Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Mónika Show - Kell nekünk a hűdenagyonokos Maónika?

Jön a reklám és én elkezdek gondolkozni. Tényleg ennyire hülye egy átlagos magyar tévénéző?

Fáradtan érkeztem haza ma délután egy ismerősömtől. Beléptem a szobába, bekapcsoltam a televíziót és csak úgy megszokásból a három választható csatornám közül belöttem az RTL Klubot. Mit ad Isten éppen a Mónika show ment, amit már elvből se néznék meg, de valamiért kedvem támadt rá, hogy megpróbáljak elmélyedni ebben a nagyrészt hasonló embereket -főként szegényeket, munkanélkülieket, ingyenélőket, nyugdíjasokat, azaz a kispénzűeket- felvonultató showban.

Éppen egy bűn ronda asszony beszélt valamit parasztnyelven, amiből néhány magyar szót ki lehetett venni. Olyasmi volt a story, hogy a férje elhagyta, mert szerinte a gyerekeik nem tőle vannak meg amúgy is mért ne tette volna. Jöttek az észérvek is: "A gyerekek ugyanúgy néznek ki, csak a hajuk színe különbözik.. hát hogy a fenébe ne lennének az exemtől?" Gondoltam magamban: "Arra nem gondolsz, hogy talán mindkettő ugyanattól a másik férfitól van?"

Ezután jött a férj és a barátnője. A férfinak nagy feje, kicsi teste volt, szememben egy gnómot személyesített meg rémálmaimból. Az új élettársa viszont két fejjel magasabb volt a kistermetű embernél és akkora álla volt, mint Arnold Schwarzeneggernek fénykorában. Ejnye, ennek a férfinak is jó elképzelései lehetnek az ideális nőről. Mondjuk ízlések és pofonok.

Fotó: bulvaros.hu
Fotó: bulvaros.hu


Beszélgettek, azaz inkább ordított a "sértett" volt élettárs, mint a fába szorult féreg, hogy úgy lecsapja a férfit, mint a taxiórát, ha hazudik, és hogy így meg úgy pereli majd a gnómot, ha a DNS vizsgálat alapján kiderül, hogy igenis az ő gyerekei a porontyok. Erre jött Mónika az igazságosztó, ki először kettéválasztotta az idegbeteg asszonyt a pártól, mint Mózes a Vörös-tengert, utána diadalmasan elkezdte lebegtetni a DNS vizsgálat eredményeit.

Elérkezett az igazság pillanata, Mónika felolvasta az eredményt. Épp csak a dobpergés hiányzott, a közönség még ébren maradt tagjai lélegzetvisszafojtva figyelték a végkifejletet. Nem a gnómé a két gyerek! Fordult a kocka, most a kisember kezdett támadni. "Ugye, hogy ugye, most én perellek be te büdös.. -sípsíp-", vagy valami hasonló kaliberűt böffenthetett be.

Mónika mondott valami "hűdenagyonokosat" és a műsor véget ért.

Jön a reklám és én elkezdek gondolkozni. Tényleg ennyire hülye egy átlagos magyar tévénéző? Komolyan ez kell nekünk, mikor hazaérünk az idegőrlő munkából? Azt akarjuk nézni, ahogy az emberek egymást szidják, amikor elszabadulnak az indulatok és kígyót-békát kiabálnak az egykori barátokra? Még ha a műsor felét színészek által eljátszott történetek teszik ki, mint ahogy ezt lehetett már hallani innen-onnan, akkor sem érzem úgy, hogy valakinek lelki békét okozhat a televízióból áradó gyűlölet, amelyet a műsorvezető gyakran nem is enyhíteni akar, hanem szítani.

bulvaros.hu - galan

Olvasóink írták

59 hozzászólás
 • 59. lebeke 2008. december 16. 08:12
  „Szilágyi Zsolt!
  Köszönöm a pontossabb felvilágosítást! Bocs, hogy csak most válaszolok, de otthon már nem ültem gép elé.
  Különben a celeb szóval is így voltam. Mikor először kezdtem hallani, meg olvasni róla, majd megőrültem, mi a bánat az a celeb??? Úgy emlegették, mintha mindenki úgy született volna, hogy tudja, mi az a celeb. Aztán persze nagy nehezen megtaláltam az interneten, egy angol szó rövidítése, aminek azt hiszem, híresség, vagy valami hasonló jelentése van. ( Nem vagyok benne biztos ).
  Na arról nem is beszélve,, amikor c-betűvel ejtik az sz-betűs szavakat. Cia és hasonlók. brrrrrrrrrrrrrrr...... Na meg az öri hari sose szeri?? Félelmetes...”
 • 58. knifemaster 2008. december 15. 21:55
  „#57
  Praktikumról még nem hallottál? Nem,nem a feltőltőkártya a megfejtés.
  Kinek kell fél oldal sallang 2 értelmes mnodatért?
  ROTFL”
 • 57. Szilágyi_Zsolt 2008. december 15. 20:48
  „Lebekének

  A LOL egy angol nyelvű rövidítés, amelynek a feloldása Laugh(ing) Out Loud, azaz "hangos nevetés" (magyarul hahota); nagyjából ezekkel az emotikonokkal egyenlő: :)) vagy :D Aki ezt írja, az azt fejezi ki egyes szám első személyben, hogy hangosan nevet (valamin, amivel kapcsolatban írta). Külföldi fórumokról, csetről terjedt át a magyar internetező fiatalok körébe. Szerintem kerülendő. Részint mert angol, és sokan nem is értik, részint meg ilyet az használ, akinek túl gyér a szókincse ahhoz, hogy ki tudja fejezni az érzelmeit. De az a félelmetes, hogy az interneten felnőtt-felnövő fiatalok körében az élő beszédben is megjelennek ezek a betűszavak. Ezt is hallottam már olyan formában, hogy: "Hú, b@ssssssz, hát ez nagyon lol!" Na, ezt azért talán már mégse kéne. Ez is ilyen Mónika-show-szintű társalgás, csak hogy a témánál maradjunk. :)”
 • 56. law 2008. december 15. 18:18
  „Végre valaki kimondta!
  Igen, az RTL KLUB felmérései szerint ennyire IQ bajnok az ország nagy többsége. Ugyanis ha nem lenne rá igény, nem menne a műsor. Van igény rá, tehát igen, ennyire hülye az átlag magyar. Szörnyű, hogy ilyen műsorokból ítélik meg az országunkat. Pedig ezek szerint ennek is van alapja.

  Még szörnyűbb, hogy gyerekek is láthatják. És azt hiszik, hogy ez a jó. Mónikát pedig nem értem. Ezek szerint Dóra doktornőnk híres poénja szerint: "van az a pénz, amiért korpásodik a haj!" Mennyi pénz az, amiért egy ilyen nívótlan műsorban évek óta "sztár"-ként lép fel? Sokkal többre lenne érdemes. Miért csinálja?

  Talán két adást láttam, de utána szájsebészetre kellett mennem, mert a leesett államat varrták vissza.
  Egy ellenszere van: ezt az adót nem kell bekapcsolni. Helyette: NG, Animal Planet, Spectrum, Discovery, VSH.

  De miért csodálkozunk? Kocsicsörlő Csucsikának nem lehet gyereke, Duminyán Dalabérnak épül az új otthon, Kozvarics Studinka csak hátulról szereti stb. stb. ilyen és hasonló, véget és semmit nem érő ismeretlen sztárocskákról szóló frenetikus hírekkel van tele több idétlen újság is. Ezek a sztárocskák pedig 65-ös IQ-val osztják az észt az országnak, - pedig azzal a kevéssel inkább spórolni kéne - és meggyőződésük, hogy ők az ész, a testi és lelki tökéletesség letéteményesei. Igaz, akik ezeket rendszeresen olvassák, mást nem ovasnak. Műtestű, műagyú, művilág.

  Csak egy beszédes adat: A legigényesebb szakmai vagy napilapok, nívós tematikus újságok tizedannyi példányban nem jelennek meg a kereslet hiánya miatt.

  Na ezen kéne aggódni!”
 • 55. PrettyWoman 2008. december 15. 18:07
  „Gyerekek, számomra az a szomorú, hogy a fogatlanság és primitívség olyan trendi, hogy már nemcsak a Maunika showban elvárás. Én dolgoztam már ilyen emberek közt. Leadtam az igényeimet és elvállaltam egy olyan munkát, amihez 8 általános is elég volt. Hát, majdnem mindegyik kollégának annyi volt. Nem akarok párhuzamot vonni az iskolázottság (vagy a hiánya) és a primitívség között, de valahogy akkor mégiscsak úgy tűnt, van valami kapcsolódási pont. Nem is bírtam sokáig köztük, bevallom férfiasan. Csupa nő közt dolgozni, akik primitívek, fogatlanok, ápolatlanok, irigyek, állandóan a másikat szúrják hátba, gyűlölködnek, veszekednek. És még a "főnökre" sem számíthatsz, hogy közéjük csap és rendet tesz, hiszen ő is ilyen színvonalon volt. Bár az igaz, neki voltak fogai... Na mindegy. Szóval abban a kompániában azt vettem észre, hogy ha különb vagy, iskolázottabb, esetleg egzisztenciálisan kicsit jobban állsz, mint ők, akkor kiutálnak. Kőkeményen. Ha nem bírsz lemenni az ő szintjükre, akkor véged van. A saját nyomoruk miatt is a másikat gyűlölik. Mintha arról más tehetne, hogy x, y vagy z albérletben lakik egy kétszeresen elvált pasival, emiatt sosincs pénzük. Már az is okot adott az utálatra, ha az embernek saját lakása volt. Hiába mondtam nekik, hogy aranyom, amikor annyi idős voltam, mint Te, nekem sem volt lakásom. (Érdekes módon, annak ellenére, hogy olyan szegények voltak, sokkal jobban szórták a pénzt, mint én. Cigi, kóla, stb. minden nap. Mintha anélkül nem lehetne dolgozni. Közben meg gyalog jártak dolgozni a város túlsó feléről, mert nem volt pénzük bérletre). Egy ismerős azt mondta, nem szabad gőgösnek lenni, és néha le kell menni "kutyába". Biztos bennem van a hiba, de nekem nem sikerült. Utáltak is rendesen. Én meg eljöttem onnan, de nem jártam jól, mert utána meg nem találtam másik helyet. Na bocs, kicsit elkanyarodtam a konkrét témától, de ez jutott eszembe. Egyébként a Mónika show-t ne néztem eddig sem, ezentúl sem fogom.”
 • 54. ideals 2008. december 15. 17:15
  „47., 51. lebeke.. - sose bántson a dolog, én is a magyaroktól tanultam egy barátkozós portálon. Azt mondják, külön rövidités-szótár van a messengerezéshez, meg ilyen fórumozásokhoz, de persze az angolból indulnak ki. Én is csak ezt jegyeztem meg belőle..

  52. Túrabakancs. Lehet, hogy egy parlamenti közvetítés olykor-olykor felér egy show-val??? - csak esetleg inkább bosszantó, mint "felüdítő"..”
 • 53. viperetta335 2008. december 15. 16:25
  „Látom azért megjelentek Maunika lelkes hívei is akik szerint "példaértékű" ahogy Maunika vezetgeti a fogatlanokat,továbbá a műsör az egymás közti "kommunikációról" szól...
  A műsor arról szól,hogy Maunika jól fexik bizonyos helyeken,és arról,hogy az emberek a végtelenségig hülyíthetők.Itt vannak a demagógok is,akik szerint "állj oda és csináld jobban",stb.Sokan állnánk,csinálnánk is jobban,csak Maunika befeküdte ezt a terepet,no meg ugye gyomor is kell ehhez a parasztvakításhoz,és arra is születni kell...Leírt szöveget elmondani,pofákat vágni a fülbe dugott kis micsodán jövő utasítások szerint,egyik lábról a másikra tipródni,ahogy ez a csaj teszi,azért elég sokan tudnának.”
 • 52. Túrabakancs 2008. december 15. 15:22
  „Üdv. joco!
  Örülök hogy dícsértél, végre valamiben egytértünk! :)))) Gondolom a politikai nézetünkre gondoltál
  akkor amikor írtad "SOHA nem volt azonos véleményünk"... Ez bizony kár, egyszer csak meggyőzlek
  arról is! :))) Vicc volt, nincsen szándékomban...
  T.rusti!
  Nem írtam le olyat hogy a parlamenti közvetítéseket nézzük a show helyett, nem bolondultam meg! :)
  Persze az aktuálpolitiával mindenképpen érdemes naprakész állapotban lenni, sok szempontból előnyös
  lehet alkalomadtán.”
 • 51. lebeke 2008. december 15. 15:09
  „Köszönöm! Nem éltem hiába :)”
 • 50. MTT 2008. december 15. 15:03
  „Hölgyeim, Uraim, tegyétek amit én, elkapcsolom a tv.t és nézek mást...Ennyi.”
 • 49. rusti 2008. december 15. 15:03
  „knifemaster-sajnos ha minden így marad akkor ebben a kérdésben is bekövetkezhet,hogy tudatlanul halok meg !
  túrabakancs-szerinted jobb lenne ha munkából hazaérve rátapadnánk az országgyűlés közvetítésére ,hát tudod én inkább azokat nézem akiket én nézhetek hülyének és nem azokat akik engem néznek hülyének !!!”
 • 48. patriot 2008. december 15. 14:48
  „lebeke!
  L0L = mulatságos,jó pofa,hangosan nevetek ezen.”
 • 47. lebeke 2008. december 15. 14:16
  „Egy kérdésem lenne csak. Mi az a LOL? Rengeteg helyen látom, ez valami rövidítés? Bocsánat, de nem vagyok járatos számítógépszlengben :)”
 • 46. 1.László 2008. december 15. 14:11
  „Én az ijen sóműsorok ideje alatt olvasok, netezek, valami más adót nézek (spektrum, NGC, animal planet) nézek vagy sétálok a határba.”
 • 45. ideals 2008. december 15. 14:03
  „38. jockey
  Egyetértek. Én ha sportról van szó, az idegen csatornákat nézem, baró jó focimeccsek és pókerpartik stb.-k vannak rajta (naná, hogy nem a magyarok rúgják a labdát!) És egyébként kedvencem a spanyol csatorna, ahol reklám helyett (legalábbis délelőtt) az országukról szóló útifilmeket mutatnak be (persze, tudom, elég nagy Spanyolország), rosszabbik esetben az EU-s országokról adnak szintén szép útifilmeket. Esténként vannak reklámok, max 3 perc, és egyetlen esti filmet sem szakítanak félbe! - kár, hogy spanyolul beszélnek, de jól haladok a nyelvtanulásban... LOL”
 • 44. joco 2008. december 15. 14:02
  „42-es eddig SOHA nem volt azonos véleményünk itt a forumon, de most amit irtál , hát az super. (bocsi, hogy dicsérlek)
  T.T. Neked pedig ezt üzenem:
  "bararobi 2008.12.14. 17:54
  tomikám!!!! nálam + te vagy a nyerőőő...úgyhogy térdre" tudod a nyerőőő az nyelőőő.
  hát ennyit a másik "fikázásárol kedvesnek nem mondhato cyborghungarista. megj. 42 es ezt nem Neked irtam:?”
 • 43. Túrabakancs 2008. december 15. 13:34
  „Egy jó hír a műsort nendszeresen kedvelő, és néző embereknek:
  BOLDOGOK A TUDATLANOK...”
 • 42. Túrabakancs 2008. december 15. 13:31
  „Azért egy kérdést feltennék mindenkinek! Mekkora lenne a nézettsége műsornak, ha azt nem főműsor-
  időben adnák le? Meglepő, de szerintem ötödére esne vissza! Sajnos direkt módon abban az időben
  adják a műsort, amikor mindenki otthon van, és a tévé elé hömbölödnek le. Ez meg véleményem szerint
  igenis az erkölcsrombolás miatt történik, előre megírt forgatókönyv szerint! Butítani az embereket,
  pletyózni, ez kell a "hülyegyerekeknek". Gondolom rengeteg idős - főleg nő- nézheti az adást, nekik
  lételemük sajnos az emberek kibeszélése. A játszótereken meg lehet hallgatni az ilyen jellegű beszél-
  getéseket, meg persze nem csak ott! Mivel sokan vannak, emiatt lehet nagy a nézettsége annek a
  förmedvénynek. Egyszer csak megunják... Jövőre úgyis az lesz majd a témájuk, hogy hogyan jöjjünk
  ki hó végén a nyugdíjból, de szerencsétlenek nem tudják, hogy ezt nem igazán lehet majd megoldani!
  A Show szereplőinek nagy része cigány, gondolom egy tál rizsért is hajlandóak elmenni a Mónikával
  beszélgetni, olcsóbb mintha értelmes embereket hívnának meg. Bár az nem lenne érdekes az alja-
  népnek!”
 • 41. knifemaster 2008. december 15. 13:30
  „#40
  Nem között,hanem mellett....:D”
 • 40. knifemaster 2008. december 15. 13:30
  „#36
  Akiknek kimosták az agyát ,benne van a nevében...........
  Mielőtt hirtelen nekiállnál jól megmondani a magadét,volt idézőjel is az agymosott szó között.
  De azt miért tőlem kérded,hogy jó e nekik? Kérdezd meg tőlük.”
59 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sörhas káros az egészségre!

Budapesten üléseznek pénteken és szombaton a hasi elhízás nemzetközi szakértői, köztük Jean-Pierre… Tovább olvasom