel az Angelina Jolie–Brad Pitt páros büszkélkedhet. A színésznő többször nyilatkozta: ˝Szivárványcsaládot akarok, olyat, amelyben a gyerekek a világ több kultúrájából, különböző vallású országokból érkeznek hozzám. Hetet szeretnék, ami megfelel egy kisebb focicsapatnak.˝ Brad Pittben társára talált, hogy megvalósuljon ez az álma. Angelina az ENSZ tiszteletbeli nagyköveteként vesz részt a nemzetközi segélyszervezet munkájában. Egyik útja alkalmával találkozott egy kambodzsai kisfiúval, akit örökre a szívébe zárt. Maddoxot örökbe is fogadta. A Jolie–Pitt klán azóta hat gyermeket nevel: közös gyermekük Shiloh, valamint az ikrek, Knox és Vivienne. Örökbe fogadott gyerekek: a kambodzsai Maddox, az etiópiai Zahara és a vietnami Pax.

Madonna sem maradhatott ki a sorból: 2006-ban örökbe fogadott egy zambiai kisfiút, David Bandát, majd egy kislányt, Mercyt Malawiból.
Madonna sem maradhatott ki a sorból: 2006-ban örökbe fogadott egy zambiai kisfiút, David Bandát, majd egy kislányt, Mercyt Malawiból.

Sokan támadják emiatt az örökbe fogadó sztárokat: a szakemberek szerint a szegény országokból gyermekeket örökbe fogadó hírességek többet ártanak az ügynek, mint amennyit használnak. A lehetőség, hogy a jóléti, nyugati államokba juttassák gyerekeiket, arra sarkallja a harmadik világbeli családokat, hogy árvaházba adják gyermekeiket. Közben persze azt remélik, hogy tehetős külföldiek fogják örökbe fogadni a kicsiket.

Sharon Stone 42 éves volt, amikor úgy döntött: családot alapít. Elege lett a sok munkából. Úgy gondolta, kora miatt kockázatos lenne szülésre vállalkozni, ezért a férjével örökbe fogadtak egy kisfiút
Sharon Stone 42 éves volt, amikor úgy döntött: családot alapít. Elege lett a sok munkából. Úgy gondolta, kora miatt kockázatos lenne szülésre vállalkozni, ezért a férjével örökbe fogadtak egy kisfiút 2000 májusában.

Mike Tysont 13 éves korában fogadta örökbe Cus Damato bokszedző. Az egykori First Lady, Nancy Reagan hatéves volt, amikor egy idegsebész, Loyal Davis adoptálta. Demi Moore-t a születése előtt elhagyta édesapja, így mostohaapja fogadta örökbe.


A 62 éves Sir Elton John egy ukrán kisfiút szeretne örökbe fogadni. A 14 hónapos Levvel egy ukrán árvaházban találkozott, amikor az AIDS-alapítvány nagyköveteként az országba látogatott. Nem sokkal később ő és partnere, a 46 éves David Furnish bejelentette: gondolkodnak az örökbefogadáson. Az örökbefogadás ellen tiltakozik a kisfiú alkoholbeteg anyja és apja is. Az ukrán kormány kijelentette: az örökbefogadásról egyelőre nem döntöttek, de elképzelhetőnek tartják, hogy Elton John és partnere legyen a kis Lev gyámja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

TV forever: Még többet tévézünk

Naponta a 18-49 évesek 219, a 18-29 korosztály tagjai 175 percet töltöttek a képernyő előtt. Tovább olvasom