Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Ne hívja vissza, ha ezekről a számokról keresték!

Az utóbbi hetekben megszaporodtak hazánkban az Afrikából érkező telefonhívások. A számokról csak megcsörgetnek, azonban sokba kerülhet ha visszahívjuk őket.
Rejtélyes hívások terjednek Magyarországon: +235 kezdetű telefonszámokról csörgetik meg ismeretlenek a telefonokat - írja az Index.

Korábban már elterjedt az interneten egy hoax, miszerint a furcsa telefonszámok fogadásáért is rengeteget fizethetünk. Ugyan az nem volt igaz, a mostani külföldi hívások azonban valósak.

A hívás csak egy csörgésig tart, a telefont szinte lehetetlen felvenni. A cél, hogy visszahívjuk a telefonszámot. A hívások többnyire éjjel vagy hajnalban érkeznek, valószínűleg az időeltolódás miatt.

Az interneten fellelhető panaszok szerint ezek a számok tartoznak az átveréshez:
  • +235 99303731;
  • +235 99303776;
  • +235 99303777;
Csak akkor tarthatunk a magas számlától, ha vissza is hívtuk a furcsa számokat. Az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szerint ha valaki Magyarországon bejövő hívást fogad, függetlenül attól, hogy az belföldi vagy külföldi szám, nem lehet ezzel költsége.

Hazánkból külföldi emelt díjas számot nem lehet hívni, így ezek sem azok. A nemzetközi díjazás azonban lehet magas, az afrikai országokat a szolgáltatók általában a legdrágább zónába sorolják. Egy egészen rövid hívás 300-600 forintunkba is fájhat.

A magas percdíjakon így maximum a magyarországi szolgáltatók nyerhetnek. Az Index ennek kapcsán megkereste a rendőrséget is, akiktől csupán a korábbi álhír terjedésekor kiadott választ kapták. Ebben azt kérik az állampolgároktól, hogy a +220-as hívószámról érkező, gambiai segélykéréseknek ne dőljenek be.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az anyaméhben tapsolt a magzat szülei énekére - videó

Az ultrahang képén jól látszik, ahogy a magzat lelkesen csapkodja a tenyerét a dal ütemére. Tovább olvasom