Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Okosasztalok javíthatják a diákok matematikai képességeit

A négyszáz gyermek bevonásával készített hároméves felmérés eredményei alapján az interaktív okosasztalok sokkal hatékonyabbak a papíralapú oktatásnál.
A jövőbeli tantermek megtervezésével és tesztelésével foglalkozó kutatók szerint a Star Trek-típusú többérintős, többfelhasználós okosasztalok jelentősen javíthatják a diákok matematikai képességeit.

A négyszáz gyermek bevonásával készített hároméves felmérés eredményei alapján az interaktív okosasztalok sokkal hatékonyabbak a "papíralapú" oktatásnál, és használatuk révén a gyerekek megtanulnak hatékonyabban együtt dolgozni, ami segíti a matematikai feladatok gördülékenyebb megoldását. A vizsgálatban részt vevő gyerekek nyolc és tíz éves kor közöttiek voltak.

"A célunk az volt, hogy minél magasabb szintű aktivitásra sarkalljuk a diákokat, és a tudást a közös munka, a problémamegoldás és a kreativitás révén sajátítsák el, ahelyett, hogy passzívan hallgatják az új ismeretanyagot" - mutatott rá a tanulmányt vezető Liz Burd, a brit Durhami Egyetem munkatársa.

A Learning and Instruction című folyóiratban közölt tanulmány szerzői olyan szoftvereket fejlesztettek ki, amelyek infravörös rendszer révén érzékelik az asztallap megérintését. A tanteremben elhelyezett padok hálózatba vannak kapcsolva, és mindegyik össze van kötve a központi interaktív táblával is. A hozzá közvetlenül befutó információk révén a tanár azonnal tud segíteni a feladatban megakadt diáknak, anélkül, hogy megzavarná a csoportos munkát.

Burd csapatának eredményei szerint az okosasztalok matematikai programját használó diákok 45 százalékánál növekedett a saját maguk által kreált egyedi matematikai kifejezések és megoldások száma, szemben a papíron dolgozó társaikkal, akiknél ez az arány 16 százalék volt.

Az új rendszer közös munkára és a problémák ötletes, innovatív módon való megoldására sarkallja a tanulókat - húzták alá a szakemberek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakásavató szex az ablakban - fotó

A fiatla pár azt gondolta, hogy senki nem veszi észre, ha az ablak közelében avatják fel új… Tovább olvasom