Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 11°C | 24°C Még több cikk.

Óriási homokvihar Sydneyben - Fotókkal

A vörös por ködfátyolba borította a nagyvárost; néhány méterre csökkent a látótávolság.

Homokvihar felfordulást okozott szerdán az ausztráliai Sydney-ben; a nagyváros kikötőjében leállították a kompközlekedést, és átirányítottak több külföldi légi járatot - jelentette a helyi sajtó.

Tíz külföldi légi járatot Melbourne-be irányítottak át, és több belföldi járat is késett.

Olyan rosszak voltak a látási viszonyok, hogy a Harbour hídról nem lehetett látni a közelben lévő híres sydneyi operaházat.

Gyerekek hintáznak a vörös porral belepett Sydneyben 2009. szeptember 23-án, amikor néhány méterre csökkent a látótávolság az ausztrál nagyvárosban tomboló homokvihar következtében. A sydneyi kikötőbe
Gyerekek hintáznak a vörös porral belepett Sydneyben 2009. szeptember 23-án, amikor néhány méterre csökkent a látótávolság az ausztrál nagyvárosban tomboló homokvihar következtében. A sydneyi kikötőben leállították a kompközlekedést, valamint átirányítottak több külföldi légi járatot. A vörös port az erős szél fújja kifelé Új-Dél-Wales állam száraz nyugati és déli mezőgazdasági területeiről. (Fotó: MTI/EPA/Dan Peled)


A reggel munkába tartók köhögtek, krákogtak, és próbálták kidörzsölni a szemükből a homokot. Az autókat is belepte a finom vörös por.
Az egészségügyi hatóságok figyelmeztettek, hogy az asztmások, a várandós nők és azok, akik keringési zavaraik vagy szívproblémáik vannak, ne menjenek ki az utcára.

Óriási homokvihar Sydneyben

Olvasóink írták

  • 3. oaxacaca 2009. szeptember 24. 11:50
    „Köszönöm kedves Kisalföld,hogy a nyomtatott verzióval ellentétben itt Sydney már nem mint főváros szerepel.”
  • 2. Túrabakancs 2009. szeptember 24. 09:38
    „Legalább ők egy ideig rózsaszínben látják a világot...”
  • 1. Roben 2009. szeptember 23. 14:24
    „Ez is a mértéktelen környezetpusztitás miatt van!!Milyen dolog ez,hogy egy mérsékelt égövi országban homokvihar.Megmondom miért van ez,az erozio miatt.Kivágják a fákat,amik megkötik a talajt.Miután évekig csak kizsákmányolják,a föld egyszer csak eltünik és felkapja a szél.Ha nem állitjuk meg ezt a káros folyamatot,lehet hogy jövöre már Budapeströl fogunk hallani a "nagy homokviharrol".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét babanév a döntőben

Béres Alexandra már összekészített mindent: pizsamát, hálóköntöst, törülközőt, na és persze pólyát.… Tovább olvasom