Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Obamáékat majmolják az amerikaiak

Az amerikaiakról közismert, hogy titkos élvezettel figyelik a gazdag és híres emberek életét. A szabály alól nem kivétel az "első família" sem.
Vállalatok sora gazdagodott meg az Obama-majmolásnak köszönhetően.

A bulvársajtó az elnökválasztási kampány kezdetétől fogva rendszeresen tálalt intim részletekkel elégítette ki a kíváncsi olvasókat Barack Obama, felesége, Michelle és két lányuk, Sasha és Malia szokásairól.

Az Obama család életének nyilvánosságra kerülő részletei egyfelől mindig nagy médiaszenzációt jelentenek, másfelől több vállalat ebből az Obama-rajongásból húzott jelentős hasznot.

Tamara Francois, a New York-i Escalate reklámügynökség egyik vezetője elmondta: bármely jelentős személyiség támogatása előnyös a cégek számára, népszerűségük növeli az általuk viselt és használt termékek értékét. Ezek az emberek döntő mértékben befolyásolják a társadalom szokásokat.

Amikor Michelle Obama áprilisban egy eseményen egy 298 dolláros gyöngyhímzéses, krémszínű J. Crew kardigánban jelent meg, a ruhadarabból a cég honlapján még aznap eladták az összes darabot. Két nappal később az eBay internetes kereskedelmi portálon a kardigánt már 600 dolláros áron kínálták. Millard Drexler, a cég vezetője csak annyit mondott, a több J. Crew ruhát is viselő first lady, valamint az Obama-lányok ruhatára isten adománya vállalatának.

Nemcsak ez a vállalat járt jól. Michelle Obama egy tavalyi tévés szereplése után két nappal elfogyott a boltokból az általa viselt 148 dolláros levélmintás ujjatlan felső. Amikor az azt árusító CHS-lánc üzleteit feltöltötték, ismét hiánycikk lett.

De nemcsak a first lady szokásait követik az amerikaiak, és nemcsak a ruházkodás terén. Amikor Barack Obama tavaly júliusban egy adománygyűjtő rendezvényen vett egy finomságokkal teli kosárból, egy édességről azt mondta, "ez fantasztikus, kaphatok még belőle?" Azóta lényegesen többet adnak el a Franís Chocolates márka füstölt tengeri sós ízesítésű tejcsokis karamelláiból, ez ízlett Obamának. A étcsokis változat is nagyon népszerű, mint kiderült, ez Michelle kedvence. Andrina Bigelow, a Seattle-i édesipari cég vezetője elmondta, hogy eladásaik 20 százalékkal növekedtek, szerinte az ismert személyiség választása és a sajtónyilvánosság népszerűbbé tette sós karamelláikat.

A híres emberek jelentette ingyen reklám régóta ismert az amerikai marketing szakmában, legyen szó az elnökről, egy mozisztárról vagy egyéb hírességről. Phil Rist, a BIGresearch online piackutató vállalat alelnöke azonban rámutatott: nem minden cég igyekszik kihasználni a kínálkozó Obama-kapcsolatot, mivel a politika megosztja a társadalmat és egy vezető politikus jelentette reklám nyilván elidegeníti a társadalom egy részét. Az ilyen fajta reklámra épülő terméksikerek ezenkívül általában rövid életűek.

Ez a szakvélemény azonban nem zavarja az amerikai fogyasztókat, akik árgus szemmel lesik, milyen ajándékokat kap majd karácsonyra a Fehér Ház két kedvence, az Obama-szülők szeme fénye, Sasha és Malia. Szinte bizonyos, hogy bármit is hoz a két lánynak Santa, a Toys R Us üzletlánc játékboltjaiban a vásárlók között háború fog kitörni az ajándékokért.

Olvasóink írták

 • 4. fortuna54 2009. október 28. 16:29
  „Obama-né,egy született demokrata.Hát mit kezdgyen azzal az idös nénikével,talán a nyakát fogja meg.Nem mindenki isteníti a tejben,vajban születetteket.”
 • 3. Korrekt5 2009. október 28. 12:44
  „Obama-NÉ egy primitiv tuskó:)

  Minden külföldi látogatásán elkövet valami elképesztö alap hibákat.
  Nemrég áttfogta az Angol-királyné vállát.
  Nem kellene illemiskolába iratni?”
 • 2. p.pablowsky 2009. október 28. 10:47
  „Nem kell kerülgetni a forró kását, bele kell csapni a közepébe: a főmajmot majmolja a sok kismajom. XD”
 • 1. kovacsgeri 2009. október 28. 09:57
  „A majmolás kifejezés azért félreérthető Obamáék esetében ;)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benkő villája pornótanya!

Pornóvilla falai között keresi a szerelmet Benkő Dániel. A lantművész nem tudta, hogy szerelmi… Tovább olvasom