Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Mintegy egymillió iPad2 készülék kelhetett el elemzők szerint

Elemzők szerint közel egymillió darabot adtak el az Apple iPad készülékének új verziójából árusításának első hétvégéjén, ez jelentősen több, mint amikor a múlt év áprilisában piacra került a táblagép első változata, "Nem lennénk meglepve, ha az Apple egymillióhoz közeli IPad2-et adott volna el" - mondta Scott Sutherland, a Wedbush Securities elemzője.
A Best Buy üzletlánc pénteken már közölte, hogy néhány boltjában az árusítás megkezdése után 10 perccel már kifogytak a készletekből. Trip Chowdhry, a Global Equities Research elemzője úgy véli, hogy az árusítás első két napján háromszor annyit fogyott el az iPad2 táblagépből, mint a korábbi verzióból annak idején. Elemzők korábban úgy vélték, hogy az első hétvégi árusítás idején 350-400 darab készülék fogy el. Chowdhry szerint a iPad2 vásárolók 60 százalékának már van első verziós ilyen táblagépe, 40 százalék az, aki először tesz szert iPadre.

Péntek hajnalban az Egyesült Államokban sokan az üzletek előtt várták az árusítás kezdetét, ők nem bírták kivárni azt, hogy a világhálón is megrendelhetik a táblagépet. Az Apple tájékoztatása szerint a táblagép első sorozatából tavaly áprilisban több mint 300 ezer darab kelt el az első napon, 15 millió az első kilenc hónapban.

Az új széria példányait 499 és 829 dollár között vehetik meg az érdeklődők, az ár a régi, a gép viszont sok fejlesztéssel büszkélkedhet. Az Egyesült Államok után március 25-től többek között Mexikóban, Új-Zélandon, Spanyolországban és más európai országokban kezdik meg a külsejében is némileg megújult tábla PC árusítását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klausztrofóbia magas fokon: nézze meg a német tengeralattjárót belülről - fotók

Az U-11-es német tengeralattjáró Fehmarn szigetének egyik leglátványosabb turista attrakciója. Az egykoron nyolc torpedóval felszerelt "acélbálnát" a kisalfold.hu munkatársa is megtekintette. Tovább olvasom