Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

˝Működnek˝ a húszéves dalok

Hódít a retroláz: utánajártunk, mi történt a 80-as, 90-es évek ünnepelt énekesnőivel.

A Neoton-dalokból musical készült, Zoltán Erika és Vincze Lilla egykori zenekara áthangszerelve adja ki egykori slágereit. A Napóleon Boulevard sztárja emellett kamarazenél, és a Rajkó Művészegyüttessel készül a Vatikánba.

Vissza a nyolcvanas-kilencvenes évekbe! jelszóval utánajártunk, mivel foglalkoznak ma az akkori ünnepelt magyar énekesnők. A rajongók közé beállt a mai 16–20 éves korosztály, divat lett Neoton Famíliára, Napóleon Boulevard-ra és Zoltán Erikára bulizni.

Csepregi Éva soha nem szakadt el az egykori Neoton famíliás slágerektől.

– Rendszeresen koncertezünk a Neoton Família Sztárjai formációval, a közelmúltban játszottunk a Petőfi Csarnokban – osztotta meg velünk az 52 éves popénekesnő: az együttes dobosa nem más, mint fia, Dávid.

Csepregi Éva az éneklés mellett az írásba is belekóstolt.
Csepregi Éva az éneklés mellett az írásba is belekóstolt.

Musical is készült a csapat legnagyobb sikereivel. A Szép nyári napot folyamatosan játssza az operettszínház, a közönség állva tapsol az előadások után. – Zenésztársammal, Ádámmal is fellépünk, és az ünnepek közeledtével interaktív gyerekműsorokat adok – fogalmazott Éva, aki az írásba is belekóstolt. Nőnapra jelent meg Napraforgó című könyve a Neoton Famíliáról és későbbi pályájáról.

Zoltán Erika Szűcs Judith, majd Karda Beáta háttértáncosaként tűnt fel a színpadon, utána kezdett énekesnőként is fellépni. A tánc és az ének köti le ma is, mint 1987-ben, amikor beindult a karrierje a Szerelemre születtem című dallal.

– Én nem élethelyzeteket próbáltam megoldani a dalaimmal, a szórakoztató, bulizós zenét képviseltem és képviselem ma is – foglalta össze kérdésünkre a 47 éves énekesnő, mi lehet a siker titka. – 1998-ban söpört végig az első retrohullám Európán, rögtön csatlakoztam egy best of albummal, pedig még csak egyéves volt a kislányom. Az akkori 16–20 évesek ugyanúgy retrolázban égtek, mint a maiak – magyarázta, tavaly a Retro Disco Best Of is nagy sikert aratott. – A rádiók nem játsszák túl a számaimat, de a diszkókban mindig előkerülnek. Sok a felkérés, huszonhárom év múltán is működnek a dalok – mondta az énekesnő.

Zoltán Erika országos tánciskola-hálózatot irányít párjával.
Zoltán Erika országos tánciskola-hálózatot irányít párjával.

Edzésben van a fellépésekhez, 19 éve működik országos tánciskola hálózata. 1990-ben kezdték későbbi párjával, Kátai Róberttel, most huszonhat stúdióban oktatnak, saját nevelésű tanárokkal.

– Komolyzenével kezdtem, Sík Olgánál tanultam énekelni. De a lázadó tizenéves korszakban a kötött klasszikus zene helyett a pop felé mentem el, kísérletezni akartam a műfajokkal – emlékezett a kezdetekre a gyönyörű hangú Vincze Lilla, aki 2000 óta maga is tanít éneket. A Napóleon Boulevard egykori énekesnője igazi ezerarcú művész: kamarazenekarral koncertezik, énekelte saját, megzenésített verseit, tavaly készült el Angyalnak, madárnak című albuma, és a Rajkó Művészegyüttessel is fellép. Egy éve ismerkedett meg velük – a Magyarok Bálja végződött népdalénekléssel, melyet a ˝kis Rajkók˝ kísértek. November 4-én a Vatikánban játszanak XVI. Benedek pápa előtt, a koncert vendége Vincze Lilla lesz.

Vincze Lilla komolyzenével kezdte pályafutását.
Vincze Lilla komolyzenével kezdte pályafutását.

A retrolázból azonban a Napóleon Boulevard sem maradhat ki. Interneten tartják a kapcsolatot a zenekar kedvelőivel, a sok kérés miatt régi nagy slágereiket újrahangszerelték, kiadták lemezen. – A tanítás miatt rengeteg fiatallal és szülővel állok kapcsolatban. Azt vettem észre, átadhatták a gyerekeknek a dalaink szeretetét, mindenesetre a mai tinik is ismerik, szeretik a húsz évvel ezelőtti slágereket. Október 31-én találkozunk a rajongókkal, akkor derül ki, milyen meglepetésekkel készülünk a remake album mellett – mondta titokzatosan a sokoldalú énekesnő, amikor arról faggattuk: koncertezik-e majd újra a zenekar.


˝A bulvár nem a szakmára kíváncsi˝.

Zoltán Erika kétszer is főzött a Vacsoracsatában – legutóbb szeptemberben, Laár András, Lola, Faragó András és Nagy Sándor körében – és pozitív élményekkel gazdagodott. – Énekesnőként ritkán kapok feladatot a médiában, mégis meg kell jelennem időnként, hogy tudják: még létezem és dolgozom. Ez a műsor sem arról szólt, ami az életem, de kihívás volt, érdekes feladat – emlékezett a televíziós főzőcskékre. Csepregi Éva saját újsággal is megörvendezteti a rajongókat. – A sajtóból az újdonságok, tervek ritkán jutnak el hozzájuk, a bulvár nem a szakmára, hanem a magánéletre kíváncsi – indokolta, miért adják ki rendszeresen az Éva című lapot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyertes Zsuzsa fű alatt vetkőzött le

Nyertes Zsuzsa nyolc évvel ezelőtt vetkőzött le a Playboyban, de ma már nem tenné meg. Tovább olvasom