Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Nyulak, kecskék és baglyok is vannak már a japán kisállatos kávézókban

A kisállatos kávézók a macskás kávézók népszerűségén felbuzdulva szaporodtak meg Tokióban. A vendégek nyulak, kecskék és baglyok látványát, illetve társaságát élvezhetik.
A kelet-tokiói Tori no Iru Cafe vendégei mintegy húsz madár - túlnyomórészt baglyok, néhány papagáj és egy sólyom - társaságában kávézhatnak. Az odalátogatók nagyjából 90 százaléka nő, és a hely népszerűségét jelzi, hogy hétvégenként hosszú tömött sorokban állnak előtte a vendégek.

A madarak egy üvegablakkal elkülönített teremben vannak, de különleges kesztyűt viselve - és a kávézó személyzetének segítségével - a vendégek meg is simogathatják a baglyokat egy külön erre a célra kialakított részen. Amikor a Tori no Iru Cafe 2012 végén megnyitotta a kapuit, még nem volt hasonló kezdeményezés a japán fővárosban, ma már azonban legalább tíz ilyen kávézó működik.

Az ötletet a macskakávézókból merítették.
Az ötletet a macskakávézókból merítették.

Az elmúlt években a nyulas kávézók is megszaporodtak Tokióban. Az Usagi Cafe Ohisama elsősorban a húszas, harmincas éveikben járó nők és a kisgyermekes családok körében népszerű. Hétvégenként nem is érdemes asztalfoglalás nélkül érkezni. A vendégek szabadon mozoghatnak a kávézó két része között: az egyikben nyulakkal játszhatnak, a másikban pihenhetnek és fogyaszthatnak. A kávézóban, ahová az ország különböző részeiből is érkeznek vendégek, a felnőttek óránként 1400 jen (3200 forint), a gyerekek 700 jen fejében élvezhetik a nyulak társaságát, és az árban egy ital is benne van.

A vendégek simogathatják is a tollas állatkákat.
A vendégek simogathatják is a tollas állatkákat.

A legtöbb kisállatos kávézó főleg női vendégeket vonz, de az egyik nyüzsgő tokiói kerületben működő Sakuragaoka Cafe, amelynek két kecske a sztárja, elsősorban az ebédszüneten lévő vagy az irodából hazafelé tartó fiatal férfiak körében népszerű. Az állatokat megetethetik, és hetente kétszer meg is sétáltathatják a vendégek.

"Az emberek manapság rengeteg stresszes helyzettel találkoznak. Az idegrendszerrel kapcsolatos kutatások szerint jótékony hatással van rájuk, ha eltöltenek egy kis időt, amelyeket szeretnek, ezért jó lenne, ha több olyan hely működne, ahol ezt megtehetik" - magyarázta Takamacu Maszajuki, egy állatterápiával foglalkozó egyesület munkatársa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvános sakktáblák Prága közterein és parkjaiban

Prága öt közterén és parkjában hétfő délben kihelyezték az első nyilvános sakktáblás asztalokat,… Tovább olvasom