Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Nem voltak hajlandók nők mellé ülni a repülőn az ortodox zsidók

A huzakodás miatt a járat csak nagy késéssel tudott elindulni, és maga az utazás is kaotikus volt, mivel a világi utasok eltorlaszolták a folyosókat.
Nem voltak hajlandók nők mellett helyet foglalni vallásos férfi utasok az El Al izraeli légitársaság egy New Yorkból Tel-Avivba tartó járatán, amivel sokak számára "rémálommá változtatták a 11 órás repülőutat" - olvasható az Ynetnews.com izraeli hírportálon.

A szerda este kezdődött zsidó újév, a rós hasána alkalmából sokan utaztak a napokban Izraelbe. Az El Al egy szerdai New York-Tel-Aviv járatára jegyet váltott egy népes ortodox csoport, amelynek férfi tagjai nem voltak hajlandók leülni nők mellé, és még pénzt is kínáltak nem vallásos utasoknak azért, hogy helyet cseréljenek velük.

A repülőgép személyzete közölte a világi utasokkal, hogy nem kötelesek elcserélni a helyüket, ám a repülőgép mindaddig nem száll fel, amíg minden utas helyet nem foglal. A patthelyzetben az ultrakonzervatív férfiak végül leültek női utas mellé is a felszállás idejére, de rögtön felpattantak a helyükről, amint a gép elérte a repülési magasságot.

A huzakodás miatt azonban a járat csak nagy késéssel tudott elindulni, és maga az utazás is kaotikus volt, mivel a leülni nem hajlandó óhitűek eltorlaszolták a folyosókat, szinte lehetetlen volt eljutni a mosdókba, továbbá örökös hangos imádkozásukkal zavarták a többiek nyugalmát. "Az egész út rémálommá vált" - idézett egy nem vallásos utast az angol nyelvű izraeli hírportál.

A panaszokra reagálva a légitársaság az eset tanulságainak levonását ígérte, és azt, hogy a hasonló esetek elkerülésére megfontolja az utazási feltételek esetleges módosítását.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét egy karámban a nyilvánosan szexelő szamárpár

Napoleont és Antosiát egy konzervatív városi tisztségviselő javaslatára különítették el egy lengyel… Tovább olvasom