Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Milliókat adtak Roy Rogers-emléktárgyakért

Közel hárommillió dollárért (hozzávetőleg 660 millió forintért) keltek el azok a tárgyak, amelyeket a legendás amerikai éneklő cowboy és filmszínész, Roy Rogers és felesége nevét őrző emlékmúzeum gyűjteményéből rendezett árverésen értékesített a Christieís aukciósház a héten.
Roy Rogers (1911-1998) és felesége, Dale Evans több mint száz filmben szerepeltek Trigger nevű lovukkal és német juhászkutyájukkal, Bullettal együtt. De rendkívül népszerű sorozat volt a The Roy Rogers Show is, amely először a rádióban futott, majd a televízióban sugározták az ötvenes és hatvanas években. Az árverésen csaknem 270 ezer dollárt adtak Triggerért: a derék lovat azután tömettették ki Rogersék, hogy 1965-ben elpusztult. Az ugyancsak kipreparált Bulletért 35 ezer dollárt fizetett egy helyi kábeltelevízió, az RFD-TV.

Elkelt Rogers nyerge is, méghozzá 386,5 ezer dollárért, egy magánszemély vette meg. Háromezer dollárt hozott a konyhára az a hamutartó, két medalion és cowboy nyakkendő, amelyet a Trigger által elhullajtott lócitromokból készítettek annak idején. A leütött ár magát az aukciósházat is meglepte. Roy Rogerst a cowboyok királyaként emlegettek annak idején, feleségét pedig a Nyugat királynőjének becézték. A róluk elnevezett bransoni emlékmúzeumot 2009-ben zárták be Missouri államban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megállítja a korallok növekedését a tengervíz felmelegedése

Már 2070-ben megállhat a korallok növekedése a Vörös-tengerben a víz fokozódó felmelegedése miatt -… Tovább olvasom