Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Notebook karácsonyra

Tombol a gazdasági válság, mindenkinek meg kell húzni a nadrágszíjat. Szelektálni kell, kétszer is meg kell gondolni, mire költsünk...

A laptop olyan szinten épült be életünkbe, hogy ezen nincs mit tanakodni: meg kell venni.

Manapság mindenhez kell, az egyetemen mindent elektronikusan kell beadni, de az adóbevallásunk és egyéb önkormányzati ügyeink is neten keresztül a legegyszerűbbek. Nem beszélve az egyéb előnyökről: ingyenes internettelefon, hordozhatóság és elképesztően alacsony fogyasztás egy asztali géphez képest, ami az áramszámlánkon is hamar megmutatkozik!

Hasznos ajándék lehet gyermekünknek vagy magunknak egy notebook, amelyet munkára vagy tanulásra használhatunk az év minden napján. Ez a fiatalokra fokozottan érvényes, hisz ők a legfogékonyabbak az újdonságokra, de mára már az idősebbek is megpróbálják tartani a lépést az információs technológia fejlődésével és aktív notebookhasználókká váltak.

Vásárlás előtt célszerű átgondolni, hogy milyen célokra szeretnénk használni a gépet, mert ezt valószínűleg meg fogják kérdezni tőlünk a boltban. A felhasználók szerint 3 fő csoportba sorolhatjuk a notebookvásárlókat.

Az első kategória az úgynevezett otthoni felhasználókat célozza meg. Ez a csoport minél kisebb anyagi ráfordítással próbálja megoldani egy multimédiás számítógép vásárlását. Ők főként a DTR (asztalit helyettesítő), a könnyen hordozható divatkészülékek és a belépő szintű kategóriából fognak választani notebookot.

Második kategória a kis- és középvállalatokat, a visszafogottabb és konzervatívabb ízlésű felhasználókat, a megbízhatóságra többet áldozókat, az otthoni és a vállalati felhasználásra is egyaránt alkalmazni akaró felhasználókat tartalmazza. Fontos szemponttá válik a minőség és a teljesítmény is, ugyanakkor rendelkeznie kell olyan tulajdonságokkal is, amik lehetővé teszik az otthoni családi felhasználást is.

A harmadik kategória az üzleti felhasználók. Az e kategóriából vásárlók olyan nagyvállalati környezetben dolgozó felsővezetők és IT-szakemberek, főként középkorú vagy idősebb férfiak, akiknél a fő szempont a magas minőség, megbízhatóság és a biztonság. Itt már jelentős szerepet játszik az adott márka presztízsértéke is.


Tanács

Olyan szaküzletben vásároljunk, ahol a garanciális szervizelés is történik, így nem ér minket meglepetés. Győrben ilyen szaküzlet a Szintézis a Tihanyi Árpád úton és a Kazinczy utcában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiger Woods balesete: a golfozót felesége húzta ki az autóból

Felesége húzta ki az autóból Tiger Woods amerikai golfsztárt, aki péntekre virradóra autóbalesetet… Tovább olvasom