Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Nyúli cég teszi vízállóvá a mobilokat

A Győr közeli üzem recepcióján egy akváriumban elmerülő telefonról futnak a technológiát bemutató videók.
Önerőből, politikai és banki segítség nélkül épült fel Nyúl határában a Pulai család üzeme, ahol fél szoba méretű csúcstechnológiás gépeket raknak össze a mobilgyártóknak - írja az index.hu.

A Pulai Gépműhely húsz éve kezdte meg a működését, eleinte kisebb fém alkatrészeket gyártottak. Az alapító szülők azóta nyugdíjba mentek, és fiuk, Tamás vitte tovább a céget. Testvére, Zsolt eközben New Jersey-ben építette a karrierjét a ZPL Technologies nevű cégnél, ahol ma már elnök és vezérigazgató.

A ZPL napelemgyárak tervezésével, berendezések megépítésével és telepítésével foglalkozott. Pár éve került kapcsolatba Pulai Zsolt egy akkor elindult startup, a vízálló bevonatot kifejlesztő HZO vezetőivel. Pár perc alatt kiderült, hogy két cég hasonló technológiával dolgozik, és a HZO-nak pont a ZPL szaktudására volt szüksége.

- Először úgy volt, hogy csak egy gépet gyártunk le nekik, de közben megerősödött a két cég kapcsolata. A ZPL kizárólagos gépgyártói jogot kapott a HZO technológiájára – idézte fel a kezdeteket Pulai Zsolt az Index cikkében.

A legnépszerűbb mobilok és fitneszkarkötők is a HZO módszerével válnak vízállóvá.

Ezt a vízállóságot nem úgy kell elképzelni, mint a Sony Xperia okostelefonok esetében, melyekben csak a védőburkolat választja el az elektronikát a víztől. A HZO-féle bevonatnak pont az a lényege, hogy nyugodtan belefolyhat a víz a telefonba, akkor sem lesz semmi baj. A CES-en egy víz alatt működő tévével demonstrálták, hogy mire képesek, és a nyúli üzem recepcióján is egy akváriumban elmerülő Raspberry PI-ról futnak a demóvideók.

A vízállóságban óriási lehetőségek vannak, főleg ha belegondolunk, hogy a robotpilótás okosautók milyen komoly elektronikával lesznek kibélelve! A gyártóknak el kell kerülniük, hogy egy kiadósabb esőzésnek totálkár legyen a vége. A sportolás során használt eszközöknek, az orvosi műszereknek, a drónoknak és más katonai kütyüknek is vízállónak kell lenniük.

A bevonatoló műhelyt áprilisban akarják megnyitni, ehhez azonban már a csarnokot is bővíteni kell.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisbaba életét mentette meg egy macska

Egy kóbor macskának köszönheti az életét egy három hónapos elhagyott gyerek Oroszországban. Tovább olvasom