Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Negyedikes kislány mentette meg a nagyapja életét

Az agyi-érkatasztrófával foglalkozó tudományos projektjének köszönhetően felismerte, hogy a nagypapája szélütést kapott, és időben segítséget kért.
Az agyi-érkatasztrófával foglalkozó tudományos projektjének köszönhetően segített megmenteni nagyapja életét egy tízéves amerikai lány.

A Missouri állambeli St. Louis-ban élő Sophia Tabors az egyik helyi televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy azért választotta az agyi-érkatasztrófát tudományos projektje témájául, mert az egyik nagyapja korábban szélütést kapott.

A negyedikes kislány második helyezést ért el munkájával egy tudományos bemutatón, majd alig két hónappal később a gyakorlatban is alkalmaznia kellett ismereteit, amikor másik nagyapja egyszer csak összeesett a zöldségesnél.


"A kiborult almákat nézte, én pedig azt kérdeztem tőle, hogy jól van-e" - idézte fel Sophia.

"Mondott valamit, de nem értettem, és arcának egyik fele lekókadt" - tette hozzá a kislány.

Sophia azonnal szólt anyjának, hogy nagyapjának szélütése van, és kihívták a mentőket. Az idős férfit ellátó Amer Alshekhlee elmondta, kétsége sincs afelől, hogy a kislány megóvta nagyapját a súlyosabb károsodásoktól, és talán az életét is megmentette. A nagypapa jelenleg lábadozik.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elpusztult az utcán talált apró aligátor

Az aligátort a manhattani rendőrök vették észre és mentették ki a forgalomból, ám a hüllő másnapra… Tovább olvasom