Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Nyerjen házat tombolán Sopron közelében!

Továbbra is 85 euróért keresi gazdáját egy fertőmeggyesi családi ház, mely sorsolás útján lel új tulajdonosra. Sok magyar is megkísértette szerencséjét.

Október végéig tart az ausztriai Hermann Weiss különös akciója: a férfi tombolán árverezi el fertőmeggyesi házát. Ausztriában egyre népszerűbb házsorsolás. Az ötlet egyszerű: egy jegyet kell vásárolnunk, majd az akció végén egy kisorsolt szerencsés megkapja az ingatlant. Ez a fajta nyereményjáték Magyarországon tiltott.

– Továbbra is kaphatók a 85 eurós tombolajegyek, az eddig értékesítettek közel felét magyarok vásárolták meg – tudtuk meg Albert Kingától, a házsorsolás magyarországi kapcsolattartójától. – Talán azért is népszerű az akció a magyarok között, mert itthon ez a fajta szerencsejáték tiltott. Ausztriában ugyanakkor csak most legalább 30–40 ház sorsolása van folyamatban. A fertő-parti árverésre összesen 6999 sorsjegyet bocsátanak ki. Amennyiben 2009. október 31-ig nem kerül előjegyzésre az összes sorsjegy, a tulajdonosnak több választása lehet: dönthet úgy, hogy ha eléri a lélektani határt kevesebb eladott sorsjeggyel is megtartja a sorsolást, vagy 6 hónappal meghosszabbítja a sorsjegy regisztrációt és értelemszerűen 6 hónappal kitolja a sorsolás idejét.

A regisztrált érdeklődők a sorsolással kapcsolatos teendőkről, hírekről,
ütemezésről e-mailben kapnak tájékoztatást.


85 euróért megnyerhető.
85 euróért megnyerhető.

Mint ismeretes, a tulajdonos, Hermann Weiss hónapok óta hiába árulta házát, nem talált vevőre. Fél év alatt hárman érdeklődtek, de ők is áron alul vették volna meg az ingatlant. Ekkor döntött a házsorolás mellett. Ennek lényege, hogy stombolát bocsát ki, majd az akció végén a jelentkezők között kisorsolja a házat.

A 440 ezer euró értékű ingatlan újszerű állapotban van. Fenntartási költsége havonta 200 euró. Összesen 6999 darab sorsjegyet bocsátnak ki, 85 eurós áron.

A házsorsolás manapság egyre közkedveltebb Európában. Az egyik indok az lehet, hogy a sorsolónak – ellentétben a hagyományos értékesítési utat választó eladóval illetve ingatlanügynökséggel szemben – a sikeres üzlet megkötésig nem kell éveket várnia.

Ausztriában 2009 januárjában Karintiában húzták ki az első ház sorsolás nyertesét. A siker óriási volt, a kibocsátott 15000 darab sorsjegy duplájára volt érdeklődő. A fertőmeggyesi ingatlan sorsolásának részletei a www.haz-sorsolas.hu weboldalon olvashatók.

Olvasóink írták

 • 16. laca123 2009. szeptember 12. 16:14
  „kész átverés az egész,.fél év múlva meg arról írnak,hogy nem tudták eladni a jegyeket és ennyi volt.vajon miért kellett cikket csinálni róla,ha nem azért mert nem fogyott a megfelelő ütemben.ugyan már,mindennek bedőlünk?”
 • 15. positiv 2009. szeptember 12. 14:46
  „Ismerem a tulajt, jó üzletember. Amibe ezidáig belefogott, azt véghez vitte.”
 • 14. positiv 2009. szeptember 12. 14:38
  „Mindenkinek más a kecsegtető. Egy átlagos méretű, gond nélkül fenntartható családi ház sokkal több érdeklődőt vonz, mint egy hatalmas luxusvilla vagy komplexum, amelynek havi rezsiköltsége több százezer ft.”
 • 13. issimus 2009. szeptember 12. 09:59
  „felesleges sorsjegyet venni. Ausztriában sorra dőlnek be a házsorsolások. Senki nem tud elegendő jegyet eladni. A legutóbi pedig tényleg kecsegtető volt. Étterem, appartmanokkal közvetlenül a sípálya mellett. 7000-ből mindössze 700 darabot adta el és le kellett fújni az egészet. Ha sípálya mellett nem adtak el egy ilyen ingatlant, akkor kit érdekel egy koszos ház a pusztában?”
 • 12. Primax 2009. szeptember 11. 20:50
  „Ez tetszik.
  Jópofa ötlet, valakik pedig nagyon jól járnak.
  Az eladó, meg a vevő.
  Az 1 a 6999-hez jóval nagyob esély, mint az ötöslottónál az 1 : 43.949.268...
  Egészen pontosan 6.279-szer nagyobb a nyerés esélye.
  Nem is rossz...
  Tudom, az ötöslottón nem "vacak" 440.000 euró a telitalálat, de akkor is...”
 • 11. józanparaszt 2009. szeptember 11. 09:45
  „úgy látszik mégsem kapkodják a jegyeket, így köll egy kis reklám....”
 • 10. Bokk 2009. szeptember 11. 09:40
  „9-hez.
  Az extra nyereséget jótékonysági szervezeteknek kell utalni. Ha nem jön össze az árverés, a 70 Eurót visszaadják, a 15 Euró kezelési költséget tartják meg (ez a vagyonkezelő költségeit fedezi, nem kerül a tulajdonosokhoz). A beazonosíthatatlan pénzek szintén jótékonysági szervezetekhez kerülnek. Aki biztosan nyer, az a vagyonkezeléssel megbízott ügyvéd.”
 • 9. egysoproni_ 2009. szeptember 11. 06:49
  „Hmm, nemrossz! A ház ér 440 ezer Eurot. 1 sorsjegy ára 70 Euro ami 489930 Euros bevétel. Ez mondhatni, hogy 50 ezres pluszbevétel Euroban. A maradék 15 Euros különbözet meg az államé. Nem is rossz, az eladó még nyerhet is egy rakat pénzt a ház árán felül.”
 • 8. mekkelek 2009. szeptember 10. 22:14
  „Na igen... Ilyen már volt Ausztriában. A kisbetüs részben az állt, hogy a házat csak akkor sorsolják ki, ha el tudnak adni legalább x db sorsjegyet. Ha nem tudnak ennyit eladni, akkor nem sorsolják ki a házat, de a sorsjegyeket sem veszik vissza.

  Nos, valószínüleg a sógorok is nagy üzletemberek, mert "véletlenül" nem tudták eladni a megfelelö mennyiségü sorsjegyet. A befolyt pénz is és az ajánlott ingatlan is megmaradt nekik...

  Szóval tessék vigyázni és elolvasni a kisbetükkel írtakat is...”
 • 7. coolzsu 2009. szeptember 10. 21:03
  „Azért tilos nálunk, mert nem az állami tulajdonú szerencsejáték felügyelet nyerne rajta, hanem egy magánszemély esetenként (plusz még egy, aki megnyerte...). Azzal, hogy jövedelemadót fizetne az eladó, és vagyonszerzési illetéket a nyertes, már nem foglalkoznak. Pedig az államnak se lenne ez így rossz bevétel. Sok száz ma eladó, és eladhatatlan ingatlant lehetne így új tulajhoz juttatni. Ráadásul adott esetben segíthetne olyanon is, aki nem kap hitelt a mai feltételek alapján... Tehermentes ingatlan gyakorlatilag fillérekért. Az eladó pedig elad annyi tombolajegyet, amennyiből simán bejön a ház ára. Csak egy közjegyző kell, aki figyel a törvényességre. De hát nálunk ugyebár....”
 • 6. viperetta335 2009. szeptember 10. 12:07
  „Igen,elképzelhető,hogy pont azért tilos,mert politikusaink ismerik magukat...”
 • 5. McAliester 2009. szeptember 10. 12:04
  „Ez kint úgy látszik működik!!! -Szuper-
  Vajon ezt itthon is meg lehetne csinálni?
  Nálunk nem zárnám ki, hogy mikor megveszem a tombolát már akkor meg lenne a végső győztes...
  Mert nálunk mindent lehet ....”
 • 4. gabóczy 2009. szeptember 10. 12:04
  „neduddgi-nak:
  A cikkben szerepel,hogy a "www.hazsorsolas.hu" oldalon mindent megtudhatsz!!!”
 • 3. neduddgi 2009. szeptember 10. 11:55
  „Szeretnék tombolát venni,hogyan vegyem fel a kapcsolatot Albert Kingával?Köszönöm,ha valaki válaszol. Már a múltkor is ez volt a bajom a cikkel.”
 • 2. viperetta335 2009. szeptember 10. 11:49
  „Teljesen tisztességes üzlet.Az emberek szeretnek nyerni,aki megnyeri,ingyen jut egy házhoz,a többiek játszottak egy jót,a tulajdonos pedig eladta a házát.Nem értem,mi van ebben tilos és tiltani való?Jellemző honi viszonyainkra ...”
 • 1. Beaubo 2009. szeptember 10. 10:22
  „Tök jó ötlet ! Fertömeggyes jó hely, ott én is szívesen laknék, fertö-tavi panorámával...
  Ez miért tiltott nálunk? Minden tiltott ebben a r..... országban? Csak a csalás, a pénzmosás és a korrupció nem....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonykodó hírességek

Szőke András nem a nevét, arcát adja, hanem aktívan részt vesz a rászorulók sorsának jobbításában.… Tovább olvasom