Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Nő a magyarok érdeklődése az egzotikus tájak iránt, Ázsia a domináns

Az őszi és a téli hónapok alatt a magyarok egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az egzotikus tájak felé, főként Dél- és Délkelet-Ázsia a célállomás – mutatta ki Magyarország legnagyobb repülőjegy eladó portálja a Pelikan.hu.
Ez a sok tapasztalt utazónak, és persze a repülőjegyek alacsony árának köszönhető, ami leginkább légitársaságok erős konkurenciaharcának eredménye. A felkapott célállomások közé tartoznak legfőképp az Ázsiai országok, mint például Bangkok, Hongkong, Peking vagy Tokió. Összehasonlítva a tavalyi, 2012-es évhez, Bangkok esetében 150%-os növekedés figyelhető meg, Tokió iránti érdeklődés pedig 70%-kal nőtt.

Magyarország és környező reptereiről Pekingbe, Tokióba és Sanghajba szóló retúr repülőjegyek ára 160 000 Ft körül mozog. Hongkongba való utazásunk során számolnunk kell azzal, hogy az árak akár 10-15%-al magasabbak lesznek. Az említett konkurencia harc speciális kedvezményeket eredményez az utazni vágyók részére. Október közepén lehetőség volt a Pelikan.hu honlapon is foglalni repülőjegyet Bécsből Bangkokba vagy Kuala Lumpurba, mindössze 110 000 Ft-ért. Ezek az árak, és a a helyi két- és három- csillagos szállodák, amik 6000Ft/éjszakától kezdődnek, remek lehetőségeket kínálnak az utazók számára.

A magyarok legszívesebben a budapesti (80%), majd a bécsi (10%) reptérről indulnak útnak, a fennmaradó százalék pedig a környező reptereket mutatja.

Országunk lakosainak nyaralási szokása változó. Míg a múltban a legtöbb magyar kizárólag nyáron utazott, napjainkban többen kívánkoznak tenger mellé a téli szünidő alatt is. Legfőképp Ázsiát veszik célpontba, amely nem csak a klasszikus tengerparti üdülőhelyével csábítja a pihenni vágyókat, hanem különbféle kalandokat is biztosít számukra. A Pelikan.hu honlapon keresztül egyre többen foglalnak szállást a választott ország különböző városaiban egy utazás során. Ami azt jelenti, hogy nem maradnak az egész nyaralás alatt egy helyen, hanem szeretnék megismerni a választott országot amennyire csak lehet.

A „saját felelősségre" való nyaralás tervezése a 35 év alatti fiatalok körében populáris.

Repülőjegyüket és a szállodát maguk foglalják, a jó nyelvtudásuknak köszönhetően nincs szükségük idegenvezetőre sem – esetleg csak az útmutató könyvek és az elektronikus formában megjelenő segédeszközök a társaik. Ez a tervezési forma egyértelműen nem a legmegfelelőbb mindenki számára. A változó trendek ellenére, tehát a nyaralni vágyók túlnyomó többsége a klasszikus üdülési formát részesíti előnyben. Elkerülve ezzel a papírmunkát, a hotellel és a légitársasággal való individuális kommunikációt. Elfogadják, hogy ezek a szolgáltatások plusz kiadást jelentenek, mivel az ő prioritásuk főként a pihenés.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A duci próbababa is diszkriminatív

A le a ropikkal hadjárat nemcsak a kifutókat, de a kirakatokat is elérte. A kérdés csak az, hogy a… Tovább olvasom