Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Ön milyen ítéletet hozna Stohl András ügyében? - videó

Kedden jogerős ítélet születhet Stohl András-ügyében, s kiderül, hogy börtönbe kell-e vonulnia a színésznek. Szavazással. S megkérdeztük győri olvasóinkat is.
Kedden eldőlhet, börtönbe kell-e vonulnia Stohl Andrásnak - megszülethet ugyanis ügyében a jogerős ítélet. Ezzel véget érhet a magyar bulvártörténet egyik leghosszabb ideje tartó, rétestésztaként nyúló szappanoperája is egyben.

Stohl András a júniusi tárgyaláson. Fotó: MTI.
Stohl András a júniusi tárgyaláson. Fotó: MTI.


Mint ismert, Stohl Andrást maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt az első fokon eljáró bíróság idén március 31-én két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

Emellett három évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, illetve öt évre bevonták a jogosítványát.

A Stohl András okozta súlyos balesetről, illetve a legutóbbi júniusi bírósági tárgyalásról ide kattintva olvashatnak.

Győri olvasóinkat arról kérdeztük, hogy milyen büntetést tartanának méltányosnak Stohl András ügyében?

Videó: Cseh Róbert.


Folytatódik Stohl András büntetőpere

Stohl András 2010. május 8-án hajnalban, a Budapestről Fót felé vezető úton gépkocsijával áttért a szemközti sávba és ott összeütközött két szabályosan közlekedő autóval. A balesetben a négyen sérültek meg, az egyikük súlyosan. A baleset után a színész elhagyta a helyszínt, ezért a rendőrök, még aznap, otthonából előállították. Stohl András vérében később alkoholt, vizeletében tiltott pszichotróp anyagot is kimutattak. Az ügyészség súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolta meg Stohlt, ezt később, az orvosszakértői véleményre alapozva, maradandó fogyatékosságot okozó egészségkárosodás minősítésre változtatták. A védő több indítványt terjesztett elő, illetve a vádlott egészségi állapotára vonatkozó és elmeorvosi véleményeket nyújtott be. Ezek megvizsgálása érdekében a bírói tanács szünetet rendelt el, majd a tárgyalást szeptember 6-ára napolta el. Erre a tárgyalásra a bíróság az Igazságügyi Orvosszakértői Intézettől újabb szakértői véleményeket szerez be.


 

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. elihu 2011. szeptember 07. 13:46
  „moderálva trágár”
 • 43. Szamuráj 2011. szeptember 06. 15:57
  „jó példamutatás :)))))Magyarország.
  Kit és mennyivel fizetett le Buci???”
 • 42. Alina01 2011. szeptember 06. 15:26
  „5 hónapot kapott (10-et, de csak 5öt kell letöltenie)
  Ez a magyar (i)gazságszolgáltatás.”
 • 41. zsukov 2011. szeptember 06. 13:45
  „Már régen a sitten lenne a helye ....”
 • 40. Beex 2011. szeptember 06. 13:42
  „38. turpiúrfi 2011.09.06. 13:24
  Csak éppen nem véletlen "baleset" :)
  Hanem ittas, drogos cserbenhagyó. De nyilván ez apróság, biztos neked van igazad.
  Végülis megbánta, oktatja is, hogy ezt nem szabad, adjunk neki valami kitűntetést! :)”
 • 39. Alina01 2011. szeptember 06. 13:41
  „turpiurfi, Te azt tudod amúgy, hogy ő nem csak balesetet okozott, hanem részegen, bedrogozva tette ezt??? Ezt minden hozzászólásodból kifelejted. Ez felér egy előre megfontolt gyilkossággal....bár ahogy olvastam Te a gyilkosoknak se adnál ennyit....

  Már kezdem azt hinni, hogy Te vagy a Stohl álnéven.”
 • 38. turpiúrfi 2011. szeptember 06. 13:24
  „"Ki látott már közületek embert, akit lecsuktak mert közúti balesetet okozott, és meg is ölt valakit?"

  Közúti baleset okozásáért nem is kell börtönbe csukni senkit. (tudom, bezzeg ha az én szeretteimmel történne ilyen, stb. stb.)
  A hangsúly a baleseten van. Tehát nem szándékos. Írja itt valaki a vascsővel "megölt" anyukát csanakon. Hát azért megölésről beszélni elég durva... Baleset... ízlelgessük csak a szót.

  A másik hibás ám közlkeletű teória, hogy ti.: bezzeg ha én csinálok ilyet, engem lecsuknak 5 évre. mondja az egyszeri ember. Pedig csak utána kellene nézni, hogy milyen minősített esetekben alkalmaztak közúti baleset okozásáért letöltendőt. Ahol senki meg sem halt, hovatovább még csak nem is sérült olyan súlyosan, ott nem adnak letöltendőt. És ez jól is van így.

  felfüggesztettet fog kapni, a zemberek a sör mellett sztoriznak meg bezzegelnek róla egy-két hétig, oszt minden megy tovább.”
 • 37. bugyortudor 2011. szeptember 06. 13:14
  „Börtön jár neki, mint Császár Elődnek, az ír gázolónak, a 2 éve ménfőcsanakon egy édesanyát vascsővel megölő embernek és sorolhatnám. Ki látott már közületek embert, akit lecsuktak mert közúti balesetet okozott, és meg is ölt valakit?”
 • 36. .viki27. 2011. szeptember 06. 12:58
  „Érdekes az USÁ -ban tekintet nélkül mindenkit felelősségre vonnak bármilyen ismert vagy nem ismert.Ebben az esetben több súlyosbító körülmény van amit figyelembe kellenen venni!Igaz nem hosszú éveket, de azért ismerje meg a börtön világát.A vezetéstől eltiltás nem büntetés rengeteg ember vezet jogsi nélkül- lsd.kisebbség-és nem igen törődnek vele.Úgyhogy egy kicsit vezekeljen!”
 • 35. Beex 2011. szeptember 06. 12:48
  „29. turpiúrfi 2011.09.06. 11:41
  Sosem fog sikerülni, nem is célom. :)

  "Vajon többen ölnének embert, ha nem járna érte büntetés?"
  Aki öl, bitó. És lehet nem lenne visszatartó ereje, de annyival kevesebb gyilkost etetnénk, majd engednénk szabadon 5-10-20 év múlva :)”
 • 34. rozinéni 2011. szeptember 06. 12:37
  „BÖRTÖNBEN A HELYE, hisz vissza eső, ugyanugy mint ha bárkimás tette volna ugyan ezt, nem kell itt se családra se semmire hivatkozni, hisz a gyerekeknek van anyjuk is eltudja őket tartani, aztán ez a majom meg esetleg elgondolkodik most már végre”
 • 33. elihu 2011. szeptember 06. 12:28
  „turpiúrfi! ........ Már miért ne lenne kevesebb részeg, drogos vezető? Pontosan 1-el lenne kevesebb. Már annyiszór megbánta tettét és mindig kocsiba ült betépve. Ezek után nem fog bulizni? Dehogynem! Ezek után nem fog inni? Dehogynem! Ezek után nem drogozni? Dehogynem! Bár a börtönt és sem támogatom. Szeret drogozni? Hadd drogozzon! .... Ennyi ésszel és tehetséggel úgy is csak szenvedés neki az élet! <moderálva személyeskedő>”
 • 32. igazságmondó 2011. szeptember 06. 12:24
  „Börtönben a helye!!!!!!!!!!!”
 • 31. árnyék 2011. szeptember 06. 12:14
  „Tisztelt 24. xverax !
  Neked hiába magyaráznám, oda némi alapműveltség is kellene!))))”
 • 30. bojtár 2011. szeptember 06. 12:00
  „29. turpiúrfi 2011.09.06. 11:41
  ez az egész teoriád kicsit sántít ki nem sz***a le a kisembert itt az igazságszolgáltatásról van szó ,hogy az amiért téged évekre bevarna a kormánypárti klikkbe tartozók viszont meguszák egy enjnyebejnyével meg némi feltételessel meg ,hogy független bíróság????hol élsz te???? a föld alatt
  de mondjuk például én felgyújtanám a házadat csak poénból akkor te sem kéred,hogy itéljenek el ezek szerint mert attól még a házad leégve marad.Igen gyenge lábakon áll az érvelésed ezt magadnak is be kellene látni.”
 • 29. turpiúrfi 2011. szeptember 06. 11:41
  „27. Beex

  Látom nem sikerül leszakadni a "bezzeg ha veled történne" kezdetű mantráról.
  Pedig egyértelműen leírtam. Ha nekem jönne valaki autóval, tuti kinyírnám. Ezt hívják elfogultságnak.
  A baj az, hogy a társadalom nagyrésze elfogult és a kisemberrel, a sánta bácsival szimpatizál, mert saját tengődő élete inkább hozzá áll közel és nem a stólbucihoz.
  Pedig át kéne látni a bosszú vörös ködén. Attól, hogy stólt 3 évre kivonják a forgalomból, a bácsi még sánta marad és egyetlen ittas vezetővel sem lesz kevesebb az utakon. A sztori a visszatartó erőről csak mese. Én sem azért nem megyek 130-cal a városban, mert 300 ezerbe kerül, hanem mert úgy neveltek, hogy betartsam a játékszabályokat. Vajon többen ölnének embert, ha nem járna érte büntetés? Naugye.”
 • 28. Pepe9111 2011. szeptember 06. 11:14
  „Sem ivásra, sem drogra, sem vezetésre nem kényszerítették!
  Amit tett önként tett, ezért a felelősség is az övé.
  Kapja azt amit mindenki más kapna! Ne kivételezzenek vele!”
 • 27. Beex 2011. szeptember 06. 11:05
  „26. turpiúrfi 2011.09.06. 10:57
  Felejtsük ez az óvodás szöveget, de ha Te maradnál sánta egy életre, mert egy rendszeresen piásan és drogosan vezető beléd hajt, biztos megelégednél számára egy felfüggesztettel.. :)
  Szerintem sem érdemel börtönt, törjük el mindkét kezét, hogy ne tudjon többet inni és drogozni vele :)”
 • 26. turpiúrfi 2011. szeptember 06. 10:57
  „20. Joco124

  Ezt az örökbecsű "nem ez lenne a véleményed ha a te szereteidel,vagy autóddal ütközött volna" dumát el kéne felejteni már. Olyan óvodás szöveg.
  Nyilván ha az ember érintett ilyesmiben, akkor vért akar inni, de éppen ezért tilos az önbíráskodás és dönt majd a független bíróság.
  Az érvényes törvények alapján nem feltétlenül kell letöltendőt kapnia. Kérdés, hogy a közvélemény nyomása milyen hatással lesz a bíróságra, mert ha példát akar statuálni (akár politikai indíttatású hátszéllel - ennyit a független bíróságról) akkor kaphat börtönt, de akkor sem az elsőfokon kimért 2 év 4 hónapot. Annyit gyilkosok se kapnak.
  Szerintem felfüggesztett, max 1 vagy másfél év, de az is inkább fogház, mint börtön.”
 • 25. KissLaszlo 2011. szeptember 06. 09:45
  „Sokan a törvényre hivatkoznak. Valaki nem tudná "beidézni", hogy az miről is szól. Esetleg a törvény számát megmondani, hogy meg tudjam nézni?
  20. Joco124
  a 3. pont 3. bekezdést módosítanám: ha nincs esze, akkor is.”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szexőrült zaklatja Vastag Csabát: feljelenti rajongóját az énekes

A lány ijesztő mennyiségben küldözget leveleket az X-Faktor győztesének. Tovább olvasom