Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Öltözködésben alulmúljuk a világot

Kényelmes legyen, a többi nem számít! – szól az öltözködési alapelv, amivel a Reuters/Ipsos huszonhat országot érintő kutatásában a magyarok a legslamposabbak.
Bár a felmérés a munkahelyi viseletet vizsgálta, a magyarok 47 százaléka vallja, hogy hétköznapi szerelésében a leghatékonyabb. Így nem csoda, hogy Magyarországon élnek a legkevesebben, akik munkába elegánsan öltöznek fel: száz honfitársunk közül csupán tizenketten.

S hogy mi az általános viselet? Nos, a válaszok alapján hazánk a papucs, illetve szandál és rövidnadrág országa. A „mezítlábas" módira 54 százalék esküszik, a shortot pedig 46 százalék húz magára.

A kép nem túl rózsás, a profession.hu 2400 válaszadó naprakész adatai pedig még lehangolóbbak. A felsővezetők harmada figyel csak az elegáns, pozíciójához illő megjelenésre, a munkavállalók 56 százaléka pedig kifejezetten ragaszkodik a hétköznapi ruhájához. A fizikai dolgozók 65 százaléka egyszerűbb, a részmunkaidősök 38 százaléka pedig sportos öltözékben érzi jól magát.

Forrás: Bors
Forrás: Bors

A felmérést végző profession.hu piacelemzője, Páthy-Dencső Blanka azt mondja: a magyarok számára a kényelem és a praktikum az elsődleges, nem teszünk különbséget munkahelyi és munkahelyen kívüli öltözködés között.

Halász Éva divattervező jórészt egyetért a kutatási eredményekkel.

– Szürkeségben élünk, ami valahol érthető, hiszen sokáig egy zárt rendszerben léteztünk, amit a nagy szabadságérzet, s ezzel együtt ész nélküli vásárlás követett. Úgy, hogy bizonyos ízléskultúrák nem tudtak kialakulni, így meglepően kevés a követésre méltó példa. A jól öltözöttség titka nem a nagy márkákban, hanem az összehangoltságban, a tisztán tartásban és a ruha valódi viselésében rejlik.

Forrás: Bors
Forrás: Bors

- Sok férfi inkább kényelmes, mint szép lábbelihez rossz minőségű anyagból készült, színben sem őhozzá passzoló vászonnadrágot és inget vesz fel, amik ráadásul legalább egy számmal nagyobbak, bő szabásúak, így szó szerint lógnak rajtuk - kezdi Szemes Nóra stylist.

- A hölgyek sportos cipőhöz vagy olyan ruhát húznak, ami ott lóg és ott feszül, ahol nem kéne vagy egyszerre kivágottba, szűkbe és minibe bújnak. Aki tisztában van a teste arányaival, pontosan tudja, mit érdemes önmagán hangsúlyozni és mit célszerű elrejteni.

Csodákra képes a hölgyeknél egy megfelelő blézer, az uraknál pedig egy jól eltalált zakó.

Borsonline.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lady Gaga Yetinek öltözött - fotó

Az énekesnő szokásához híven értelmezhetetlen outfitben lépett a kamerák elé. Tovább olvasom