Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Nyerj 3 milliárdot Szlovákiában!

Nagymegyer, Szlovákia – Senki nem találta el azt a hat számot, mely több mint három milliárd forintot ér Szlovákiában. A lottóőrület tovább tart tehát szomszédunknál, miközben valószínűleg egyre többen zarándokolnak Nagymegyerre és Medvére kísérteni a szerencsét megyénkből. Riport videóval.

Mint arról beszámoltunk: soha nem volt ilyen magas a lottónyeremény északi szomszédunknál! A vasárnapi sorsoláson átszámítva ismét több mint három milliárd forint lesz a tét. A rekordnyereményhez 49 számból hatot kell eltalálni.

Az öt nagymegyeri lottózó közül az egyikben megtudtuk: a héten több ezer szelvénnyel kísértették a szerencsét a játékosok.


You need to upgrade your Flash Player.

Get the latest flash version here.

Boldog-boldogtalan Szlovákiában kísérti a szerencsét! Videó: Cseh Róbert.


Ismeretlen arcok is szerencsét próbálnak

"Érezhetően többen játszanak, mint korábban. Rengeteg ismeretlen ember tűnik fel nap mint nap nálunk. Csak szerdán, a hét első sorsolásának napján több mint 700 szelvényt adtak fel" – mondta a Kisalföldnek Kristóf Angelika.

Arra a kérdésünkre, hogy az új arcok Magyarországról érkeznek-e, a nagymegyeri lottózó munkatársa nem tudott egyértelmű választ.

"Senkit nem kérdezek meg arról, honnan érkezik, de ezekben a napokban annyi szelvényt kell érvényesítenem, hogy egyébként sem lenne időm beszélgetni" – válaszolt Kristóf Angelika.

Több szelvény többre megy.
Több szelvény többre megy.


Koronát nyertek, most már euróval játszanak

Ellátogattunk egy másik nagymegyeri lottózóba is – pontosabban egy kocsmába, ahol lehet sportfogadást kötni és lottót is feladni –, itt szintén nagy hőfokon dolgozott a gép.

"Eddig 1000 korona volt a legmagasabb nyereményem, de ennek már sok éve. Általában két hetente játszom egy szelvénnyel, de amióta ilyen rengeteg pénz a tét, három-négy naponként próbálkozom" – mondta a nagymegyeri Csémi Mária.

Vörös Lajos szintén gyakorlott lottós, neki a legmagasabb nyereménye 10 ezer korona volt. "Ezt a pénzt jokerrel nyertem, de ettől függetlenül nem mindig élek ezzel a lehetőséggel. Ellenben minden héten azonos összeget teszek fel: három és fél eurót" – búcsúzott a csicsói fiatalember, s elindult a tömegeket vonzó, bűvös masina felé.


Szlovákiában mások a (játék)szabályok

A szlovák lottótörténetben az eddigi legmagasabb nyeremény tavaly nyáron "bolondította" meg az embereket: akkor 150 millió koronáig emelkedett a tét.

A szóban forgó lottó valamelyest más, mint a jól megszokott magyar. Egyrészt szomszédunknál a nagybetűs lottó a hatos, de itt sem 45 számból kell "megálmodni" a nyerőket, hanem 49-ből.

Másrészt Szlovákiában két sorsolást is tartanak hetente: az egyik a már említett szerdai, valamint vasárnap is húznak számokat.

A hatos lottó mezőnkénti ára 65 cent – durván 175 forint. Hazánkban jelenleg 200 forintba kerül egy mező mind az ötös, mind a hatos esetében; 25 forinttal tehát olcsóbb a szlovák játék.


Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli.

Ötös lottó szintén kapható Szlovákiában, de "mindössze" 35 szám közül kell megtalálni a tuti ötöt. Ennek megfelelően a szlovák ötös lottó révén jóval kisebb pénzeket vihetnek haza a szerencsések. Csak viszonyításképp: jelenleg 9868 euró van az ötösön, átszámítva ez valamivel több mint 2,5 millió forint.

Persze, aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2012-ben világvége?

Azt mondják, a 2012-es év nagy változást hoz az egész emberiség életében. A maja naptár innentől… Tovább olvasom