Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Minden fejben dől el

Vámos Erika és Pistyur Veronika, a TV 2 két műsorvezetője homlokegyenest egymás ellentétei, de abban egyetértenek: mindenki felelős a saját egészségéért.

Kifogás persze mindig akad...

A két tévés többtucatnyi életmódtippet, táplálkozásrendszert és mozgásformát is kipróbált már a műsor négy éve alatt, és azt is megtapasztalták, hogy nincs üdvözítő módszer, nem minden válik be egyformán mindenkinél.

– Nekem például nem jönnek be a nagyon ˝ugrálós˝, zajos, pörgős sportok, el nem tudom képzelni magam egy dance-aerobik órán, ahol nem elég, hogy zenére szakad rólam a víz, de még örülnöm is kellene neki... – mondja Erika, akinek saját bevallása szerint inkább az ˝irányított mozgás˝ jön be. Igényli, hogy valaki ott álljon mellette, megmondja, mit csináljon, és rászóljon, ha kell. Ilyen a jóga, amit nagyon megszeretett.

– Számomra a sport az a terület, amit a mai napig nem sikerült igazán megszeretnem, csak megértenem, hogy fontos. Sajnos még mindig csak a cél érdekében mozgok, az alakformálás miatt vagy a narancsbőr ellen és az egészségemért. Nem a mozgás szeretetéért, vagy azért, mert egy kicsit is élvezném – vallja be.

Verának ezzel szemben nincs baja az ˝ugrabugrálással˝, sőt.

Vámos Erika
Vámos Erika

– Nálam pont a jóga a nagy kihívás, amivel még ismerkednem kell. Nagyon sokan űzik körülöttem, de bevallom, amikor kipróbáltam, engem idegesített... Ennek ellenére egyszer szeretnék jobban megismerkedni vele – mondja.

Hiába tudja azonban az ember, hiába támasztják alá komoly érvekkel, hogy ez vagy az jót tesz az egészségnek, sokan nap mint nap szembesülnek vele, mennyire nehéz változtatni a berögzült rossz szokásokon, az életmódon. Nincsenek ezzel másképp a ˝testŐrök˝ sem. Erika azonban mindenkit bátorít az első lépésre.

– Jó hír, hogy az akaraterő csak az elején olyan nagyon fontos, amikor belekezdünk valamibe, aztán napról napra egyre könnyebb lesz. Amikor az ember érzi, hogy jobb a közérzete, energikusabb, feszesebb a bőre vagy csak jobban érzi magát a mozgástól, szóval mikor már picit ad is a sport, nemcsak időt vesz el, akkor már könnyebben megy a dolog – vigasztal.

Egyetért vele Vera is, aki egy konkrét tippet is megoszt a Napraforgó olvasóival:

– Mint annyi embernél, nálam is probléma volt, hogy nem ittam eleget. Aztán rászoktattam magam, hogy a lakás minden pontján elhelyezzek egy kis üveg ásványvizet, és amikor arra járok, kortyoljak belőle.

Pistyur Veronika
Pistyur Veronika

Beletelt két-három hónapba, de egy idő után a szervezetemnek szüksége lett a vízre, ami aztán jó hatással lett az anyagcserémre.

Ha tudjuk, mi miért történik, könnyebben változtatunk, hiszen minden fejben dől el. Amíg a kifogásokat keressük, nincs az a csodamódszer, amivel eredményt tudnánk elérni, vagy ha mégis, csak átmenetileg.

Kifogás pedig mindig van. Erika szerint azonban mindenki annyit tesz az egészségéért, amennyit akar: – Gyakorlatilag szinte csak a szennyezett levegőnk belélegzése az, amit nem tudunk elkerülni, minden másra van hatásunk. Például csak az kerül a szervezetünkbe, amit mi is akarunk! Ezt belátni és tenni érte, mindennap egy kicsivel többet, csak elhatározás kérdése. Nem kötelező a munkahelyi büfében enni, lehet vinni otthonról is az ebédet. Kifogást persze mindig lehet találni, de a saját egészségéért mindenki maga felelős!

Olvasóink írták

 • 3. Captain 2009. december 23. 13:54
  „Ha nagyon eldől akkor mondják, hogy elborult az agya.
  No hát csak vigyázzunk!”
 • 2. piteam 2009. december 03. 07:25
  „Ahogy hiszed, úgy lesz ! És bármi !”
 • 1. csikosmalac 2009. december 02. 12:41
  „http://radio.tisztahangok.hu/archivum/04_asztrozofia_a_gondolkodasrol”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagy mikulásfigura ármustra: mit, hol, mennyiért?

A mikulásfigurák árai darabonként – méret függvényében – negyven és ezer forint között… Tovább olvasom