Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Napenergiában a jövő - 25 év alatt térül meg

Jóval több értelme van a termelt áramot a helyszínen tárolni.
Napenergia-hasznosító berendezések telepítésével foglalkozó stájerországi kisvállalkozásba fektetett be viszonylag nagy összeget az OMV egykori vezérigazgatója, Wolfgang Ruttenstorfer - írja az osztrák Kurier napilap.

A vállalat, a Neovoltaic lakossági napenergia-hasznosító berendezéseket telepít a termelt energia tárolására szolgáló akkumulátortelepekkel együtt. "Ez jelenti a jövőt" - fejezte ki meggyőződését az OMV egykori vezére a Kurier lapnak adott interjúban, hangsúlyozva, hogy a lakossági egyedi berendezések által termelt áramot nem szükséges az áramellátó hálózatba visszatáplálni, mivel az időnként túlterheléshez vezet.

Jóval több értelme van szerinte a termelt áramot a helyszínen tárolni. Az áram tárolásához szükséges lítium-ion akkumulátorokat a Neovoltaic a kínai Lishen vállalattól szerzi be. Az akkumulátortelepek maximális kapacitása tíz kilowatt lehet.

A Neovoltaic egy 5 kilowatt áramtermelési kapacitású napenergia-hasznosító berendezést az áramtároló telepekkel együtt 20 ezer euróért értékesít, ami Ruttenstorfer szerint "kilowattóránként bruttó 20 centes áramdíjjal számolva 25 év alatt térül meg".

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra becsületkasszát nyitnak a Fudzsi hegyen

A jövő nyári mászószezonban ismét ezer jenes (kétezer forintos) belépődíj önkéntes megfizetésére… Tovább olvasom