Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Nándor, a legkisebb Harsányi

A Csináljuk a fesztivált! műsorvezetője, Harsányi Levente fél éve csatlakozott az apukák táborához. A dumakirály kisfia, Nándor igazi kisangyal, eszik, alszik és gőgicsél.

A tőle megszokott lazasággal, büszkén mesél kisfiáról az újdonsült apuka, és közben egy fotót is előránt a pénztárcájából. ˝Tiszta apja, nem?˝ – szegezi a kérdést nekem. S mi tagadás, a csillogó, kökény szempár, a csibészes vigyor... ez a gyerek kiköpött apja.


– Lassan fél éve annak, hogy háromtagúvá bővült a családja. Emlékszik még arra a pillanatra, amikor megtudta, hogy apa lesz?

– Pontosan emlékszem... Éppen meggyes pitét csináltam és szóltam a kedvesemnek, hogy segítsen. Leült, magozta a meggyet, megmosta a kezét, aztán megtörölte, és sírni kezdett. „Többen vagyunk, mint kettő" – mondta. Én meg folytattam a magamét: „Jó, akkor a pitét még megcsinálom, legközelebb nagyobb adagra lesz szükség." Hatalmas örömet éreztem a nagy hír hallatán. Semmi pánikhangulatunk nem volt, a kilenc hónap alatt végigvettük a szoba, babakocsi, kisruha, apás szülés, név kérdését, majd március 12-én megérkezett Harsányi Nándor 3,4 kilós súllyal és 54 centivel.


– Milyen érzés volt, mikor az ultrahangon kimondták: ˝kisfiú˝?

– Természetesen úgy voltunk vele, hogy mindegy, milyen nemű, csak egészséges legyen. Hamar kiderült, hogy fiú, és biztos, hogy imádtam volna, ha lányom születik (és remélem, ebben lesz is részem), de azért egy apuka mégiscsak többet tud adni a fiának, mint a lányának.


Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán Csaba


– Miért pont a Nándor nevet kapta a kicsi?

– Éppen utaztunk valahová a párommal. Egyszer csak vezetés közben bevillant a Nándor név, megkérdeztem a kedvesemet, tetszik-e neki, s teljes mértékben egyetértett a névválasztásommal. Lányneveken egyikünk sem gondolkodott, majd a következő ˝projektnél˝ ráérünk...


– Hogy képzeljük el a legkisebb Harsányi zugát? Világos, babakék fal, micimackós függönnyel?

– Majdnem... A babakék stimmel, viszont a figurák kiválasztása komoly fejtörést okozott. Végül a Kisvakond lett a befutó, a kis öntözőkannájával egyszerűen tuti nyerőnek számított. Van körülötte erdő, s hogy ne érezze magát egyedül, ott vannak mellette barátai is, Pillangó Peti és Kukac Karcsi.


– Apaként más ember lett?

– Amikor meghallottam a vizsgálaton az első szívdobbanását, megváltozott bennem minden. Apa leszek, ez lesz a feladatom, felelősségteljes életet kell élnem. Meg kell tanítanom horgot kötni, zongorázni, focizni, és jaj, el ne felejtsek Barcelona-mezt venni neki… 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roman Polanskit őrizetbe vették

Amerikai elfogatóparancs alapján Svájcban őrizetbe vették Roman Polanski filmrendezőt szombaton este… Tovább olvasom