Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Nem nevezheti Pistinek születendő fiát Hada Renáta

A kismama nem érti, hogy fia miért nem lehet Pisti, ha az akadémia a Volframot, a Frodót, a Csatárkát, a Ninten­dót és az Ezelt engedélyezte. A Pistit pedig nem.
Amióta Hada Renáta megtudta, hogy kisfiút hord a szíve alatt, Pistinek hívja magzatát. A név pedig annyira megtetszett a család többi tagjának is, hogy eldöntötték, ez lesz a baba utóneve - írja a Bors.

Ám kiderült, hivatalosan nem nevezheti Pistinek születendő gyermekét. A Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete ugyanis több ízben elutasította az ő és férje névbejegyzési kérelmét, mert nem találja azt elég jónak az utónévkönyvbe való felvételhez.

– Ez diszkrimináció, és ezt a bizottságnak is megírtam. Például a Volframot, a Frodót, a Csatárkát, a Ninten­dót és az Ezelt hogyan engedélyezhették? - tette fel a kérdést a kismama.

Reni legnagyobb ellensége az idő, hisz április végén érkezik a trónörökös.

– Időzített császármetszés lesz. Vállalom, hogy nem szeretnék természetes úton szülni. Azt sem szeretném, ha a férjem bent lenne a műtőben. Üldögéljen csak odakint. Ne lásson ilyen helyzetben - mesélt a szülésről Renáta.

A Bors munkatársai felvették a kapcsolatot a Magyar Nyelvtudományi Intézettel, ahol dr. Rácz Judittól az alábbi felvilágosítást kapták.

– Tizennégy alapelvnek kell megfelelnie annak a névnek, melynek engedélyezését kérik. A férfinevek túlzott becéző formáját ritkán engedélyezzük, kivéve ha az bizonyíthatóan felbukkant az Árpád-korban. 

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képekkel mutatta be, hogy mentették meg az elfagyott ujjait

Egy magát "kib*tt hülye ausztrálnak" nevező nő az interneten osztotta meg a saját történetét. Tovább olvasom