Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Nő a plasztikai műtétek népszerűsége az amerikai férfiak körében

A gazdasági válságot követő visszaesés után ismét egyre népszerűbbek a szépészeti műtétek az amerikai férfiak körében.

Az előző évhez képest ismét két százalékkal növekedett a férfiakon végzett kozmetikai beavatkozások száma az Egyesült Államokban - hozta nyilvánosságra a Plasztikai Sebészek Egyesült Államokbeli Egyesülete (ASPS). A számok ugyanakkor még mindig elmaradnak az eddigi csúcspontnak számító 2007-es adatok mögött.

Az új trend elsősorban a 40-54 év közöttieknél figyelhető meg, a férfiakon végzett műtétek 48 százalékát ezen a korosztályon hajtották végre az elmúlt évben.

"Ez a generáció sokkal érzékenyebben reagál a fiatalabbakra, akikkel lépést kell tartania. Főleg a munkavállalás során kerül előtérbe a probléma. Sokan fiatalabbnak akarnak kinézni, hogy jobb esélyekkel induljanak egy-egy állás elnyeréséért" - fejtette ki Phillip Haeck, az ASPS elnöke.

Az egyesült államokbeli férfiaknál az elmúlt évben az orrplasztika volt a legnépszerűbb, összesen 63 ezer ilyen operációt hajtottak végre. Második helyen a szemhéjoperációk végeztek 31 ezer beavatkozással, harmadik helyen pedig a zsírleszívás 24 ezer műtéttel. A népszerűségi listán a negyedik és ötödik helyet a mellkisebbítés és a hajátültetés szerezte meg.

Az arcfeltöltések száma tizennégy százalékkal, a vádlinagyobbítások száma 62 százalékkal növekedett az előző évhez képest, az elálló fülek korrekcióját pedig tizenegy százalékkal többen igényelték.

Bár egyre több férfi veti alá magát fájdalmas beavatkozásnak a megfiatalodás reményében, a szépészeti beavatkozások 91 százalékát továbbra is a nőkön végzik. 2010-ben összesen 1,1 millió beavatkozást végeztek férfiakon - nőkön viszont 11,5 milliót.

A gyengébb nem képviselői legtöbbször mellnagyobbító műtétet végeztetnek el magukon: az elmúlt évben összesen 300 ezer alkalommal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új internetes keresőprogram az eltűntek felkutatására

A Casques Rouges nevű francia alapítvány, amely évek óta sürgeti egy „gyorsreagálású… Tovább olvasom