Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Molnár Piroska mer fejest ugrani az ismeretlenbe

Hozzá bárki fordulhat, ő azonban nehezen nyílik meg, és akkor is csak keveseknek. Molnár Piroska Kossuth- és Jászai-díjas színésznő életébe enged bepillantást a kedd esti XXI. század.
A műsorban pályatársai, kollégái is mesélnek a kiváló színésznőről, akinek óriási tehetsége már a főiskolán egyértelművé vált. Az elmúlt közel ötven évben kétszáznál is több bemutatója volt, a prózai szerepek mellett játszott számos zenés darabban és sok-sok filmben.

Mindig olyan, amilyennek a szerep kívánja, ő az, aki az apró pillanatokat is emlékezetessé tudja tenni.

Koltai Róbert színész, filmrendező szerint Molnár Piroska sose nézte a szerep nagyságát, ha csak pár mondata volt egy filmben, abban is remekelt. Benedek Miklós pontos, precíz, fegyelmezett színésznőnek írja le, míg Alföldi Róbert szerint Piroska kíváncsi, nyitott, bátor és alázatos, akit nagyon könnyű rendezni. Ráadásul a kertjében fantasztikus füge terem…

A színésznő a magánéletben mindenkinek segít, de magáról alig árul el valamit. Egyik jó barátja, Pogány Judit szerint zárkózott, ám mégis nagyon barátságos ember.

A műsorból kiderül, a Nemzet Színészének ma is mindene a munka, és fáradhatatlanul dolgozik: legutóbbi filmjében, a Szabadesésben még a magasból is leugrik, ha a rendező úgy kívánja.

Kiss Anita riporter filmje Molnár Piroskáról a XXI. században kedden késő este, ismétlés szombaton délelőtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem vonul kolostorba VV Gigi

A volt valósághős jógázni és meditálni akart Indiában. Tovább olvasom