Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Nézzen be a Google-hoz!

A nagyközönség elől eddig elzárt hatalmas központjait mutatja be, tette bejárhatóvá online a Google.
Itt lakik az internet: a most bemutatott, és ezekhez hasonló központok működtetik a Google szolgáltatásait: ezek gondoskodnak 24 óra alatt több mint 3 milliárd keresés, 425 millió Gmail felhasználó, a havonta 4 milliárd órányi YouTube videó lejátszása és sok más feladat ellátásáról. A “felhőt", a felhasználók helyett, a tőlük messze lévő számítógépeken elvégzett feladatok mögött álló berendezést tette most kézzelfoghatóvá fotó- és videosorozatával a cég. Ezek a szuperszámítógépek szolgálják ki a laptopok, mobiltelefonok és tabletek használóinak millióit világszerte, akik az internetet hívják segítségül napi teendőik intézéséhez, vagy éppen munkájukhoz, tanuláshoz, szórakozáshoz, kikapcsolódáshoz.


A Google a most fényképeken bemutatott központokat rendkívül szigorúan őrzi, elsődleges prioritásként az adatok biztonságát kezeli. Még ezekkel a létesítményekkel együtt is, melyek a világ egyik legerősebb hálózatát alkotják, a Google olyan környezetbarát technológiákat alkalmaz, illetve olyan különleges kezdeményezésekbe fektet be, hogy összességében környezeti hatása, úgynevezett ökológiai lábnyoma kisebb mint nulla.

A Google létesítményeiről készült képeket megtekintheti a következő linken: http://www.google.com/about/datacenters/gallery/#/  

Olvasóink írták

 • 2. Hunicum 2012. október 19. 01:56
  „A google fordítóba magyarról angolra fordítsátok le ezeket a neveket:
  - Kossuth Lajos,
  - Rejtő Jenő.

  ;)”
 • 1. Filtec 2012. október 18. 23:10
  „Azt a q.va! Nem sámli.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Normális életet él az arcátültetésen átesett férfi

A 37 éves amerikai Richard Lee Norris 1997-ben egy fegyverbalesetben sérült meg. Tovább olvasom