Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Nevet keres vöröspandakölykének a pozsonyi állatkert

Internetes szavazást indított honlapján a pozsonyi állatkert, amely így kíván nevet választani a nyáron született nőstény vöröspandakölyöknek.
A kis vöröspanda, más néven vörös macskamedve, még júniusban látta meg a napvilágot, de mivel anyja eddig nem engedte megközelíteni, nemét csak a napokban sikerült kideríteni. A születése óta eltelt időszakban a pandalány, amely fajának első itt született példánya, a pozsonyi állatkert látogatóinak kedvencévé vált.

Az állatkert honlapján (zoobratislava.sk) hozzáférhető szavazólapon nyolc potencionális név valamelyikére lehet voksolni. A szavazás október végéig tart, és utána derül ki, hogy a kis pandalány a Kioko (boldog), a Keiko (áldott), az Aiko (szeretett kicsi), a Bao (kincs), a Dawei (tökéletes), a Ting Ting (varázslatos), a ®uľu vagy a Koby nevek melyikét viseli majd.

A pozsonyi állatkertben két éve tartanak vörös pandákat. A nyáron született kölyökpanda anyját, Cocót a zágrábi állatkertből, apját Pungot pedig a belgiumi Cambron állatkertjéből kapták 2011-ben. A vörös panda a macskamedvefélék családjába tartozó egyetlen ma élő faj. A vadászat miatt mára nagyon megritkult szabadon élő állománya a Himalájában él, a fajt néhány éve a súlyosan veszélyeztetett kategóriába sorolták.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az emberek zenei ízlése a szociális körülményeikhez igazodva változik

A kor haladtával változik az emberek zenei ízlése, hogy összhangban legyen az életükben bekövetkező… Tovább olvasom