Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Milyen az élet más országokban? 10 észbontó érdekesség

Gondolta volna, hogy a zacskós tej nem a magyarok "kiváltsága"?
1. Hollandiában szerdán már délben befejeződik a tanítás az általános iskolákban azlrt, hogy több időt tölthessenek a családjukkal, szüleikkel. Sok munkáltató ezen a napon a szülőket is hazaengedi délben.

2. Dél-Koreában sokan úgy tartják, ha éjszaka bekapcsolva hagyják a ventillátort a zárt szobában, az megöli őket. A halál oka állítólag hipotermia, vagy fulladás.

3. A vércsoport egy hatalmas üzlet Japánban. Úgy vélik, a vércsoportunk meghatározza a személyiségünket. Amikor randiznak, nagy hangsúlyt fektetnek arra, milyen a partnerük vércsoportja, mert szerintük ez alapján eldőlhet, illenek-e egymáshoz. Mi több, vércsoporthoz illő óvszert is árulnak.


4. Az új-zélandiak nagy része cipő nélkül rohangál, akárhova.

5. A legtöbb ember nem issza meg a csakpvizet Hong Kong-ban, és nem azért, mert nem tiszta vagy nem biztonságos. A palackozott vízre esküsznek, amiből naponta körülbelül 1 millió palackkal fogyasztanak.

6. Olaszországban külön kell fizetni a Mc'Donalds-ban a ketchupért és a majonézért. Ugyan számunkra ez nem érdekes, hiszen Magyarországon is felszámolnak érte plusz díjat, sőt, némelyik Mekiben a fűszerekért is. A mi szemszögünkből inkább az az érdekes, hogy van ahol ezeket ingyen adják a menühöz.7. A brazíliai választásokon kötelező szavazni 18 és 70 év kor között. Aki nem jelenik meg, pénzbírságot kap.

8. Indiában a duda ugyanolyan fontos része az autónak, mint a gázpedál. A legtöbb vezető nem néz a tükrökbe, sőt, van akinek nincs is tükör az autóján. Inkább dudálnak, ha jelezni szeetnék a helyzetváltozásukat.

9. Kanadában zacskóban árulják a tejet. Mondjuk nekünk magyaroknak ez sem újdonság.


10. A legtöbb izlandi hisz az elfek létezésében. Egy 2007-ben készült felmérés alapján 8 százalékuk szent meggyőződése az apró lények létezése. Az izlandi népszokások szerint a földtulajdonosnak mindig kell egy kis darabot szabadon hagynia a "rejtőzködő nép" számára.

Egy 2005-ös újsághír szerint az autópálya-építők még mindig kénytelenek komolyan venni az aprónépet, tönkremennek a nehézgépeik, apró balesetek érik a munkásokat, ha nem tisztelik az elf-földet. Mostanában az úttervezők elf-látókkal is konzultálnak, mielőtt kijelölnék a végleges útvonalat.


hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi cuki: koszos a bundád? Porszívózd ki!

Íme a cica, akinek barátja a porszívó. Tovább olvasom