Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Oláh Ibolya: egyik napról a másikra él

Oláh Ibolya legújabb szólólemezét idén már nem adják ki. Az énekesnő négy éve küzd érte.

Hosszabb csönd után most ismét többet szerepel a médiában – a héten például megmutatja főzőtudományát a Vacsoracsatában.

– Négy éve foggal-körömmel küzdünk, de ez a lemez idén már biztosan nem jön össze – mondta csalódottan a minap Oláh Ibolya. A volt megasztáros maga írta harmadik szólóalbumára a dalokat, amelyek többek között olyan komoly témákat boncolgatnak, mint a keserűség, a boldogság, az éhség, a rasszizmus és a gyűlölet. Ibolya valódi stílusát tükrözi: lírai hangvételben íródtak a számok – tévedés, hogy az énekesnő szereti a rock and rollt, állítja, csak ráerőltették. – Az új lemez címe: El merem mondani. Úgy tűnik, senki nem hajlandó kiadni, valószínűleg pont a témája miatt – érvelt Ibolya.

A 31 éves előadó hol eltűnik, hol előbukkan a médiában. Tudatosan alakítja így: – A Sztárok a fejükre estek című, Afrikában játszódó műsorban például kifejezetten csalódtam. A résztvevők egymás vérét szívták. Én nem szeretnék ilyen bulvárcelebbé válni. Most kicsit szerepelek – műsort vezettem az RTL Klub reggeli magazinműsorában, a Csak csajokban, a Vacsoracsatában pedig megmutatom főzőtudományom –, azután megint eltűnök. Bevallom, azt terveztem, az új lemezemmel térek vissza a porondra, sajnos nem jött össze.

Úgy gondolja, nem attól lesz valakiből igazi művész, ha állandóan az újságok hasábjain látják. Nem vágyik rá, hogy szeressék.


– Úgy bánok az emberekkel, ahogyan ők velem. Tudok nagyon kedves, de dühös és kemény is lenni. Azt nem bírom, ha a gyengéket bántják, anno a nevelőotthonban is megvédtem azokat, akiket kirekesztettek, szekáltak. Sok negatív tapasztalat ért amiatt, hogy ismert lettem.

Előfordult, hogy furcsán szóltak hozzám az emberek az utcán, aztán vettem egy újságot, és megértettem. Azt írták – persze ez nem igaz –, hogy öngyilkos akartam lenni. Az anyagi helyzetemet is feszegette a bulvársajtó. Valóban egyik napról a másikra élek, de nehéz úgy egy előadónak érvényesülni, ha bezárulnak előtte az ajtók. Nem baj, mélyről jöttem, küzdő típus vagyok. És már régen megoldódtak a kritikusabb anyagi problémáim – mondta az énekesnő.

Ibolyát a 2004-es Megasztár sikerei után Novák Péter és Presser Gábor felkarolta, együtt elkészítették az Egy sima, egy fordított című albumot, majd 2005-ben kijött az Édes méreg. Beindult a karrierje. Két évvel később az énekesnő színházi szerepet kapott az Aida című rockoperában.

Végül kirúgták, állítja: azért, mert nem akart cirkuszban fellépni, balesetveszélyesnek tartotta. Illetve Klagenfurtba is kivitték a darabot, de ő semmi pénzért nem venné a szájára a német nyelvet, mert nem szereti. Ennek ellenére nagyon kedvelte ezt a musicalt, minden fellépésen érezte a közönség szeretetét. Tavaly debütált Tímár Péter Casting minden című filmje, amelyben Ibolya saját történetét játszotta el, szerinte bukás volt. A siker fonákjáról faggattuk.


– A siker nem csillogásban mérhető. Szerintem az a lényeg, hogy az ember legyen összhangban önmagával, legyen optimista, céltudatos és kitartó. Mindig sikerként könyvelem el, ha megírok egy dalt, de az is nagy dolog volt, hogy Anyácska segítségével megfőztem a nyírségi gombóclevest a Vacsoracsata vendégeinek, Székhelyi Józsefnek, Barabás Évának, Szabó Patríciának és Kohánszky Rajmundnak. Sajnos én csak megjátszom a műsorban, hogy eszek az ételből, az állandó stressz miatt kialakult gyomorbántalmaim még nem jöttek rendbe. Azt pedig hatalmas sikerként könyvelem el, hogy Szenes Iván dalait énekelhetem hamarosan egy tévéműsorban, az m1-en – büszkélkedett Ibolya.


Külföldi tanulmányok

Oláh Ibolya elárulta, soha nem mondta azt, hogy nem fogadja el a hollandiai rockakadémia ajánlatát, vagyis hogy kint képezheti tovább zenei tudását. Kivárja, míg megjelenik a lemeze, utána már indul is világot látni. Nem akar azonban hátat fordítani a hazájának: visszatérése után a megszerzett tudást itthon kamatoztatja.


Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. Truder 2009. október 18. 16:20
  „S még rajta kívül nagyon sokan..még sem írnak rólunk...”
 • 27. elemér 2009. október 11. 15:12
  „Nekem szimpatikus és az élet olyan mint ahogy azt az ember alakitja. Maga a szám amit énekel is bizonyitja személyiségét. Az én hazám pedig az USA, <moderálva>

  http://www.youtube.com/watch?v=b2QjanFYHnE”
 • 26. Túrabakancs 2009. október 09. 22:00
  „Az RTL-en a Vacsoracsata tagjait erősíti a "lelkem", talán ott majd fog kapni egy kis píízt! Nagyon nem akarják valakik hogy éhen haljon szerencsétlen pára. Viccország.”
 • 25. zola3 2009. október 09. 17:11
  „Rickike te meg vedd meg a playbackelős énekelni kevésbé tudó F.D lemezét és csápolj az első sorba neki:D
  Nevetséges:D Játszik a színpadon mint egy BOHÓC:D”
 • 24. zola3 2009. október 09. 17:11
  „Rickike te meg vedd meg a playbackelős énekelni kevésbé tudó F.D lemezét és csápolj az első sorba neki:D
  Nevetséges:D Játszik a színpadon mint egy BOHÓC:D”
 • 23. RickCartman 2009. október 08. 19:23
  „aki tehetségesnek tartja ezt a nímandot, szaladjon, vegye meg a lemezeit, segítse őt, nehogy "egyik napról a másikra"kelljen élnie.”
 • 22. zola3 2009. október 08. 14:49
  „Javítva: 150eFt / félév:D”
 • 21. zola3 2009. október 08. 13:00
  „Én a 18-sal értek egyet kivéve a Király Lindás részt. Ő szerintem tehetséges.
  Aki jobban "sztárolnak" mint kellene az a playbackkirály Dávidka a tinicsajok kedvence.
  Könyörgöm ne hogy egy lapra tegyék Ibolyát meg Dávidkát mert ég és föld a különbség. Aki úgy tudja énekelni a Hazám című dalt mint O.I tette annak nem kell magyarázkodni hogy tehetséges-e vagy sem. Az már megint egy más kérdés hogy Ibolya nem él a lehetőségekkel (s lehet megbánja majd) Minden lehetőséget meg kell ragadni mert csak egyszer fogják neki felajánlani.

  Ui: Nyuszkóim kezdhettek gyűjteni a következő meg azt következő TANDÍJAMRA 150 EZER FT/hó LESZ, MERT HOGY ÉN NEM FIZETEK az is biztos, azok után ami történt ez érthető. Nem egy hónapra tettetek lapátra HANEM LEHET HOGY ÉVEKRE (ki tudja?) Amennyien ebbe a .........-ba benne voltatok mindenki félévente belead egy ezrest azt meg is lesz a tandíjam vagy tehettek egy szivességet (tandíjmentesen) szeretném befejezni tanulmányaimat EZ A KÉT VÁLASZTÁS VAN (egyik jobb mint a másik:D)”
 • 20. igazságmondó 2009. október 08. 07:41
  „Egyik napról a másikra él ?
  ÉN IS !!!!!!!!!!!
  A német nyelvet nem szereti ? Én sem szeretek sok mindent.
  Az én tippen menjen el dolgozni mint mások.
  Minimálbérért.”
 • 19. Primax 2009. október 07. 23:05
  „Ibrox #17 !
  " Nem akarom védeni a csajszit , de tény : 16 hozzászólás= 16 káröröm.Ezek,vagyunk mi magyarok.Ezek vagyunk? " - írod.
  Vajon tizenhatan gondolkodunk "rosszul", vagy csak a tizenhetedik....?”
 • 18. varpeter 2009. október 07. 21:45
  „Hm... Az eddigi hozzászólásaim alapján nem hiszem, hogy bizonygatnom kellene: nem kedvenceim a "moderálva". Ez a lány mégis valahogy más. Ki akart törni abból a mélységből, ahonnét érkezett, ami a sorsául íratott - úgy tűnik, ezt nem igazán hagyja a "krém"; csak úgy lehetne "sztár", ha feladná önmagát, az elveit. S az ilyen ember mindenki szemében szálka. Senkinek nem kell. Hiszen itt csak a hajbókolóknak van esélyük.
  S ha már a hangjáról is esett szó: igaz, csak a tv-ben láttam-hallottam eddig, de nekem kilométerekre jobbnak tűnt, mint pl. Király Linda, az egész pereputtyával együtt, megfűszerezve a - szerintem - roppant szerény képességű, ám sokak számára inkább elfogadható Fekete Dáviddal...”
 • 17. Ibrox 2009. október 07. 17:51
  „Nem akarom védeni a csajszit , de tény : 16 hozzászólás= 16 káröröm.Ezek,vagyunk mi magyarok.Ezek vagyunk?”
 • 16. bocikriszti 2009. október 07. 13:46
  „hát nem kicsit szállt el az agya a hirnévtől" . azt hitte hogy majd válogathat, mert ő a valaki. hoppon maradt. mind sok más celeb, akik most futottak be. ja és indul megint a csillagocska. na ott mennyi elkeseredett sztár lesz majd, akit a nagy nézettség miatt felemelnek, aztán akkorát dobnak rajta, hogy az már nekem fáj.”
 • 15. kolombela 2009. október 07. 13:15
  „NE izgulj Ibolya, a Kisalföld majd sztárol téged. Azzal kezdi, hogy egy héten át olvashatnak rólad.
  Mikor tüntetik el ezt a cikket ?”
 • 14. fióka 2009. október 07. 12:46
  „huha lehet ő az egyedüli ebben az országban,hogy cikket kell róla írni.”
 • 13. kivagyokén 2009. október 06. 22:03
  „Hát igen, kiemelték a semmiből, csillogtatták, aztán kerestek mást. Ez a szerencsétlen meg elhitte, hogy tehetséges, és jól meg él belőle. És nem. Lehet dolgozni, persze csak ha nem büdös a munka”
 • 12. Griffin 2009. október 06. 17:21
  „aranyos ez a "német nyelvet nem veszem a számra" dolog...hát beszéljen magyarul, majd megtanul előbb utóbb mindenki magyarul a világon az ő csillogó tehetségért,addig meg "éljen egyik napról a másikra",mint ahogyan mindenki úgy él.Zeneszerető emberként pedig egyik említett lemezéről sem hallottam még,biztos zajos siker..
  Még több ilyen hír kéne, hogy lássák a sztárocskák:az ilyen ál-csillogás csak rövid ideig tart, még ha megasztár is az ember, talán érteni kellene valamihez,akkor kevesebb lenne az ilyen panasz.Még nem késő, irány pl. egy német nyelvtanfolyam:-)”
 • 11. megmindiggyöri 2009. október 06. 10:52
  „Rasszizmusrol enekel - a nemet nyelvet semmi penzert szajara nem venne, mert nem szereti - Hollandiaban fog tanulni.
  Ezek a dolgok kisse ütik egymast. Vagy azt gondolja, Hollandiaban majd magyarul tanitjak?”
 • 10. Primax 2009. október 06. 09:51
  „Több volt ebben a lányban.
  Sokkal több.
  Nem tudott élni a lehetőséggel.
  Hamar el lesz felejtve.
  Ennyi.”
 • 9. rezi 2009. október 05. 22:07
  „Más ennyi "alányúlással" milliomos lenne.
  Akkor kellett volna seggbe rúgni mikor Brüsselben csinálta a balhét.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örökre lesántulhat Gregor Bernadett

Orvosai sem kecsegtetik már végleges gyógyulással a színésznőt, sőt a súlyos következményekre… Tovább olvasom