Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Milliárdokért mentünk Nagymegyerre - Lottóláz Szlovákiában!

Szlovákia, Nagymegyer - Lottóláz van északi szomszédunknál. A szerda esti sorsoláson 3 milliárd 12 millió forintot nyer, aki a 49 számból eltalálja a tuti hatot. Olvasóinkat arra kérjük, ne induljanak el Szlovákiába: szerkesztőségünk Nagymegyeren már kitöltötte, és feladta a nyerő szelvényt.


Ha a szerencsejátékos érzi a nagy nyeremény lehetőségét, akár a "felszámolt határokon átlépve" is képes utazni, lehet jég, eső, vagy mindkettő együtt. A milliárdok miatt szerkesztőségünk nem dacolt az ónos esővel, autóba szállt, és ikszelt. Nem sajnáltuk az öt eurót, amikor feladtuk a nyolc lottószelvényt Szlovákiában.

A szlovák lottó harmadik hetére 10 millió 959 ezer 874 euró halmozódott össze. Az egyik nagymegyeri lottózóban megtudtuk, a héten több ezer szelvény adtak fel a szerencsejátékosok. Ottjártunkkor azonban senki nem kísértette meg szerencséjét, így csapatunk könnyen és gyorsan ismerkedhetett meg a játékszabályokkal.

A szlovák lottó semmivel sem bonyolultabb, mint a magyar. 65 euró centért tölthetünk ki egy szelvény, amelyen a 49 számból hatot kell behúzni.

Itt készül a telitalálatos szelvény
Itt készül a telitalálatos szelvény!

A sorsoláson hat számot húznak, végül egy pótszámot. A hat találatos fizet a legtöbbet, de öt plusz egyessel is szép summát zsebelhetünk be. Az elmúlt héten az egy darab öt plusz egyes nyereménye több mint húszezer euró volt. Még a hármas is fizet, legutóbb 2,75 eurót vihetett haza, aki legalább három számra jól tippelt.

Nagy megyei nyeremények nélkül eddig

Győr-Moson-Sopron megyét eddig elkerülte Fortuna istenasszony. Legalábbis ez jön le a Szerencsejáték Zrt. lottónyereményeinek toplistájából.

A húsz legnagyobb fődíjat összesítő lajstromon ugyanis egyetlen megyénkben feladott csúcsnyeremény sincs. Igaz, az eddigi két legmagasabb pénzt hozó lottót a Nyugat-Dunántúlon adták fel; az 5 092 millió forintot fialó szelvényt 2003 novemberében Vasban, míg a 2 971 millió forintot érő papírt 2002 novemberében Zala megyében.

Talán hamarosan Győr-Moson-Sopron megye is felléphet minden idők legnagyobb lottónyereményeinek dobogójára.

További érdekesség, hogy nyolc évvel ezelőtt előfordult, hogy egy 113 milliót érő ötös lottó telitalálatért és egy 216 milliót érő hatoslottó telitalálatért nem jelentkezett senki.


A matematika a lottó ellen szól

Egy biztos: a matematika törvényeit nem a lottózóknak találták ki.

"Ha kilencven golyóból ötöt megjelölünk, rendesen összekeverjük őket, akkor 1:43.949.268 arányban számíthatunk rá, hogy elsőre kihúzzuk a megjelölt golyókat" – mondta Sméja Miklós, a számok világában otthonosan mozgó fiatalember.

Nézzünk, kicsit szemléletesebb példát: Budapest és Debrecen között tízforintosokat rakunk le az út szélére, egyet találomra befestünk pirosra, majd az apróval díszített út felett helikopteres manőverbe kezünk, s kihajítunk a gépből egy tízforintost.

Valószínűség számítással foglalkozó matematikusok szerint arra, hogy a kidobott érmével eltaláljuk a piros tízforintost, körülbelül annyi esélyünk van, mint megütni a főnyereményt az ötös lottón.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holtan szülte meg kislányát

Világra hozta gyermekét, majd lekapcsolták az anyát a lélegeztetőgépről az orvosok. Tovább olvasom