Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Nászúton Vilmos herceg és Katalin hercegnő

Elutazott késleltetett nászútjára Vilmos herceg, a brit trón várományosa és felesége, Katalin cambridge-i hercegnő, ám a helyszín változatlanul titok.

Vilmos - Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban - április 29-én esküdött örök hűséget polgári származású kedvesének, Kate Middletonnak az angol-brit monarchia ősi londoni koronázótemplomában, a parlamenttel szemközt emelkedő Westminster-apátságban. Vilmosnak és Kate-nek az esküvő után a Cambridge hercege, illetve hercegnője címet adományozta II. Erzsébet királynő, Vilmos nagymamája.

Az ifjú pár az általános várakozással ellentétben - és a királyi család hagyományaival is szakítva - nem utazott el nászútra a világraszóló esküvő másnapján, sőt Vilmos a menyegzőt követő héten ismét szolgálatba lépett azon a walesi légitámaszponton, ahol a királyi légierő kutató-mentő helikopterpilótájaként dolgozik.

A Clarence House - Vilmos és édesapja közös londoni hivatala - annak idején külön bejelentette, hogy nem fogja megnevezni a fiatal házaspár nászútjának helyszínét, csak annyit közölt, hogy az külföldön lesz.

A hivatal szóvivője kedden is csak azt fedte fel a sajtónak, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegnő már elutazott nászútjára, de hogy pontosan hova, azt az illetékes továbbra sem árulta el, mondván: magánjellegű utazásról van szó, amelyhez a hivatal az elutazás tényének bejelentésén túl semmiféle további kommentárt nem fűz, és megerősíteni sem kíván semmilyen értesülést a helyszínnel kapcsolatban.

A keddi bejelentésből az sem derült ki, hogy Vilmos és felesége pontosan mikor utazott el és mennyi időre, bár korábbi értesülések szerint a herceg kétheti eltávozást kért és kapott a légierőtől.

A nászút helyszínről az eljegyzés és az esküvői dátum tavaly novemberi bejelentése óta találgatások özöne lepte el a brit sajtót, és a lehetségesnek tartott úti célok listája gyakorlatilag az egész világot átíveli. Visszatérően felmerült például a karib-tengeri Mustique szigete, ahol a fiatal pár több romantikus vakációt is eltöltött, de ugyanígy szerepelt a "biztos" értesülések között Jordánia, Kenya, Tanzánia, Ausztrália és a Seychelle-szigetek is.

Az igazán zavartalan, fotósmentes együttlétet a királyi család egykori magánjachtja, a Britannia jelentené, amelyen a brit uralkodóház számos tagja töltötte nászútját, ám az 1953-ban vízre bocsátott hajót, amely összesen kétmillió kilométert tett meg a világtengereken, 1997 végén leszerelték, és költségtakarékossági megfontolásokból nem építettek újat.

Olvasóink írták

  • 2. Révfalui-szúnyog 2011. május 12. 21:53
    „Nyilván kinéztek ott egy birtokot.”
  • 1. anikopeter 2011. május 10. 12:32
    „Kaposgyarmat testvértelepülésén,
    az erdélyi Zalánpatakon tölti nászútja egy részét
    az ifjú hercegi pár, William és Kate.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arnold Schwarzenegger különválik feleségétől

Arnold Schwarzenegger különválik feleségétől, Maria Shrivertől. Tovább olvasom