Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Minden 10. magyar szexelt már a munkahelyén

Sokszor az ipari kamera buktatja le a romantikázókat, legkedveltebb helyek a raktár és az íróasztal, a munkahelyi szex pedig a feljebb jutás eszköze is lehet.
A Jobinfo.hu kutatásában részt vevő munkavállalók 14 százalékával fordult már elő, hogy munkatársával szexuális kapcsolatba került. Az efféle nyitottság egyébként leginkább a 36-40 éves korosztályra, a vezető beosztásban lévőkre, illetve a diplomásokra jellemző.

Az elmondások alapján a munkahelyi pásztorórák sokszor nem maradnak titokban, az érintetteket legtöbbször a modern technika buktatja le, jellemzően ipari kamera veszi fel a légyottokat.

Egy személyes beszámoló szerint valaki a belső kamerán vette észre a romantikázókat, s az élőképet a céges kommunikációs rendszeren küldte tovább a még bent tartózkodó kollégáknak. Előfordult olyan is, hogy a menedzser külföldi útról hazatérve nem tudta, hogy időközben beszerelték a kamerákat, mely folyamatosan vette a kolléganővel folytatott esti „lazulást".

A feljebb jutás eszköze is lehet

A motivációkat elemezve a munkavállalók fele számolt be olyan esetről, amikor a munkahelyen elfogadottnál jóval többet fedő, „bensőséges" főnök-beosztott viszony eredményeként valakit előléptettek, vagy egyszerűen csak jóval magasabb fizetési besorolásba került hasonló feladatkört ellátó munkatársaihoz képest.

Persze a munkahelyen szorosabbra szövődő szálak sokszor nem pusztán egy aktusra terjednek ki. A Jobinfo.hu kutatásában megkérdezettek majd háromnegyede ismer olyan embert, aki a munkahelyen került kapcsolatba jövőbeni párjával, ráadásul a felmérésben megosztott személyes történetek legnagyobb hányada is boldog házassággal végződött.

A munkahelyi szex megítélése egyébként nagyon megosztja a magyarokat. A válaszadók közel negyede minden formában elítéli, 40 százalékuk csak akkor, ha bármely fél párkapcsolatban él, míg 36 százalék szerint semmilyen formában nem szabad összekeverni a munkát és a magánéletet. A munkahelyi összebújással kapcsolatban egyébként elfogadóbbak a középkorúak, illetve idősek, a férfiak, valamint az egyetemi végzettséggel rendelkezők.

Íróasztalon és raktárban


A helyszínt tekintve nagyon változatos esetek fordulnak elő, de a beszámolók többsége valamilyen raktárhelyiséget vagy egy íróasztalt jelölt meg a munkahelyi pásztorórák helyszíneként.

Ez utóbbi kapcsán nem ritka, hogy egy nem kedvelt munkatárs vagy éppen a főnök dolgozóasztala a célpont, de az is gyakori a történetekben, hogy egy új bútordarabot avattak fel a munkatársak.

A raktárak esetében többen felhívták a figyelmet arra, hogy kameramentes övezetben célszerű összebújni, de volt, aki eközben pórul járt: egy pár férfitagja tűzőgépkapoccsal a homlokában végezte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ehető pohárral rukkolt elő a KFC

A pohár "gasztro tudósok" ötvözete kekszből, cukorból és fehér csokoládéból. Hogy a kedvünk jobb… Tovább olvasom