Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Nóri ördögi praktikái

Ördög Nórinál valószínűleg nincs kedvesebb munkatárs: a műsorvezető gyakran faggatja kollégáit, mi a kedvenc édességük, majd hazamegy, megsüti, s másnap már kínálja is a ˝kiszemelt áldozatot˝ a finom falatokkal.

Ördög Nóra. A bájos lány, aki egy gyermekműsor házigazdájaként lett ismert, a bomba nő, aki ma már a hazai televíziózás egyik legelismertebb műsorvezetője, a díva, aki ragyogó mosolyával és csillogó őzikeszemeivel mindenkit levesz a lábáról... s a konyhatündér, aki kollégáit mindig meglepi valami finomsággal.


Édes gesztus

– Kedves gesztus öntől ez a munkatársai felé, jó lenne a kollégájának lenni, s egy nap az asztalomon egy nagy adag képviselőfánkot találni...

– Azért nem vagyok egy cukrászmester, viszont jó érzés, ha az általam készített étel mosolyt csal az arcokra, s gyorsan eltűnik a tányérról. Egyre több a sikerélményem!


– Elég sok kollégája van. Ennyire szeret sütni?

– Amikor az időm engedi, szívesen ragadok habverőt és keverőtálat. Van úgy, hogy a süthetnék késő éjszaka tör rám, ilyenkor mindig attól tartok, mikor dörömböl át a szomszéd, hogy hagyjam már abba a zörgést. Volt már olyan, hogy egy éjjeli nasikészítés közepette szépen lesétáltam a robotgéppel a pincébe, s ott végeztem el a sütés zajosabb fázisát...


– Milyen ízeket kedvelnek a stábtagok?

– Túrósat, mákosat... Ezek elkészítésével rengeteg tapasztalatot is gyűjtök, amolyan kísérletezésnek szánom.


– Milyen édességet készített legutóbb, és kinek?

– Tagja vagyok a Mórahalmi Amatőr Színjátszó Társulatnak, s nekik készítettem répatortát. Büszkén mondhatom, hogy hatalmas sikert arattam vele.


– Ha Önnek szeretnének kedveskedni, milyen finomsággal tegyék?

– Imádom a madártejet; szerencsére az elkészítése nem igényel túl nagy tudást, emellett hamar kész, viszont annál gyorsabban el is fogy...!


A nagyi zöldbabfőzeléke a No.1

– A főzésben is hasonló sikerélmények érik?

– A sütés egyenlőre még jobban megy, valószínűleg azért is, mert amikor kislányként édesanyám mellett sertepertéltem a konyhában, inkább az édességek elkészítésénél engedett segíteni. Anyukám a sztárszakács a családban, de azért már én is kitűnő húslevest, gulyást és roston sült csirkét tudok készíteni.


– És a nagymama főztje?

– Nála jobban senki nem tudja elkészíteni a nagy kedvencemet, a zöldbabfőzeléket, amit akár hidegen is megeszem!


A mediterrán konyha szerelmese

– A család főztje mellett melyik konyha jöhet még szóba?

– Imádom a magyar ízeket, de a görög, mexikói és olasz konyha is közel áll hozzám. Akárcsak a kínai, a szushi és a tésztafélék. Nem vagyok válogatós...


– Akkor jöhet a pacal és a tökfőzelék is?

– Na azt azért nem... pacalt és zúzát soha! A tökfőzelék nem a kedvencem, de ha nincs más, megeszem azt is. Viszont soha semmiért nem kóstolnám meg például a csigát és a békát.

– Azt mi sem – ilyen csak az ördög étlapján szerepel...!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Párválasztás Indiában

Indiai utam során megismerkedtem egy fiatal indiai férfival, aki éppen házasság előtt állt. A férfi… Tovább olvasom