Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Négymilliárdos beruházás a Kisalföld testvérlapjánál

Szeged–Győr - A Kisalföld kiadója, a Lapcom kft. új nyomdát avatott kedden Szegeden. Ott készül kibővített és megszépült műsorújságunk is, melyet először a múlt héten vehettek kézbe olvasóink.

Három éve kezdődött a Lapcom kft. 4 milliárd forintos médiaberuházása Szegeden. E folyamat része volt két évvel ezelőtt a sajtóház avatása, s kedden zárult a nyomda átadásával.

Very impressive, azaz: nagyon meggyőző – mondta Lord Rothermere. Fotó: Schmidt Andrea
Very impressive, azaz: nagyon meggyőző – mondta Lord Rothermere. Fotó: Schmidt Andrea


Megtisztelte az ünnepséget Göncz Kinga külügyminiszter, Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége, Greg Dorey, Nagy-Britannia budapesti nagykövete, s jelen voltak Szeged és Csongrád megye politikai vezetői, közéletének jeles képviselői. A korszerű berendezés avatásán részt vettek továbbá a nyomdaüzem potenciális partnercégeinek képviselői, a brit médiabirodalom közép-európai orgánumainak első emberei, köztük természetesen a Kisalföld vezetői is.

Az új nyomdában Szammer István, a Lapcom kft. ügyvezető igazgatója üdvözölte az ünnepség résztvevőit, megköszönte az építők-kivitelezők-beszállítók munkáját és Lord Rothermere támogatását. Ezután Göncz Kinga, Lord Rothermere és Szammer István átvágta a nemzetiszínű szalagot, Dobrev Klára és Lord Rothermere pedig egy gombnyomással beindította a nyomdaberendezést.

Szammer István, Lord Rothermere és Göncz Kinga vágta át a nemzetiszínű szalagot új nyomdánkban. Fotó: Segesvári Csaba
Szammer István, Lord Rothermere és Göncz Kinga vágta át a nemzetiszínű szalagot új nyomdánkban. Fotó: Segesvári Csaba


A 3 nyomómotoros (24 nyomóműves) MAN Uniset rotációs ofszetgépen körülbelül egy óra alatt készülnek el a Kisalföld Csongrád megyei testvérlapjai, a Délmagyarország és a Délvilág – napi mintegy 55 ezer példányban. Érthető hát, hogy a tegnap két órakor kezdődött avatásról szóló, képes-szöveges tudósításokból készített alkalmi kiadványt az ünneplő vendégek már másfél óra múltán láthatták és olvashatták.

Az avatás utáni díszebéden Lord Rothermere egy tizenkét évvel ezelőtti győri eseményre emlékezett:

– Nagyon örülök, hogy önökkel lehetek ezen a történelmi napon. Külön öröm, hogy 1996-ban édesapám éppen Göncz Kinga édesapjával, Göncz Árpáddal adhatta át a Kisalföld nyomdáját Győrött, most pedig mi, azaz a gyermekeik a Délmagyarországét itt Szegeden – mondta, s megköszönte a jelenlévők segítségét, támogatását, méltatta érdemeiket, és elmondta: bízik benne, hogy 2010-ben, a szegedi napilap századik születésnapján újra ebben a körben ünnepelhet.

Lord Rothermere, Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége és Göncz Kinga külügyminiszter az új szegedi nyomda avatásán.

Olvasóink írták

  • 2. Derekas 2008. december 10. 15:00
    „Apró család sarja Dobrev Klára, Gönc Kinga, Szammer elvtárs.
    azt hiszem, már értem a Kisalföld függetlenségének titkát!
    De legalább az írásaitokba ne jelenjen ez az irány meg! Ha meg megjelenik, akkor ne fizetessetek érte. Több legyet egy csapásra, szoci pénzekből fejlesztés, reklám bevételekből fizetés, a maszekolgatásból prémium. Hogy mindenki érthesse, csak egy példa: Fábián György: Baloghjoska című könyv jutott eszembe.”
  • 1. elemér 2008. december 09. 21:30
    „Szóval Mo.-n ez a haladás. Nyugaton meg vesztenek az ujságok, tudnillik sokkal több minden van a net-n, video, blog, hirdetés és ez mind friss.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatezer egyetemista személyes adatát tették fel a netre

Hatezer veszprémi egyetemista személyes adata került fel egy internetes oldalra, írja a Független… Tovább olvasom