Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Női kézilabda: országos tévé is közvetíti a BL-döntőt?

A DIGI Sport ajánlatot kért három országos elérésű csatornától a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének párhuzamos közvetítésére.
Amennyiben a DigiSport megfelelő ajánlatot kap országos csatornától, ott is látható lesz a BL, és a KEK döntő.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) vezetése üdvözli a Digisport azon törekvését, hogy a csatorna a hazai tévénézők érdekeit helyezi előtérbe a közelgő európai kupadöntők (Bajnokok Ligája: Győr, KEK: FTC) kapcsán, és bízik abban, hogy országos csatornán is láthatóak lesznek a mérkőzések.

Az MKSZ pénteki közleményéből kiderül: a DigiSport faxot juttatott el a szövetségbe, amelyben a cég igazgatósága tájékoztatta az MKSZ-t arról, hogy a televíziós csatorna ajánlatot kért a Magyarországon szabadon fogható országos tv-csatornáktól a női BL- és KEK-döntő mérkőzéseinek párhuzamos közvetítésére.

A DigiSport tájékoztatta a szövetséget arról is, hogy amennyiben megfelelő ajánlatot kap a csatornáktól, mindent megtesz annak érdekében, hogy a kézilabdabarátok országos adón is megtekinthessék a döntőket.

A fax előzménye, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség, valamint a BL-résztvevő magyar klubok levélben kérték az Európai Kézilabda Szövetséget (EHF), tegyen érdemi lépéseket annak érdekében, hogy a magyar érdekeltségű BL-meccsek, így már a Győr májusi döntője látható legyen országos lefedettségű csatornán is. Az EHF április 20-i válaszában közölte, hogy a DigiSport felveszi a kapcsolatot a szóba jöhető országos csatornákkal a BL-közvetítések kapcsán, ezt követte a DigiSport szerdai faxüzenete.

A Győr május 5-én fogadja a montenegrói Podgoricát, az FTC pedig 6-án a dán Viborgot. A visszavágók mindkét kupában május 13-án lesznek.

Korábban

A jelentős európai női és férfi kézilabda klubtornák közvetítési jogát 2011-ben a DIGI Sport vásárolta meg. A DIGI elérése azonban korántsem akkora, mint például a három földi sugárzású analóg csatornáé (MTV1, TV2, RTL Klub), ezért a Magyar Kézilabda Szövetség nyílt levelet tett közzé azért, hogy a Győri Audi-ETO BL-döntőjét minél többen követhessék a televízióban.

Íme a DIGI Sport Kft. hivatalos reagálása.

Az elmúlt héten napvilágot látott néhány magyar klub és a Magyar Kézilabda Szövetség EHF-nek intézett nyílt levele, amelyben megfogalmazták a DIGI Sporttal kapcsolatos álláspontjukat. Csatornánk a jogtulajdonossal folytatott megbeszélést követően ajánlatot kért három országos elérésű csatornától a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének párhuzamos közvetítésére.

A DIGI Sport megtette az első lépést a probléma megoldása érdekében, annak ellenére, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség és a kezdeményezésben részt vevő klubcsapatok részéről eddig semmilyen megkeresés sem érkezett a DIGI Sport vezetőségéhez, sőt az utóbbi időben az MKSZ azzal próbált nyomást gyakorolni, hogy akadályozta munkánkat: többször megtiltották, hogy forgassunk, illetve a szövetség képviselői több stúdióbeszélgetés meghívást sem fogadtak el.

Csatornánk 2011 márciusában vásárolta meg a női és férfi kézilabda Bajnokok Ligája, az EHF Kupa és az EHF KEK mérkőzések közvetítési jogait a 2014/2015-ös szezon végéig. Mint ismert, a kupasorozat hazai értékesítése azáltal vált lehetővé, hogy a Viasat3 tavaly tavasszal visszaadta a közvetítési jogokat. A lehetőség minden hazai csatorna számára adott volt, függetlenül attól, hogy milyen lefedettséggel rendelkezik. Az EHF válaszlevelében található történeti áttekintésből, - melyet a Kézilabda Szövetség nem részletezett – azonban egyértelműen kiderül, hogy kizárólag a DIGI Sport tett olyan ajánlatot, amely a sorozat színvonalának és a piaci feltételeknek megfelelt.

A DIGI Sport tehát törvényes keretek közt – a pénzügyi és közvetítési kritériumok teljesítésével – vásárolta meg a közvetítési jogokat, lehetővé téve a hazai szurkolóknak, hogy a magyar érdekeltségű csapatok találkozóit figyelemmel kísérhessék. Az európai kupasorozatok értékesítését követően a Magyar Kézilabda Szövetség nem emelt kifogást a döntés ellen.

Természetesen a DIGI Sport célja is az, hogy minél többen láthassák csatornáink műsorát és ezen belül a kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzéseket. Ugyanakkor azt kicsit furcsálljuk, hogy a jelen helyzetben a KEK-ben címvédésre készülő ferencvárosi lányokról nem esett szó az EHF-nek írt nyílt levélben, pedig teljesítményük bravúros.

A DIGI Sport kizárólagos jogokkal rendelkezik a kézilabda EHF döntők magyarországi közvetítésére, de továbbra is a hazai tévénézők érdekeit helyezi előtérbe, ezért bízik abban, hogy sikerül – mindenki számára elfogadható - érdemi lépéseket tenni a jelenlegi helyzet minél előbbi rendezésére. Ahogy eddig is, csatornánk nyitott a párbeszédre, szívesen lát minden érdekeltet – legyen akár szövetségi-, klub- vagy cégvezető – a tárgyalóasztalnál ugyanúgy, mint élő reggeli műsorunkban, a Reggeli Startban.

A DIGI Sport megpróbál minden segítséget megadni a hazai sportnak, mivel valóban komolyan gondoljuk csatornánk jelmondatát: "Mindenünk a sport!"

Sok sikert kívánunk a Győri AUDI ETO-nak a Bajnokok Ligája, a Ferencvárosnak pedig a KEK döntőjében!  


Olvasóink írták

 • 10. Lacika62 2012. április 28. 17:53
  „8. BudaiKr 2012.04.27. 15:55 El szöksz otthonról kis gyerek???????”
 • 9. pedi 2012. április 28. 00:43
  „A digi színvonalban veri az összes magyar és magyarországon fogható sport csatornát,gondolom nem kevés pénzt áldozva erre,amit viszont haszonnal viszont szeretne látni.
  Nem a digivel van baj hanem a kábelszolgáltatókkal,akik nem tudnak,vagy nem akarnak velük megegyezni.
  Az hogy a levélre reagáltak válóban korrekt,de valószínübb inkább üzleti lépés.”
 • 8. BudaiKr 2012. április 27. 15:55
  „a jobbak meg helyszinen nézik minda két meccset.... :D:D”
 • 7. Hunicum 2012. április 27. 12:47
  „Teljes mértékben korrekt!”
 • 6. pörkölt 2012. április 27. 11:02
  „ZéZé
  van ilyen hely, nem is kevés”
 • 5. Stive 2012. április 27. 10:23
  „Ilyenkor mikor nézettségről meg pénzről van szó,már mindenki többet szeretne. A Diginek jár a haszon és minden értékesítésből származó bevétel,hisz övék a jog. Ha nyereséges ha veszteséges! Ez így korrekt! És mindenki láthatja a meccseket,mert elérhetővé tennék más csatornákon is...”
 • 4. dödike 2012. április 27. 09:45
  „Nem tudom hogy miért támadják a digit,mikor csak a megszerzett jogait védi.”
 • 3. Goldman 2012. április 27. 08:18
  „Igen, van a tűzoltóság környékén. Nevet és címet nem mondhatok.”
 • 2. ZéZé 2012. április 27. 00:47
  „nem azért vették meg a jogokat, hogy ingyen továbbadják a döntőt.
  Erről szól a világ. akinek fontos, az a zsebébe nyúl, vagy olyan helyre megy ahol van DIGI adás.
  Van ilyen kocsma, szórakozóhely Győrben ?”
 • 1. Tibi1 2012. április 26. 23:19
  „Teljesen korrekt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiosztották a idei Billboard latin zenei díjakat

Miamiban adták át az idei Billborad latin zenei díjakat. Don Omar és Prince Royce tarolt, de Pitbull… Tovább olvasom