Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Orbán Viktort törölték Oxford dicsőségfaláról

Nem kívánatos személy lett Orbán Viktor Oxfordban. A magyar miniszterelnököt szándékosan törölték a híres diákok listájáról.
Orbán Viktor miniszterelnökrôl nem sokan tudják, de a 80-as évek végén egy évig tanult az ELTE Jogi Karának elvégzése után a híres Oxfordi Egyetemen, a Pem­broke College-ban. Tanulmányait azonban 1990-ben felfüggesztette, hogy hazatérjen az országgyűlési választásokra. Bejutott a parlamentbe, ahol azóta is tevékenykedik. Az adat szerepel a hivatalos önéletrajzában, és bárki megnézhet­te az oxfordi egyetem honlapján is.

Orbán neve szerepelt a Famous Oxo­niansen, azaz a híres oxfordi diákok listáján. Méghozzá rendkívül előkelő körben, Naruhito japán koronaherceg és Michael Palin, a legendás Monty Python tagja között. Egészen mostanáig.

A Bors munkatársai felfedezték, hogy Orbán eltűnt a listáról, amelyen rajta van még Hugh Grant színész és Stephen Hawking fizikus is.

A lap megkérdezte az egyetemet, hogy miért történt a törlés. A válaszból kiderül, hogy rendszeresen felülvizsgálják a listát, és nemrég döntöttek a kurtítása mellett, amikor új honlapra költözött az intézmény.

Hogy pontosan miért kell egy honlapon a helyhiány miatt aggódni, azt nem tudni, hiszen miközben új hírességek helyet kaptak, addig Orbánén kívül csak néhány nevet töröltek, elsôsorban olyanokét, akik már régen elhunytak, mint például Dudley Moore színész.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmonika, üllő, bendzsó, kanál - így még nem hallotta az AC/DC slágerét

A Steve'n'Seagulls videója egyszerűen zseniális. Íme a Thunderstruck, újragondolva. Tovább olvasom